.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 17:36

Συνεχίζονται οι δοκιμές της MotoE

 

Colin Edwards και Sebastian Porto οι επόμενοι 

Καθώς η νέα σεζόν των MotoGP έχει μόλις ξεκινήσει, με τον δεύτερο αγώνα να έρχεται την Κυριακή του (ορθόδοξου) Πάσχα από την Αργεντινή, η διαδικασία εξέλιξης της ηλεκτρικής κατηγορίας συνεχίζονται αθόρυβα στο παρασκήνιο. Η MotoE θα ντεμπουτάρει επίσημα του χρόνου υποστηρίζοντας επιλεγμένους αγώνες στο καλεντάρι των MotoGP, με τις ίδιες τροποποιημένες Energica Ego για όλους τους συμμετέχοντες.

Ως τώρα τη μοτοσυκλέτα έχει καβαλήσει ο Loris Capirossi, ως σύμβουλος ασφαλείας της Dorna, καθώς και ένας ακόμη παλιός θρύλος των WSBK και MotoGP, ο Νεοζηλανδός Simon Crafar. Στην Αργεντινή θα έρθει η σειρά ενός ακόμη παλιού αναβάτη των GP να κάνει τη δική του δοκιμή και επακόλουθη συνεισφορά στην εξέλιξη της ηλεκτρικής κατηγορίας. Ο Αργεντίνος Sebastian Porto – μεγάλος αντίπαλος του Dani Pedrosa την εποχή που ο μικρόσωμος αναβάτης της Honda κυριαρχούσε στα δίχρονα 250 – θα περάσει το πόδι του πάνω από τη σέλα της Energica για μερικούς γύρους που θα ολοκληρωθούν με την άποψή του για τη μοτοσυκλέτα και ό,τι άλλο κρίνει ως σημαντικό για την επιτυχία του νέου θεσμού.

Φεύγοντας από την Νότια Αμερική και πηγαίνοντας προς τον τρίτο αγώνα της χρονιάς στο Austin των Η.Π.Α., εκεί θα τους περιμένει ένας άλλος θρύλος των αγώνων ταχύτητας, ο Colin Edwards. Ο Texas Tornado θα γίνει ο τέταρτος αναβάτης που θα καταβάλει τον πνευματικό του οβολό στην εξέλιξη της MotoE – και αυτή είναι μια γνώμη που θα περιμένουμε εναγωνίως.

Πρωτίστως λόγω της εμπειρίας του Edwards, του αναβάτη που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας εξελίσσοντας τα ελαστικά της Michelin για δρόμο και πίστα – κάτι που συνεχίζει –, αλλά και γιατί φημίζεται για τις ωμές δηλώσεις του.

Ο τύπος, λοιπόν, που κάποτε είπε στους δημοσιογράφους των GP πως "στις διακοπές μου γουστάρω να πίνω μπύρες και να ρίχνω με τα όπλα μου – μόνο, παρακαλώ, μην γράψετε πως τα κάνω αυτά ταυτόχρονα," είναι αυτός που θα μας πει τη γνώμη του για τα ηλεκτρικά GP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 17:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon