.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 15:37

MotoE:  Ανακοινώθηκαν οι «ηλεκτρικές» ομάδες για το 2019

 

Περιφερειακές του MotoGP & ομάδες από Moto2 και Moto3

Η Dorna, διοργανώτρια εταιρεία του MotoGP, ανακοίνωσε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Κύπελλο ηλεκτρικών μοτοσυκλετών MotoE του 2019.

motoe6

Οι 11 ομάδες που θα συμμετάσχουν με 18 μοτοσυκλέτες δεν είναι νέες στον χώρο, αλλά θα δημιουργηθούν από τις περιφερειακές ομάδες του MotoGP και από ομάδες των κατηγοριών Moto2 & Moto3.

Έτσι μην περιμένετε να δείτε -ακόμα- τους πρωτοκλασάτους αναβάτες του MotoGP να συμμετέχουν σε αγώνες με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

motoe2

Κατά το GP του Qatar, οι άνθρωποι της Dorna, και ο Nicholas Goubert που ανέλαβε διευθυντής του MotoE, είχαν συνομιλίες με εκπροσώπους των ακόλουθων περιφερειακών ομάδων του MotoGP: Tech 3 Racing, LCR Team, Marc VDS Racing Team, Pramac Racing, Angel Nieto Team, Esponsorama Avintia Racing και Gresini Racing.

Επιπλέον όμως, πέρα από τις παραπάνω ομάδες, στον ηλεκτρικό θεσμό θα λάβουν μέρος και ορισμένες ομάδες από τα Πρωταθλήματα Moto2 & Moto3, μέσα στις οποίες και οι Sky Racing Team VR46, Pons Racing, Dynavolt Intact GP και SIC58 Squadra Corse.

motoe energica 3

«Είχαμε την πρώτη συνάντηση με τις ομάδες που θα συμμετέχουν την επόμενη χρονιά στο MotoE» δήλωσε ο Goubert. «Θα είναι 11 ομάδες με 18 μοτοσυκλέτες, και όλοι θα συμμετέχουν με μοτοσυκλέτες της Energica, οπότε ο θεσμός πρόκειται για ενιαίο κύπελλο. Θα έχουμε 5 αγώνες το 2019, όλοι στην Ευρώπη. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα για τις πίστες, αλλά αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση, οπότε σύντομα θα έχουμε νεότερα. Ήταν σημαντικό να δούμε όλες τις ομάδες, γιατί τώρα θα έχουν αρκετή πληροφορία για να ξεκινήσουν να οργανώνονται, και να δουν ποιοι αναβάτες τους θα συμμετάσχουν στο MotoE.»

Εις αναμονή λοιπόν για την λίστα αναβατών των ομάδων του MotoE.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 15:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon