.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 17:28

O Michael Dunlop με τη νέα BMW S1000RR στο Isle of Man TT 2019

Ανανέωσε με την Tyco BMW για δεύτερο χρόνο

Στα 29 του χρόνια έχει ήδη 18 νίκες σε ΤΤ, τρεις εκ των οποίων – στις κατηγορίες Lightweight, Supersport και Superbike – επιτεύχθηκαν στον αγώνα του 2018, στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα της Tyco BMW, έχοντας αλλάξει από τη Suzuki GSX-R1000 που έτρεχε ως τότε.

Ο ανηψιός του θρυλικού Joey Dunlop, Michael, θα επιστρέψει στο ΤΤ του 2019 με την ολοκαίνουργια S1000RR, καθώς μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα Tyco BMW.

Προς το παρόν ο Dunlop έχει επιβεβαιώσει πως με τη νέα Γερμανική superbike θα συμμετάσχει στους αγώνες των RST Superbike και PokerStars Senior, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με τις άλλες κατηγορίες που κατά καιρούς έχει τιμήσει (και κερδίσει), δηλαδή τις RL360 Superstock, Bennetts Lightweight και τους δύο αγώνες της Monster Energy Supersport.

“Ανυπομονώ να δουλέψω με τα παιδιά της TAS Racing ξανά φέτος. Πήραμε μια νίκη στο Superbike TT πέρυσι και αυτή ήταν μια καλή αρχή, αλλά ο στόχος φέτος θα είναι να πάρουμε και τη Superbike και τη Senior κατηγορία στο Νησί,” δήλωσε ο τελευταίος εν ενεργεία αναβάτης με το ιστορικό επώνυμο Dunlop.

Θυμίζουμε πως οι δύο αδελφοί Dunlop της προηγούμενης γενιάς, Joey και Robert, έχασαν τις ζωές τους σε αγώνες road racing (2000 ο πρώτος, 2008 ο δεύτερος), ενώ μόλις τον περασμένο Ιούλιο χάθηκε και ο αδελφός του Michael, William, στη διάρκεια του αγώνα Skerries 100 του Ιρλανδικού Πρωταθλήματος Road Racing.

Παρόλα αυτά ο Michael, που κρατά την τρίτη θέση στη λίστα με τους πολυνίκες του Isle of Man TT, δεν φαίνεται να έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να επιστρέψει στο Νησί όπου προφανώς θα αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί σε κάθε αγώνα που κατεβαίνει.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 17:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « RIP Klaus Enders (1937-2019) WorldSBK 2019 - Portimao Test, 1η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon