.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 14:01

Anthony West - Πιάστηκε 2η φορά ντοπέ!

Μετά την περιπέτεια του 2012-13 τώρα νέο χτύπημα

Η FIM ανακοίνωσε πως ο γνωστός Αυστραλός αγωνιζόμενος Anthony West, που συνεχίζει να αγωνίζεται στο WorldSSP, πιάστηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ στο Misano, στις 8 Ιουλίου 2018.

Τα αποτελέσματα που επέστρεψαν από το εργαστήρι της WADA στην Κολωνία, δεν ήταν καλά για τον 37χρονο (αειθαλής όμως ε;) West, καθώς στα ούρα του ανιχνεύθηκε απαγορευμένη διεγερτική ουσία, που δεν κατονομάζεται στο δελτίο τύπου.

anthony west doping 2018 11

Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα του ελέγχου, η FIM απέκλεισε από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τον West, με ισχύ από τις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Αυστραλός έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση της FIM και να ζητήσει εξέταση και του δεύτερου δείγματος ούρων που είχε δώσει στις 8 Ιουλίου.

Η θέση του West γίνεται ακόμα χειρότερη λόγω του βεβαρυμένου παρελθόντος του, καθώς είχε πιαστεί ντοπέ και το 2012, για χρήση της διεγερτικής ουσίας «μεθυλεξαναμίνη». Θυμίζουμε πως τότε η FIM του είχε δώσει ποινή-χάδι, με αποκλεισμό από τους αγώνες για μόλις… ένα μήνα!

anthony west doping 2018 8

Στη συνέχεια, ο West επέστρεψε στους αγώνες, όμως η WADA πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο για τη διαμεσολάβηση των σπορ (CAS), με το τελευταίο να «φορτώνει» τον West με αποκλεισμό 18 μηνών, και το χειρότερο… ο αποκλεισμός είχε αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα να «σβηστούν» όλα τα αποτελέσματα του West από τους προηγούμενους αγώνες! Τότε ο Αυστραλός είχε ισχυριστεί πως η διεγερτική ουσία είχε προέλθει από… energy drink, αλλά δεν είχε πείσει κανέναν.

Πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν, σας θυμίζουμε πως ο πολυπράγμων West με τη μακρά καριέρα σε πάμπολλες μορφές αγώνων (Flat Track, WorldSBK, Moto2, Endurance, κλπ.), ήταν ακόμα και εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki στο MotoGP από τα μέσα του 2007 έως και την αποχώρηση του Akashi, στο τέλος του 2008.

anthony west doping 2018 2

Επανερχόμενοι στο παρών, ο West αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport, βρισκόμενος στην πολύ καλή 7η θέση της γενικής βαθμολογίας για το 2018, ενώ αγωνίζεται και στο ισπανικό Πρωτάθλημα Supersport αλλά και στο Asia Roadracing Championship.

Τώρα αναμένουμε την διαδικασία της έφεσης από τον West, που αν είναι το ίδιο επιτυχής με την προηγούμενη φορά, μάλλον θα οδηγήσει σε κάποια βαριά ποινή για τον αναβάτη.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 14:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon