.
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 07:28

Pol Espargaro – «Ένα κεφάλαιο κλείνει…»

Ο σοβαρός τραυματισμός του Pol Espargaro στο Portimao φέτος, εν τέλει στάθηκε αφορμή για μια περισσότερο από άνω τελεία στην καριέρα του.

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αποθεραπείας και με τη φυσική του κατάσταση να έχει πέσει δραματικά, ο Pol Espargaro αποσύρεται από την αγωνιστική δράση, με αναβάτες της GasGas Tech3 να είναι πλέον οι Augusto Fernandez και Pedro Acosta. Παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Repsol Honda, ο Espargaro θα είναι πλέον αναβάτης εξέλιξης του πορτοκαλί ομίλου. Κάπως έτσι, το GP της Valencia σηματοδότησε την τελευταία του εμφάνιση ως αναβάτης του MotoGP.

Όταν ο Espargaro πέρασε την καρό σημαία στο Circuit Ricardo Tormo, φίλοι, οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα συγκεντρώθηκαν στο πλευρό του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τις προσπάθειές του κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης σεζόν.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα ειλικρινά. Ξέρετε, δεν είναι η τελευταία φορά που θα είμαι στο grid, αλλά προφανώς τα συναισθήματα που ένιωθα σε αυτό τον αγώνα ήταν λίγο υπερβολικά. Κάθε φορά που σήκωσα το κεφάλι μου και κοίταζα όλο τον κόσμο στην κερκίδα, τον θόρυβο, την ένταση, όλους τους συναγωνιζόμενους μου τριγύρω, όλα τα παιδιά με τα οποία έχω αγωνιστεί από τότε που ήμουν μικρός. Ήταν καταπληκτικό. Απλώς νιώθω έτσι. Τόσο τυχερός που ήμουν μαζί σας, ξέρετε ότι ζούσα τη ζωή μου, την ιστορία μου, προσπαθώντας να κυνηγήσω τα όνειρά μου τα τελευταία 10 χρόνια, οπότε είμαι πολύ τυχερός», είπε ο Espargaro μετά τον αγώνα στη Valencia.

«Μια μέρα που πρέπει να θυμάμαι γιατί εντάξει, αφενός έχω τρέξει τον τελευταίο μου αγώνα ως αναβάτης του MotoGP, αφετέρου είχα αυτούς τους ανθρώπους γύρω μου. Αυτό οφείλεται στους ανθρώπους με τους οποίους ζω κάθε μέρα, κάθε ώρα, όχι μόνο στους αγώνες αλλά σε όλα. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που με κάνουν χαρούμενο, οπότε στο τέλος της ημέρας τους χρειάζομαι από τώρα μέχρι το τέλος, οπότε ήταν καταπληκτικό να είμαι μαζί τους.»

polfare2.jpg

Ένας από τους πρώτους που έδωσε τα συγχαρητήριά του και τις ευχαριστίες του ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του, Aleix Espargaro, ο οποίος μίλησε με θέρμη για τον Pol και την επιρροή που είχε στην καριέρα του.

«Ο Pol ήταν πάντα το είδωλό μου ακόμα κι αν είμαι μεγαλύτερος από αυτόν. Όταν ανεβήκαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήταν πολύ γρήγορος αμέσως, κέρδιζε αγώνες και κέρδισε τον τίτλο της Moto2. Πάντα ήμουν δίπλα του, οπότε σήμερα ήταν πολύ συναισθηματικό. Στη σχάρα εκκίνησης, πήγα να τον αγκαλιάσω και δεν μπορούσα να αποφύγω το να κλάψω πριν τον αγώνα. Δεν ήταν εύκολο. Ο τελευταίος γύρος μαζί του ήταν πολύ ωραίος. Φέτος ήταν πολύ δύσκολα, γιατί δεν μπορείς να φανταστείς πόσο έχει ταλαιπωρηθεί ο Pol και εμείς, η οικογένειά του. Tαλαιπωρηθήκαμε πολύ μαζί του. Ο τραυματισμός του στο Portimao ήταν πολύ σοβαρός και είμαι πολύ χαρούμενος που τον βλέπω χαρούμενο και χαμογελαστό. Του χρόνου έχει νέο ρόλο αλλά δε με νοιάζει πραγματικά πού εργάζεται, θέλω να τον δω χαρούμενο και νομίζω ότι είναι χαρούμενος τώρα».

Παραδεχόμενος ότι δεν ήταν ο ίδιος αναβάτης μετά την πτώση του στο Portimao, ο Pol Espargaro ανυπομονεί να φορτίσει τις μπαταρίες του πριν επικεντρωθεί στο μέλλον.

«Πρέπει να ξεκουραστώ. Πρέπει να ανακάμψω λίγο. Έχει περάσει καιρός που δεν νιώθω τόσο ανταγωνιστικός όσο θα έπρεπε, για να σταθώ δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Αυτοί οι τύποι είναι ταλαντούχοι, νέοι και εξαιρετικά fit. Εάν δεν τα έχεις όλα αυτά, τότε είσαι πολύ μακριά. Είναι σημαντικό να το διασκεδάζεις, αλλά θα χρειαστεί να ανακτήσω μέρος του Pol που έμεινε στο Portimao».

Αν και δεν πρόκειται για οριστικό αποχαιρετισμό, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού κεφαλαίου για τον αναβάτη που προέρχεται από την περιοχή της Βαρκελώνης του Circuit de Catalunya. Με μια σημαντική καριέρα, συμπεριλαμβανομένης ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2, 15 νίκες Grand Prix και επιπλέον 37 τερματισμούς στο βάθρο, οκτώ από τους οποίους ήταν στο MotoGP, ο Espargaro φεύγει από το grid με επιτεύγματα για τα οποία πολλοί θα αισθάνονται υπερήφανοι και άλλοι μπορούν μόνο να φιλοδοξούν να επιτύχουν.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, αυτό δεν είναι το τελευταίο αντίο, καθώς ο Espargaro θα επιστρέφει στην πίστα ως wildcard συμμετοχή με την GasGas Tech3 το 2024, ενώ ξεκινά το επόμενο στάδιο της καριέρας του, σε ρόλο όμοιο με εκείνο του Dani Pedrosa.

Πηγή: motogp.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 07:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon