.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 13:42

Η Honda χάρισε στον Pedrosa δυο αγωνιστικές μοτοσυκλέτες

RC211V και RS250RW τα δώρα του αποχαιρετισμού!

Η Honda Racing Thanks Day, είναι μια ετήσια εκδήλωση του Big-H, στην οποία οι οδηγοί αγώνων της εταιρείας, μαζί με την διοίκηση αλλά και τους απλούς fans, συγκεντρώνονται στην πίστα του Motegi στην Ιαπωνία, προκειμένου να γιορτάσουν τα επιτεύγματα στην διάρκεια της σεζόν.

Φέτος, η εκδήλωση αυτή, που διοργανώθηκε στις 09/12/2018, είχε έναν ξεχωριστό και έντονα φορτισμένο συγκινησιακά χαρακτήρα, αφού αποτέλεσε ουσιαστικά το οριστικό και τελευταίο “αντίο” ανάμεσα στην Honda και σε έναν αναβάτη που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με το HRC, τον Dani Pedrosa.

O συμπαθής Ισπανός, ξεκίνησε και ολοκήρωσε την καριέρα τους απετελώντας σταθερά και αδιάκοπα μέλος της οικογένειας της Honda. H πρώτη του επίσημη συμμετοχή στα GP, πραγματοποιήθηκε το 2001, στην κατηγορία των 125, όπου και αγωνίστηκε για τρεις σεζόν, ακολούθησαν δύο χρόνιες στα 250 και ύστερα, δεκατρία συναπτά έτη στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Pedrosa προσέφερε στην Honda τρεις παγκόσμιους τίτλους, έναν στα 125 και δύο στα 250, καθώς και 31 νίκες και 112 βάθρα στην μεγάλη κατηγορία, γράφοντας την δική του, ξεχωριστή ιστορία στον θεσμό.

Ως ανταπόδοση λοιπόν η Honda, σε μια πρωτοφανή κίνηση, δώρισε στον αναβάτη δύο αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, με τις οποίες είχε συμμετάσχει στα GP! Πρόκειται για μια δίχρονη RS250RW και μια τετράχρονη RC211V (του 2006). Η χρηματική αξία των μοτοσυκλετών αυτών είναι πάρα πολύ υψηλή, ωστόσο ακόμα μεγαλύτερη και μάλλον ανεκτίμητη, είναι η συναισθηματική τους αξία για τον Dani Pedrosa!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 13:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon