.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 16:13

Dakar 2019 – Επιτυχώς ως το τέλος ο John Maragozidis

Τερμάτισε στην πρώτη του συμμετοχή σε Dakar

Στην αρχή του φετινού ράλι Dakar είχαμε εντοπίσει τον John Maragozidis, έναν ομογενή από την Αυστραλία που ήρθε για πρώτη φορά στη ζωή του στο Dakar για να αναμετρηθεί με ένα παιδικό του όνειρο.

Αν και έμπειρος από αγώνες με quads, το Dakar είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, πολύ πιο απαιτητική, σκληρή και επικίνδυνη, γεγονός που έγινε ακόμη πιο δύσκολο με την τελική μορφή του φετινού αγώνα που περιορίστηκε στο Περού και μετρούσε πάνω από 70% αποκλειστικά σε άμμο.

Ο Μαραγκοζίδης είχε δηλώσει εξαρχής πως στο ντεμπούτο του είχε ως αποκλειστικό στόχο να τερματίσει και όχι να κυνηγά το καλύτερο πλασάρισμα, τακτική που προφανώς απέδωσε καρπούς.

3e02c

Στα μέσα του αγώνα, κατά την ημέρα ξεκούρασης, έγραφε στο Facebook: “Η διαχείριση του χρόνου είναι κορυφαία προτεραιότητα εδώ. Τις περισσότερες νύχτες ο ύπνος διαρκεί 3 με 5 ώρες. Ο ύπνος είναι τεράστια προτεραιότητα.

“Όσον αφορά στην οδήγηση, ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψω είναι οι απολύτως ακραίες εκφάνσεις του βάρβαρου, του καταπληκτικού, το ανησυχητικού και του προκλητικού.

“Δυσκολευόμουν πολύ τις πρώτες 4 μέρες, αλλά τώρα φαίνεται πως χαλάρωσα λίγο, βρήκα κάπως ρυθμό την 5η μέρα κι αισθάνομαι ανεβασμένος. Επίσης βελτιώνομαι στην πλοήγηση.”

Ο ομογενής αγωνίστηκε στην κατηγορία των Quads και συγκεκριμένα στην υποκατηγορία G3.1 – δικίνητα ως 750 cc, με ένα Yamaha Raptor 700. Ο καλύτερος τερματισμός του ήρθε την τελευταία μέρα, όταν πήρε τη 10η θέση στα Quads, ενώ ο χειρότερός του ήταν η 22η θέση στο τέλος της πρώτης μέρας.

Στο σύνολο αναδείχθηκε 15ος στη γενική κατάταξη των Quads, 11ος στην υποκατηγορία του (G3.1) και 4ος μεταξύ των πρωτάρηδων με Quad.

Πάνω απ’ όλα όμως, κατάφερε να τερματίσει, δηλαδή να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο του όνειρο και δεν πρέπει να υπάρχει καλύτερη επιβράβευση από αυτή.

“Ουάου. Απλά ουάου. Το πρώτο μου Dakar ράλι τέλειωσε. Όλοι οι αναβάτες που μίλησα είπαν πως ήταν το σκληρότερο και πιο επικίνδυνο που έχουν τρέξει. Είμαι απλά ευτυχισμένος και ευγνώμων που τερμάτισα ασφαλής,” έγραψε ο ίδιος λίγο πριν μπει στη Λίμα για τον μεγάλο τερματισμό.

Το μπράβο μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε.

2019O115DAK0146 ASO DPPI F.Le Floc h

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 16:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon