.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 17:27

H Honda υπέγραψε προσύμφωνο με τον Joan Mir

 

Υποψήφιος αντικαταστάτης του Dani Pedrosa;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το έγκυρο Autosport, το HRC υπέγραψε προσύμφωνο διετούς διάρκειας με τον Ισπανό αναβάτη Joan Mir.

Μέχρι τώρα η Honda έχει ήδη ανακοινώσει τη διετή επέκταση της συνεργασίας της με τον Marc Marquez, ωστόσο όταν το θέμα στρέφεται στον Dani Pedrosa επικρατεί σιγή ιχθύος. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ και το paddock του MotoGP θέλουν τον Pedrosa να φεύγει από τους κόλπους του HRC μετά από 13 χρόνια, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.

Οι φήμες πάντως το έχουν προχωρήσει αρκετά πιο μακριά, θέλοντας τη Honda να έχει βολιδοσκοπήσει διάφορους αναβάτες για τη θέση του Pedrosa, με δημοφιλέστερο τον Johann Zarco – ώσπου αυτός ανακοινώθηκε από την ΚΤΜ και το θέμα έληξε εκεί.

Ο 21 ετών Joan Mir είναι ο τρέχων πρωταθλητής Moto3 και αναβάτης της ομάδας EG 0,0 Marc VDS (δίπλα στον Alex Marquez) στη Moto2 φέτος. Σύμφωνα με τις δημοσιευθείσες πληροφορίες, ο Mir προορίζεται να αντικαταστήσει τον Pedrosa, στην περίπτωση φυσικά που αυτός φύγει από την εργοστασιακή ομάδα της Honda στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζερ της εργοστασιακής ομάδας της Honda, Alberto Puig, η απόφαση για το μέλλον του Pedrosa αναμένεται να έχει ληφθεί ως τον GP της Catalunya (17 Ιουνίου), ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως το προσύμφωνο του Mir με το HRC έχει διάρκεια ως το τέλος Μαΐου, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει και του Pedrosa.

Στο μεταξύ, ο Mir αποδεικνύεται αρκούντως ταλαντούχος, ανεβαίνοντας στο Le Mans στο πρώτο του βάθρο με τη Moto2, ενώ έχει δηλώσει πως θέλει να πάει στα MotoGP το ταχύτερο δυνατόν.

Για τον πρωταθλητή της Moto2 δεν ενδιαφέρεται μόνο η Honda, καθώς τόσο η Suzuki όσο και η Ducati έχουν βολιδοσκοπήσει τον νεαρό από την Palma de Mallorca, οπότε στην περίπτωση που το προσύμφωνο με τη Honda δεν ενεργοποιηθεί εντός προθεσμίας, αυτός θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί και με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 17:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon