.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:17

Romano Fenati - Σταματάει τους αγώνες

Παράλληλα, η ιταλική ομοσπονδία του πήρε πίσω τη λισάνς

Μετά από την απόλυση του από την τωρινή ομάδα του στο Πρωτάθλημα Moto2, αλλά και μετά το σκίσιμο του συμβολαίου του για το 2019 από την MV Agusta, λόγω της αντιαθλητικής του συμπεριφοράς στον αγώνα Moto2 του Misano, ο Fenati ανακοίνωσε πως παρατάει τους αγώνες, δηλώνοντας απογοητευμένος από την αδικία που υπάρχει σε αυτούς!

Ύστερα από την πρώτη απολογία του, ο Romano Fenati δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica τα εξής: «Τελείωσα με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, δεν θα αγωνιστώ ποτέ ξανά. Ήμουν λάθος, είναι αλήθεια και ζητώ συγγνώμη από όλους.»

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, και όπως και με την απολογία του, συνέχισε ενώ καλύτερα για εκείνον θα ήταν να μην το είχε κάνει.

«Δεν ανήκω πλέον στον κόσμο των αγώνων μοτοσυκλέτας, εκεί υπάρχει μεγάλη αδικία. Θέλετε να δείτε το κράνος και τη φόρμα μου; Έχουν μια μεγάλη μαύρη ρίγα από το ελαστικό του Manzi. Μου επιτέθηκε τρεις φορές και θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει κι αυτός, με τον ίδιο τρόπο που λέτε πως θα μπορούσα να τον είχα σκοτώσει εγώ. Την τελευταία φορά που μου το έκανε ήταν 500 μέτρα πριν το συμβάν, και τότε σκέφτηκα, τώρα θα σου κάνω το ίδιο, θα σου δείξω πως μπορώ να είμαι κακός και ίσως καταλάβεις τι σημαίνει αυτό. Αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να του κάνω κακό, το ορκίζομαι.»

Τώρα, η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι η ανακοίνωση της ιταλικής ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας, σύμφωνα με την οποία ο Fenati χάνει τη λισάνς του!

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πρέπει να παραδεχτούμε πως κι ο Stefano Manzi φέρθηκε απαράδεκτα (δείτε το βίντεο άνω), αν και όχι με τον ίδιο τρόπο, ενώ τιμωρήθηκε και αυτός με τη σειρά του -ελαφρά, με 6 θέσεις ποινή στον επόμενο τερματισμό του- από την αρχή του σπορ.

Φυσικά, η επιθετική συμπεριφορά του Manzi, ο οποίος έπεσε πάνω στον Fenati σε στροφή, ενώ σε μια δεύτερη απόπειρα τον πέταξε πάλι εκτός πίστας δίχως να υπάρξει επαφή, δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο την αντιαθλητική ενέργεια του Fenati.

Τέλος, να αναφερθούμε και στο αντίστοιχο περιστατικό που είχε γίνει σε Track Day το 2013, με «δράστη» τον Niccolo Canepa, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να χτυπάει στο χέρι άλλο αναβάτη, με τον τελευταίο να πέφτει, σπάζοντας την κλείδα του. Ο αναβάτης εκείνος (Davide Cappato) μήνυσε τον Ιταλό αγωνιζόμενο, με αποτέλεσμα οι δυο τους να καταλήξουν σε δίκη, που θα λάμβανε χώρα στην Φλωρεντία, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015. Το εξαιρετικά περίεργο εδώ είναι πως στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αναφορά για την εξέλιξη της δίκης εκείνης, και όλες οι ειδήσεις περί του θέματος σταματούν στις… 29 εκείνου του μήνα!

Είτε αθωώθηκε (το μακροσκελές κείμενο της υπεράσπισης του Canepa υπάρχει στο internet), είτε καταδικάστηκε, το θέμα είναι πως το θέμα δεν είχε σε καμία περίπτωση τις συνέπειες που είχε το συμβάν με τον Fenati, με τον Canepa να συνεχίζεται να αγωνίζεται χωρίς πρόβλημα και σήμερα -φυσικά δεν είχε και το προβληματικό παρελθόν του Fenati, με τις κλωτσιές, τις χειρονομίες και τον διωγμό από την πρώην ομάδα του.

Για την ιστορία, ο Romano Fenati ήταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα του χώρου, με 10 νίκες και 23 βάθρα σε 109 αγώνες, έχοντας μια δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 του 2018 ως καλύτερο αποτέλεσμα σεζόν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon