.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 14:23

Lorenzo: O Dovi νομίζει πως έφυγα

 

Ο Ισπανός αντιστέκεται στις φήμες και (ξανα)καρφώνει τον ομόσταυλό του

 

Είναι το θέμα συζήτησης των ημερών – για την ακρίβεια, είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης φέτος. Πού θα συνεχίσει την καριέρα του ο Jorge Lorenzo;

Ξεκίνησε πέρυσι ως η πιο θορυβώδης μεταγραφή της χρονιάς, όμως, μετά από μια σεζόν απαίσιων αποτελεσμάτων, ο Ισπανός των 10 εκατομμυρίων ετησίως φημολογείται πως έχει γίνει κάτι σαν μαύρο πρόβατο για τη Ducati και τους Γερμανούς της μητρικής εταιρείας.

Φέτος πολλοί περίμεναν πως ο Lorenzo θα ανέκαμπτε, βρίσκοντας τα πατήματά του με το Desmosedici, δηλαδή τη μοτοσυκλέτα με την οποία ο ομόσταυλός του διεκδίκησε τον περσινό τίτλο ως τον τελευταίο αγώνα. Πέντε αγώνες μέσα στ σεζόν του 2018, ωστόσο, και ο Ισπανός θυμίζει ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Black Mamba.

Στο Le Mans το σαββατοκύριακο που μας πέρασε επιτέλους έδειξε θετικά σημάδια. Ήταν γρήγορος από τα δοκιμαστικά, εκκίνησε από τη δεύτερη σειρά και οδήγησε τον αγώνα για αρκετή ώρα, πριν τελικά υποχωρήσει στην έκτη θέση – δηλαδή στη θέση από την οποία εκκίνησε τον αγώνα.

Φυσικά όταν ήρθε η ώρα των δημοσιογράφων, ο Ισπανός ήρθε αντιμέτωπος με τις φήμες που τον θέλουν να μην ανανεώνει και να αφήνει τη σέλα του για είτε τον Danilo Petrucci ή τον Jack Miller.
“Δεν ξέρω με ποιον μίλησε ο Andrea και του έδωσε αυτές τις πληροφορίες, αλλά πραγματικά δε με νοιάζει. Εγώ μιλώ με τον Dall’ Igna, νομίζω πως είναι αρκετά σημαντικό πρόσωπο για την ομάδα,” είπε με μια γερή δόση ειρωνείας ο Lorenzo.

Στην ουσία, για μια φορά ακόμη υπονόησε πως η φημολογία σχετικά με το μέλλον του αρχικά διαρρέει από τον ομόσταυλό του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, μόλις πριν μερικές εβδομάδες δήλωνε πως ο Andrea Dovizioso δεν τον σέβεται και του κάνει πόλεμο με υποτιμητικές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Για τον ίδιο όλα βρίσκονται στον σωστό δρόμο.
“Είχα καλή αίσθηση στη σέλα της μοτοσυκλέτας εδώ, όπως και στο Jerez. Έκανα καλό χρόνο και πίστευα πως θα ήταν αρκετός, αλλά όλοι ήταν γρήγοροι σήμερα. Πολλοί αναβάτες γύρισαν ταχύτερα από το παλιό μου ρεκόρ πίστας, απόδειξη πως η νέα άσφαλτος και οι εξελίξεις στις μοτοσυκλέτες αποδίδουν. Το επίπεδο έχει ανέβει.
“Αισθάνομαι τη Ducati ολοένα και πιο δική μου. Στο Jerez δεν περίμενα να οδηγήσω τον αγώνα για τόσους πολλούς γύρους, δε νόμιζα πως είχα τον ρυθμό για κάτι τέτοιο, ενώ εδώ ο ρυθμός μου ήταν σαφώς πιο κοντά στους πρωτοπόρους. ”

Εν τέλει ο Lorenzo οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους, πάλεψε με τους πρωτοπόρους, ωστόσο στο δεύτερο μισό άρχισε να υποχωρεί για να βρεθεί τελικά στην έκτη θέση, αφού τον πέρασε και ο Dani Pedrosa που ήρθε από πολύ πίσω και του έριξε σχεδόν τρία δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά στο μέλλον του στη Ducati, προφανώς και αυτό αποτελεί το σημαντικότερο θέμα στο paddock των MotoGP, καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως ενδεχόμενη αποδέσμευσή του θα ανοίξει μια αλυσιδωτή αντίδραση που περιλαμβάνει κάμποσες εργοστασιακές σέλες.
Αρχικά μιλάμε για τη Suzuki που λέγεται πως τον θέλει σαν τρελή δίπλα στον Alex Rins, αλλά και της Honda στην οποία οι φήμες λένε πως ψάχνει για αντικαταστάτη του Pedrosa – και ο Johann Zarco, που κοιτούσαν στο HRC, πλέον κατέληξε στην ΚΤΜ, μικραίνοντας τη δεξαμενή δυνατών ονομάτων.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 14:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon