.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 16:30

MotoGP: Έρχονται αλλαγές και περισσότεροι αγώνες;

Η υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ των κατασκευαστών και της Dorna για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP πλησιάζει προς το τέλος της και οι εμπλεκόμενοι έχουν ήδη μπει στην διαδικασία διαμόρφωσης του πρωταθλήματος στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία μεταξύ των κατασκευαστών και της διοργανώτριας αρχής, όπως την γνωρίζουμε, θα λήξει στο τέλος της σεζόν του 2021 με τις πλευρές που συμμετέχουν στο κορυφαίο δίτροχο πρωτάθλημα του κόσμου να έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν αυτά που αναμένεται να δούμε την 4ετία 2022-2026.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GPone και χωρίς να έχει ειπωθεί κάτι επίσημα, ένα από τα πράγματα που αναμένεται να αλλάξουν είναι ο συνολικός αριθμός των αγώνων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna Carmelo Ezpeleta επιθυμεί να δει αυτόν τον αριθμό να αυξάνεται από τους 20 επιτρεπόμενους αγώνες που βρίσκεται σήμερα στους 22. Ο Ezpeleta θέλει να δει αυτόν τον αριθμό να μεγαλώνει, ακόμη και αν αυτό δεν γίνει άμεσα. Θέλει τουλάχιστον να υπάρχει η συμφωνία “στα χαρτιά” καθώς υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν εκφράσει “βιώσιμο” ενδιαφέρον (Φινλανδία και Ινδονησία). Αν πάντως οι αγώνες στο MotoGP φτάσουν τους 22 θα ξεπεράσουν το πρωτάθλημα της Formula 1 κατά έναν αγώνα καθώς τώρα βρίσκεται στα 21 Grand Prix.

Παράλληλα ο ισχυρός άντρας της Dorna παρουσιάζεται ευχαριστημένος με τις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δεν θα ήθελε να δει περισσότερους από 24 αναβάτες στην σχάρα εκκίνησης, ενώ δεν φαίνεται να καίγεται ούτε από την προσέλκυση νέων κατασκευαστών. Ιδανικά πάντως θα ήθελε να δει όλους τους κατασκευαστές να έχουν την δική τους εργοστασιακή ομάδα και να προμηθεύουν και δύο μοτοσυκλέτες σε κάποια δορυφορική. Με τα υπάρχοντα δεδομένα οι μόνες που δεν το κάνουν αυτό είναι η Suzuki και η Aprilia, η δεύτερη μάλιστα δεν είναι επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή αλλά παρέχει εργοστασιακή υποστήριξη στην ομάδα της Gresini.

Στους έμμεσους στόχους φαίνεται να βρίσκεται και ο περιορισμός του κόστους με την μείωση των δοκιμών εξέλιξης, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και περιορισμούς στην εξέλιξη των αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon