.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 11:57

WorldSBK, Lavilla: Δε δέχομαι γκρίνιες από αυτούς που για 4 χρόνια κέρδιζαν

Ο έμπειρος Ισπανός πρώην αναβάτης, Gregorio Lavilla, είναι σήμερα Αθλητικός Διευθυντής του WorldSBK και σε πρόσφατη συνέντευξή του ερωτήθηκε επίμονα για τις γκρίνιες των κατασκευαστών κατά της Ducati για το νέο Panigale V4R.

Συγκεκριμένα, απέδωσε την καθολική επικράτηση του Bautista στους πρώτους 4 αγώνες πρωτίστως στον αναβάτη και όχι στη μοτοσυκλέτα.

“Η συμφωνία που έχουμε με τους κατασκευαστές είναι να εξισορροπούμε τη δυναμική των μοτοσυκλετών με αυξομειώσεις στο όριο περιστροφής των κινητήρων, κάτι που όπως γνωρίζετε βασίζεται σε έναν μαθηματικό αλγόριθμο.

“Είναι αλήθεια πως μια Ducati κερδίζει, μα όλες οι άλλες τα βρίσκουν ακόμη σκούρα. Ο Bautista προφανώς καταλαβαίνει τη μοτοσυκλέτα του, ενώ άλλοι ακόμα δεν τα έχουν καταφέρει. Αυτό ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια όμως, όταν ο Johnny Rea κυριαρχούσε.

“Νομίζω πως η τρέχοντες κανονισμοί επιτρέπουν στους αναβάτες να δείχνουν την ικανότητά τους στην πίστα, περισσότερο από αυτή της μοτοσυκλέτας τους.”

Στη συνέχεια βέβαια η αναμενόμενη ερώτηση τον πήγε στις γκρίνιες άλλων ομάδων – και πρωτίστως της Kawasaki, όπως πρόσφατα εξέφρασε ο Ichiro Yoda – σχετικά με το υψηλό κόστος της Panigale V4R παραγωγής και την άποψη πως η Ducati “πριμοδοτεί” μια μοτοσυκλέτα που κανονικά θα κόστιζε πολύ ακριβότερα, μόνο και μόνο για να κυριαρχήσει στο WorldSBK.

“Δε συμφωνώ. Όταν ήρθα στη θέση αυτή το 2013 δεν ίσχυε κανένας περιορισμός, κανένα όριο. Η Dorna δημιούργησε τις συνθήκες ώστε ομάδες όπως η Honda, για παράδειγμα, να μη φέρουν ένα RCV των €200,000 και καταστρέψουν το θέαμα μέσα στην πίστα.

“Πρότασή μου είναι να έχουμε ένα ανώτατο όριο κόστους για τη μοτοσυκλέτα που τρέχει στον αγώνα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι τα εξαρτήματα που μπαίνουν αργότερα, αυτά που βγαίνουν από τα πειραματικά εργαστήρια των κατασκευαστών. Όντως η Ducati κάνει €40,000 και η Yamaha, πάλι απλά ως παράδειγμα, κάνει €20,000, αλλά όταν φτάνουν στην εκκίνηση του αγώνα οι αξίες τους είναι πλέον πολύ κοντά.

“Αν η Kawasaki θέλει να μας πει κάτι, είμαστε ανοικτοί, αλλά δε μπορώ να δεχτώ παράπονα από αυτούς που κέρδιζαν επί 4 χρόνια και τώρα πρέπει να κυνηγούν επειδή τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελαν.”

Στο τέλος ο Lavilla απεκάλυψε ακόμη πως το συμβόλαιο με την πίστα Buriram στην Ταϊλάνδη λήγει φέτος και δεν είναι βέβαιο πως θα ανανεωθεί, ενώ υπάρχουν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται. Η Νότια Αφρική είναι υποψήφια για το 2020 και η Ινδονησία για το 2021, αλλά τίποτε δε θα οριστικοποιηθεί πριν περάσει το καλοκαίρι του 2019.

Ο Gregorio Lavilla στην καριέρα του, μεταξύ άλλων, υπήρξε εργοστασιακός αναβάτης και της Ducati και της Kawasaki στο WorldSBK.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon