.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 15:36

Valentino Rossi – Τα άγνωστα ρεκόρ του

 

Ο “γιατρός” και τα μοναδικά του επιτεύγματα

Δεν είναι λίγα αυτά που έχει καταφέρει ο Valentino και οποιοσδήποτε θέλει να πιστεύει το αντίθετο ή τα θεωρεί όχι και τόσο σημαντικά, απλά πάσχει από σοβαρότατη έλλειψη αντικειμενικότητας!

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι είναι ανταγωνιστικότατος απέναντι σε αναβάτες με τα μισά του σχεδόν χρόνια αρκεί! Και δεν είναι μόνο αυτό, έχοντας ήδη εννιά τίτλους παρουσιάζεται τόσο… ενθουσιασμένος (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη…) σαν να είναι η πρώτη του χρονιά στους αγώνες!

Τις νίκες και τα τίτλους του, όλη την συγκομιδή διακρίσεων σε pole, βάθρα και συμμετοχές, ελάχιστοι αναβάτες – θρύλο ξεπερνούν ή ισοφαρίζουν. Γιατί αυτό είναι ο Valentino, μας αρέσει δεν μας αρέσει ένας εν ενεργεία θρύλος!

Πέραν όμως των αξιοσημείωτων επιτευγμάτων του, που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε, ο Rossi έχει σημειώσει και κάποια άλλα, λιγότερα γνωστά ρεκόρ, τα οποία αίζει να σημειωθούν:

-Έχει συμμετάσχει στους 365 από τους 904 συνολικά αγώνες των Grand Prix μοτοσυκλετών, δηλαδή η παρουσία του σε αυτούς ξεπερνά το 1/3 της συνολικής τους ιστορίας!

-Ο Rossi είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά αναβάτης που έχει κερδίσει ποτέ αγώνα, στην σύγχρονη,  MotoGP μορφή του αθλήματος.

-Έχει κερδίσει 89 αγώνες στην μεγάλη κατηγορία, δηλαδή το 1/10 αυτών που έχουν διεξαχθεί συνολικά στην ιστορία.

-Η απόσταση μεταξύ της πιο παλιάς του νίκης και της πιο πρόσφατης, ξεπερνά τα 16 χρόνια, άλλο ένα ρεκόρ, του οποίο ο πιο κοντινός διεκδικητής ήταν ο Alex Barros, με 11 χρόνια διαφοράς.  

-Με την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του στην Yamaha, μέχρι το 2020, ο Rossi είναι σίγουρο πως θα φτάσει τις 25 συμμετοχές στους αγώνες Grand Prix, όντας στα 41 του χρόνια, αποτελώντας ένας από τους ελάχιστους αναβάτες με μια τόσο μακρά καριέρα!

…και ποιος ξέρει, ίσως το 2020, να έχουμε μια νέα ανανέωση συμβολαίου, ενώ κανείς δεν αποκλείει ότι τα πρωταθλήματα του θα παραμείνουν εννιά…

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 15:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « FIM – “Όχι στο ντοπάρισμα!” MotoGP 2018 – Η ματιά της Honda »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon