.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 12:56

Ο Jorge Lorenzo μιλά για όλα: Ducati, Marquez, Rossi, Pedrosa

Αποκαλυπτικός σε συνέντευξη σε Αγγλικό κανάλι

Η αγωνιστική δράση για το 2018 ολοκληρώθηκε και πλέον οι αναβάτες των MotoGP έχουν μπροστά τους δύο γεμάτους μήνες ξεκούρασης – ή τουλάχιστον αποχής από τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες. Ένα από τα πιο καυτά πρόσωπα της επικαιρότητας, ο Jorge Lorenzo, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο Αγγλικό τηλεοπτικό κανάλι ΒΤ Sport, στην οποία μίλησε για όλους και για όλα – αν και ακόμη δεν του επιτρέπεται να αναφέρει καν τη λέξη Honda πριν λήξει το συμβόλαιό του με τη Ducati στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Ο βασικός λόγος που ο Lorenzo είναι ένα πρόσωπο της επικαιρότητας είναι φυσικά η μετακίνησή του στη Repsol Honda και αναμενόμενα οι πρώτες ερωτήσεις αφορούσαν τη νέα του πρόκληση. Τι έχει να πει για τον νέο του ομόσταυλο, Marc Marquez;

«Πέντε πρωταθλήματα MotoGP και το πήρε με την πρώτη του σεζόν, το ταλέντο του είναι τεράστιο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, επίσης σκληρή δουλειά, φιλοδοξία. Είναι ο αναβάτης που φοβάται λιγότερο να πέσει και αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, αλλά και αδυναμία σε κάποιες περιπτώσεις.»

lorenzo marquez

Στο σχόλιο δημοσιογράφου πως αυτός είναι ο μόνος αναβάτης που έχει κερδίσει τον Marquez από το 2013 που ήρθε στα MotoGP:

«Όπως είπατε, είμαι ο μόνος που του έχει πάρει πρωτάθλημα, μα αυτό δε σημαίνει πως δε μπορεί να ξαναγίνει! Θα παλέψω κάθε μέρα, θα προπονηθώ σκληρά και να βάλω τα δυνατά μου για τον έκτο μου τίτλο. Σίγουρα δε θα είναι εύκολο πάντως.»¨

MarquezLorenzoRossiPass

Όσον αφορά στην προσαρμογή του στη νέα του μοτοσυκλέτα;

«Θα πρέπει να αλλάξω έστω και ελάχιστα το οδηγικό μου στυλ, γιατί κάθε μοτοσυκλέτα ζητά και τον δικό της τρόπο οδήγησης. Ωστόσο η βάση της οδήγησής μου δε θα αλλάξει. Ούτε ο Marc πρόκειται να αλλάξει, ούτε ο Valentino πρόκειται να αλλάξει, γιατί ο καθένας έχει τα βασικά του και συνεχίζει να οδηγεί έτσι.

«Θα είμαι απαλός (smooth) σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα και να με βάλετε! Ήμουν έτσι με τη Yamaha, με τη Ducati και θα είμαι έτσι και με τη νέα μου μοτοσυκλέτα.

«Σίγουρα έχω πολλά να μάθω από τον Marc, είναι επτά χρόνια στην ομάδα και εγώ μόλις στον πρώτο. Είμαι πάντως σίγουρος πως κι αυτός έχει να μάθει από μένα, ίσως λιγότερα απ’ όσα έχω εγώ να μάθω από αυτόν, αλλά σίγουρα έχει να πάρει κάτι και αυτός γιατί είμαστε δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές, δύο σπουδαίοι αναβάτες και πολύ γρήγοροι.»

262 jorge lorenzo dan valentino rossi 696x341

Για τον Valentino Rossi, η συζήτηση περιορίστηκε στο εγκωμιαστικό tweet του Lorenzo για τον Ιταλό μετά τον αγώνα της Sepang, όπου ο Rossi προηγήθηκε για 16 γύρους πριν πέσει.

«Απλά έγραψα την αλήθεια. Αυτό που έκανε στον αγώνα πραγματικά με σόκαρε και με εντυπωσίασε, όπως έγραψα ποτέ δεν τον είχα δει τόσο συνεπή. Έκανε 15 γύρους μέσα στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου, σε μια πίστα με γυρολόγιο 2 λεπτών και υπό 40 βαθμούς ζέστη. Είναι απίστευτο, έτσι;

«Η ακρίβεια, η συνέπεια, η συγκέντρωση., δεν ξέρω αν θα μπορούσα να καταφέρω τέτοιο βαθμό συνέπειας, ίσως να μπορούσα να φτάσω κοντά, αλλά νομίζω πως θα με κέρδιζε σε εκείνον τον αγώνα, ήταν εντυπωσιακός και απλώς έγραψα την αλήθεια, όπως κάνω και με τον Marc όταν κερδίζει το πρωτάθλημα ή άλλους αναβάτες.»

Dd4EAv8UQAEdkS4

Τέλος, μίλησε για το παλιό του εχθρό και νυν φίλο, Dani Pedrosa.

«Γνωριζόμαστε από τότε που ήμουν 12 ετών και αυτός 13-14. Θυμάμαι όταν ήταν στο Movistar Cup και όλοι μιλούσαν γι’ αυτό το μικρό παιδί, πιο μικρόσωμο απ’ όλα τα άλλα, που πήγαινε πολύ γρήγορα και κέρδιζε αγώνες.

«Ανεβαίναμε μαζί, ήταν λίγο πιο μπροστά από μένα λόγω ηλικίας, μα τρέξαμε ταυτόχρονα στα 125 και 250. Αρχίσαμε να έχουμε μεγάλες μάχες στα 250. Είχαμε τότε κάποιες επαφές στην πίστα και πολεμική εκτός αυτής με τον Τύπο. Τότε το 2008 στο GP του Jerez, πήρα την pole και αυτός ήταν δεύτερος, ήταν επίσης ο Colin Edwards εκεί στη συνέντευξη Τύπου. Πήγα να του δώσω το χέρι και αυτός αρνήθηκε! Εξεπλάγην, το ίδιο και ο Colin, δεν καταλαβαίναμε.

«Την επόμενη μέρα ήταν ο αγώνα και ήταν και ο Βασιλιάς της Ισπανίας εκεί. Αγαπά τα MotoGP και ήξερε για τα προβλήματα και τις κακές μας σχέσεις, έτσι προσπάθησε να λύσει το θέμα. Εκείνη η φωτογραφία με εμένα και τον Dani και τον Βασιλιά να μας βάζει να δώσουμε τα χέρια έγινε πολύ δημοφιλής στην Ισπανία.

«Εντάξει, δώσαμε τα χέρια, αλλά δε χαρήκαμε και πολύ γι’ αυτό, έτσι συνεχίσαμε την έχθρα μας για μερικά ακόμη χρόνια. Το 2011-2012 η σχέση μας άρχισε να ωριμάζει και να βελτιώνεται και τώρα έχουμε πολύ σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Όπως φαντάζεστε, είναι λυπηρό που ο Dani αποσύρθηκε.»

lorenzo mugello

Όσο για το τι θα θυμάται από τη Ducati, ο Lorenzo ξεχώρισε τη νίκη του στο Mugello ως την καλύτερη στιγμή του για το 2018.

«Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από το να κερδίζεις για τη Ducati στην Ιταλία. Ο μόνος τρόπος να το κάνεις καλύτερο είναι αν είσαι Ιταλός! Ήταν ένα πολύ μεγάλο συναίσθημα.»

Είχε όμως κάτι να πει και για την ομάδα του, αλλά και το περίφημο ρεζερβουάρ που ζητούσε και δεν του έδιναν:

«Μιλούσαμε πολύ γι' αυτό το ρεζερβουάρ λες και ήταν κάτι μαγικό, ήταν όμως το τελευταίο βήμα σε μια μακρά διαδικασία. Αρχικά βρήκα τη μοτοσυκλέτα πολύ νευρική, δεν έστριβε, η Ducati άρχισε να φέρνει νέα πλαίσια και το 2017 άρχισα να βελτιώνομαι, αλλά το 2018 η μοτοσυκλέτα άλλαξε πάλι, το ρεζερβουάρ χαμήλωσε και πλέον δε με στήριζε στα φρένα. Το είπα στους μηχανικούς αμέσως, αλλά είτε δεν κατάλαβαν ή δε με πίστεψαν και πήρε πάρα πολύ χρόνο για να αλλάξει. Ήμουν ήδη γρήγορος, αλλά με το τελευταίο αυτό κομμάτι μπορούσα να έχω και διάρκεια.

«[Πριν το Mugello] ήμουν απογοητευμένος, έβλεπα την απόσυρση ως πιθανότητα. Πίστευα πως θα ήταν ανακουφιστικό να σταματήσω, αλλά ήταν πολύ διαφορετικά όταν έφτασα κοντά σε αυτό. Το να βρεθώ σε δορυφορική Yamaha θα ήταν μια καλή περίπτωση, αλλά όχι ό,τι ήθελα. Στο άθλημα αυτό όλα έχουν να κάνουν με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματά σου, άρα ήταν απαίσια εκείνη τη στιγμή. Προπονιόμουν και δούλευα πιο σκληρά από ποτέ, όμως τα αποτελέσματα δεν έρχονταν. Το ήξερα πως ήμουν κοντά στη νίκη, αλλά οι άνθρωποι δεν πίστευαν. Ήξερα ακριβώς τι μου έλειπε, αλλά εκείνη την εποχή η ομάδα πιθανότατα δεν πίστευε σε μένα...»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 13:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon