.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 12:35

O Tom Sykes επιτίθεται στον Pere Riba

Ανάγει τον ομαδάρχη του Jonathan Rea σε αιτία προβλημάτων

Θεωρητικά, ή τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μαθαίναμε επισήμως όσα χρόνια συνυπάρχει με τον Jonathan Rea στην εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki στο WorldSBK, ο Tom Sykes έχει μια άριστη σχέση με τον συμπατριώτη και ομόσταυλό του.

Κατά τον προηγούμενο αγώνα στο Brno, ωστόσο, οι δυο τους συγκρούστηκαν μέσα στην πίστα με αποτέλεσμα o Rea να σημειώσει το μοναδικό του DNF σε αγώνα φέτος. Φαίνεται λοιπόν πως αυτό το συμβάν επέφερε μια ψύξη στις σχέσεις των δύο πρωταθλητών, για το οποίο ωστόσο ο Sykes δεν κατηγορεί τον Rea, μα τον αρχηγό της ομάδας του.

Ο Pere Riba είναι ένας πρώην αναβάτης με τεράστια εμπειρία από αγώνες, τρέχοντας σε πολλά πρωταθλήματα από WorldSSP ως MotoGP στην 20ετή του καριέρα. Τώρα είναι ο crew chief της ομάδας του Rea και, σύμφωνα με τον Sykes, η αιτία όλων των προβλημάτων.

pere riba

“Είναι πραγματικά περίεργο. Η ιστορία αυτή πάει πολύ πίσω. Όχι ανάμεσα σε μένα και τον Jonathan αλλά επίσης και τους άλλους team mates μου στην Kawasaki και αυτό είναι ντροπή. Είχα μια σπουδαία σχέση με τον Joan Lascorz και τον Loris Baz στην αρχή. Για μένα φταίει ένας άνδρας, ο Pere Riba. Είναι ο τρόπος που κάνει τις δουλειές του, είναι τραγικός και δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί σε αυτό το περιβάλλον και είναι κρίμα γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό, μια ομάδα είμαστε στην τελική.”

Κοινώς, για τον οποιοδήποτε λόγο, ο Pere Riba χαλάει τη σχέση του Sykes με τους άλλους αναβάτες. Αυτό δεν τον γνωρίζαμε καν, ότι δηλαδή υπήρξαν προστριβές με τον πρωταθλητή του 2013 και άλλους αναβάτες της KRT, πόσο μάλλον για τον ρόλο του Ισπανού crew chief σε αυτό.

Μήπως ο Sykes αρχίζει να κουνάει το μαντήλι στην Kawasaki;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 12:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon