.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 14:32

Rally Dakar 2020: Άνοιξαν οι συμμετοχές - Πόσο κοστίζει η συμμετοχή σε κάθε κατηγορία;

Στις 15/5/2019 άνοιξαν οι εγγραφές για το Rally Dakar 2020 που θα γίνει για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία. Αλήθεια, γνωρίζετε πόσο κοστίζει η συμμετοχή (παράβολο) για κάθε κατηγορία οχημάτων, στον θρυλικό αγώνα;

rally dakar 2020 paravola 5.jpg

Στο site του διοργανωτή ASO βρήκαμε το κόστος για τα παράβολα συμμετοχής στον αγώνα του 2020.

Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να αγωνιστείτε στο Dakar 2020 με μοτοσυκλέτα ή Quad, θα κληθείτε να πληρώσετε 16.500 ευρώ αν δεν έχετε κάποιον «κωδικό έκπτωσης».

Τι είναι οι κωδικοί έκπτωσης; Αν για παράδειγμα έχετε συμμετάσχει και στο Merzouga Rally, η οργάνωση θα σας κόψει 1.000 ευρώ. Αν έχετε κάνει διαφήμιση στο Rally Dakar (Communication Bonus) μέσω τηλεόρασης ή έντυπων μέσων (άρθρο, ρεπορτάζ, μετάδοση, κλπ.) ή αν έχετε σελίδα σας σε facebook / instagram αποκλειστικά για το Dakar, με 2.000+ / 1.000+ ακόλουθους, σας κόβουν 500 ευρώ.

Αν έχετε συμμετάσχει 2-9 φορές στο Rally Dakar, παίρνετε το bonus «Experienced», έκπτωσης 700 ευρώ. Και αν τέλος έχετε στο ζωνάρι σας πάνω από 10 Dakar, είστε πλέον «Legend» και παίρνετε έκπτωση 1.700 ευρώ.

Τέλος, ένας αναβάτης / οδηγός που έχει συμμετάσχει ξανά στο Dakar, μπορεί να χρισθεί «χορηγός» 2 άλλων rookie (πρώτη συμμετοχή) αναβατών, γλιτώνοντας τους κάποια ευρώ. Για παράδειγμα, στις μοτοσυκλέτες και τα Quad, η έκπτωση είναι 1.000 ευρώ για τον rookie, και 500 για τον χορηγό -αν καταλάβαμε καλά, καθότι οι κανονισμοί είναι ασαφώς διατυπωμένοι.

rally dakar 2020 paravola 3.jpg

Για παράδειγμα ένας Legend rally rider με communication bonus και συμμετοχή στο Merzouga, θα πληρώσει τελική τιμή 13.300 ευρώ, ως παράβολο συμμετοχής.

Από την άλλη, ένας rookie που έχει συμμετάσχει στο Merzouga, έχει σελίδα fb για το Dakar, και πάρει και το bonus του χορηγού, θα πληρώσει τελικά 14.000 ευρώ παράβολο συμμετοχής.

Αν τώρα σας φαίνονται ακριβά τα παράβολα, θα πρέπει να πούμε πως αυτά περιλμαμβάνουν σχεδόν… τα πάντα, κι έτσι τα βλέπει κανείς με άλλο μάτι.

rally dakar 2020 paravola 11.jpg

Ας δούμε τι περιλαμβάνει το παράβολο συμμετοχής στο Rally Dakar:

  • Μεταφορά του οχήματος από την Ευρώπη στη Σαουδική Αραβία και πάλι πίσω (τα λιμάνια δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα).
  • Ιατρική βοήθεια
  • Φαί και ποτά στα bivouacs
  • Ασφάλιση -περιλαμβάνει και κόστος επαναπατρισμού σε περίπτωση ατυχήματος
  • Ενοικίαση GPS Unik II και πομπού ανάγκης
  • Ενοικίαση συστήματος IriTrack (για εντοπισμό και κατάταξη)
  • Ανεφοδιασμός στις ειδικές και στο bivouac
  • Την εγγραφή στο «Malles Motos Trophy» (οδήγηση χωρίς βοήθεια) για τους πρώτους 20 αναβάτες, που περιλαμβάνει: Μεταφορά ενός μπαούλου και 2 τροχών, Τεχνική υποστήριξη και συμβουλές από έμπειρη ομάδα και Την eco συνεισφορά

Το παράβολο δεν καλύπτει έξοδα για Visa, έξοδα μετακίνησης αναβάτη, βενζίνη στις διαδρομές στην άσφαλτο, ενοικίαση δορυφορικού τηλεφώνου (δεν είναι υποχρεωτική).

rally dakar 2020 paravola 7.jpg

Στις τιμές δεν έχουμε προσθέσει φυσικά το κόστος της μοτοσυκλέτας του αναβάτη (και το κόστος μετατροπής της σε Rally bike), τον εξοπλισμό του αναβάτη, τα έξοδα ταξιδιού του αλλά και τα έξοδα για χώρο διαμονής κατά τη διάρκεια του Rally (η οργάνωση παρέχει διάφορες επιλογές όπως τροχόσπιτο για 7.000 ευρώ, κ.α.). Τέλος, όλα τα παραπάνω αφορούν στον αναβάτη, και δεν περιλαμβάνουν το κόστος της ομάδας υποστήριξης του.

Κι αν παρόλα αυτά οι τιμές των παραβόλων συνεχίζουν να σας φαίνονται υψηλές, τι να πουν και οι οδηγοί αυτοκινήτων / SxS, με αρχικό παράβολο συμμετοχής 28.000 ευρώ, ή οι οδηγοί φορτηγών με αρχικό παράβολο συμμετοχής 41.400 ευρώ!

Σημειώστε πως οι δηλώσεις συμμετοχών κλείνουν στις 15 Ιουλίου 2019 για τις μοτοσυκλέτες και τα Quad, και στις 31 Οκτωβρίου για αυτοκίνητα / SxS και φορτηγά, ενώ η πρώτη πληρωμή 4.000 ευρώ πρέπει να γίνει πριν τις 15 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές στο Rally Dakar, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 14:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon