.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 12:13

MotoGP Mir – Από φαβορί… 6ος. «Δεν το καταλαβαίνω»

Για τον Joan Mir της Suzuki η απογοητευτική του εμφάνιση στον αγώνα του Qatar την περασμένη Κυριακή είναι δύσκολα κατανοήσιμη…

Η Suzuki θεωρούνταν μία από τις μοτοσυκλέτες που θα πρωταγωνιστούσαν στο Grand Prix του Qatar, στον εναρκτήριο Γύρο του 2022.

Η μοτοσυκλέτα είχε κερδίσει σε ιπποδύναμη κατά τη διάρκεια του χειμώνα και στη Losail έδειξε το Σάββατο, στα χέρια των Joan Mir και Alex Rins, πάρα πολύ καλό ρυθμό.

Όταν όμως έφτασε η ώρα της αναμέτρησης, ο Mir είχε προβλήματα πρόσφυσης από την αρχή και δεν μπορούσε να οδηγήσει όπως ήθελε και μπορούσε.

«Ο ρυθμός στον αγώνα ήταν πολύ υψηλός και πραγματικά στους τελευταίους 15 γύρους δυσκολεύτηκα. Πάντως είμαι απογοητευμένος γιατί δεν το περίμενα αυτό στον αγώνα».

«Ξεκίνησα καλά και ήμουν εκεί και είχα καλή αίσθηση. Αλλά μετά είχα προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό, όπως νομίζω είχαν και άλλοι».

«Νομίζω όμως ότι ήταν κάτι λογικό γιατί μιλάμε για ένα μαλακό ελαστικό και όταν είσαι στο 1:54 σε αυτή την πίστα είναι προφανές ότι αυτό θα κουνιέται».

Mir-Apo-Favori-6os-ujk2.jpg

«Εκεί όμως που πρέπει να δούμε τι έγινε και να δουλέψουμε είναι με το πίσω ελαστικό και την πρόσφυσή του. Έπεσε πάρα πολύ η απόδοσή του από ένα σημείο και μετά».

«Κανονικά είμαστε καλοί στη διαχείριση των ελαστικών και πάντα τον προσέχω αυτόν τον τομέα. Τώρα όμως δεν μπορώ να το καταλάβω… δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε».

Η GSX-RR κέρδισε, όπως λένε αρκετοί στο paddock, περί τα 30 άλογα σε ιπποδύναμη και λογικά αυτό είναι κάτι που επηρεάζει τη φθορά και κατ’ επέκταση την απόδοση των ελαστικών.

Ο Joan Mir όμως δεν πιστεύει ότι κάτι τέτοιο συνέβη. «Σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε και στα ηλεκτρονικά γιατί δεν ήταν τέλεια, αλλά νομίζω ότι ήταν το στήσιμο το πρόβλημα, η γεωμετρία».

Πολλά προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό είχε και ο ομόσταυλός του, ο Alex Rins.

Πάντως, παρά τα θέματα και τον απογοητευτικό αγώνα στο Qatar, όπου οι Suzuki δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες, ο Mir παρουσιάζεται σίγουρος ότι το εργοστάσιο θα ανακάμψει.

«Είναι πολλοί κατασκευαστές μπροστά μας, είναι αλήθεια. Όμως είναι μόλις ο 1ος αγώνας. Ελπίζω ότι στη συνέχεια όλα θα λειτουργήσουν ομαλά. Θεωρώ ότι ως ομάδα έχουμε δυνατότητες για κάτι παραπάνω από το να παλεύουμε για την πεντάδα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 12:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon