.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:15

John Maragozidis: Ένας ομογενής στο Dakar

Πρώτη του φορά στο διάσημο ράλι

Πάνε μερικά χρόνια που δεν έχουμε καμιά Ελληνική συμμετοχή στο Dakar, μετά την εποχή του Βασίλη Ορφανού – ή του Θανάση Χούντρα αρκετά πιο πριν – η Ελληνική σημαία είναι μάλλον δυσεύρετη στις λίστες συμμετοχών του συγκεκριμένου αγώνα.

Φέτος γαλανόλευκη δεν έχει, υπάρχει όμως ο John Maragozidis, δηλαδή ο Γιάννης Μαραγκοζίδης, ένας ομογενής Έλληνας από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας που λίγο πριν γιορτάσει τα 49α γενέθλιά του τρέχει για πρώτη φορά στο ράλι Dakar.

maragozidis

Όπλο του ένα Yamaha Raptor 700 και στόχος του να το διασκεδάσει. Ο ίδιος έχει προφανώς μεγάλη εμπειρία από αγώνες ράλι με quad, καθώς όπως θα δείτε στη συνέντυξη που του είχε πάρει το ΒΙΚΕΙΤ το μακρινό 2011, ο Γιάννης έχει κερδίσει τρεις φορές το Australasian Safari.

«Περιμένω να τρέξω στο Dakar εδώ και 12 χρόνια. Λατρεύω τις προκλήσεις και αυτό έρχεται να δέσει με την αγάπη μου για την έρημο. Το παρακολουθούσα στην τηλεόραση ως παιδί και είχα ξετρελλαθεί με τη διοργάνωση και τις προκλήσεις που προσφέρει.

«Το να τερματίσω είναι ο μόνος μου στόχος, δε σκέφτομαι καν για θέσεις. Αν αρχίσω να το κάνω αυτό, δε θα τερματίσω. Δεν επικεντρώνομαι στους αντιπάλους μου, όλοι θα διασχίσουμε το ίδιο τερέν, όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Την έρημο δεν τη νοιάζει ποιος είσαι. Ο σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να διασκεδάσω.

«Απλούστατα λατρεύω τη φυσική διαμόρφωση του πλανήτη, την απολαμβάνω όπως ο άνεμος σμιλεύει τους αμμόλοφους. Είμαι ερωτευμένος με τον πλανήτη μας και το Dakar είναι ένας υπέροχος τρόπος να τον εξερευνήσεις.

«Για μένα ανταγωνισμός δε σημαίνει να τους κερδίσω όλους, αλλά να συγκριθώ με όλους, ώστε να βελτιωθώ. Μαθαίνω από τους ανταγωνιστές μου.»

maragozidis2

Πέρυσι σχεδίαζε να είναι η πρώτη του συμμετοχή στο Dakar, όμως ένας τραυματισμός στο πόδι πριν τον αγώνα τον άφησε εκτός, παρόλα αυτά ταξίδεψε στη Νότια Αμερική και τον παρακολούθησε ως θεατής για να πάρει μια γεύση του τι τον περιμένει φέτος.

Για την αγώνα του 2019 λοιπόν ο Μαραγκοζίδης ήρθε κανονικά και σε καλή υγεία και έχει ήδη κάνει ένα καλό ξεκίνημα, τερματίζοντας την πρώτη μέρα στη 17η θέση των Quads σε σύνολο 26 αναβατών.

Του ευχόμαστε να το διασκεδάσει με την ψυχή του ως και τη γραμή του τερματισμού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon