.
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 20:02

Pol Espargaro – Ετοιμάζεται να ξανατρέξει μετά από δύσκολη ανάρρωση

Ο Pol Espargaro είχε φέτος στο Portimao το χειρότερο τραυματισμό έχουμε δει εδώ και καιρό στο MotoGP. Σταδιακά, επικεντρώνεται στην επιστροφή του στους αγώνες.

Το πέρασμα στην ομάδα της GASGAS Tech3 μετά από τα δύο δύσκολα χρόνια στη Repsol Honda, μόνο ιδανικά δεν ξεκίνησε για τον Pol Espargaro, αφού υπέστη συνολικά δέκα κατάγματα σε πλευρά, λαιμό, πλάτη και γνάθο, όταν έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες στην αρχή της σεζόν.

Η ανάρρωση για τον Pol ήταν εξαντλητική, καθώς η θεραπεία της γνάθου του κράτησε ένα μήνα, με αποτέλεσμα ο Espargaro να χάνει 2,5 κιλά μυών την εβδομάδα, ενώ η βλάβη στους σπονδύλους τον έκανε και 1,5 εκατοστό πιο κοντό. Μετά από τόσους, τόσο σοβαρούς τραυματισμούς, δήλωσε πως σκεφτόταν να εγκαταλείψει τους αγώνες.

«Αυτό τον τελευταίο μήνα, ανυπομονούσα να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα. Αλλά όταν είσαι στο νοσοκομείο, νιώθεις τόσο άσχημα και οι άνθρωποι έρχονται να σου πουν τι τραυματισμούς έχεις… Στην περίπτωσή μου, η γυναίκα μου και οι δύο κόρες μου… Είναι δύσκολο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό κάνω. Το έκανα αυτό σε όλη μου την καριέρα, αγωνίζομαι, βλάπτω τον εαυτό μου, αναρρώνω ξανά και ξανά. Αυτό είναι επίσης μέρος της δουλειάς. Προσπαθώ και το βλέπω ως την κακή πλευρά αυτής της δουλειάς. Αλλά αυτές οι στιγμές σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Δεν το σκέφτεσαι ποτέ, αλλά όταν συμβεί, ουάου, αυτό είναι αληθινό. Παραμένει αληθινό για περισσότερο από ό,τι όταν σπάτε ένα δάχτυλο ή ένα χέρι. Είναι σαν "ΟΚ, αυτό είναι σοβαρό". Σίγουρα θα δώσω περισσότερη προσοχή σε τέτοιες στιγμές. Είμαι πολύ έμπειρος, έχω πολλά χρόνια εδώ στο MotoGP, αλλά παρόλα αυτά, τέτοια πράγματα μπορούν να συμβούν, οπότε πρέπει να είσαι προσεκτικός».

Ο Pol Espargaro έχασε τον στόχο του για επιστροφή στο MotoGP πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, επειδή ένας από τους σπόνδυλους χρειάζεται περισσότερο χρόνο επούλωσης. Ωστόσο, θα ξαναβρεθεί στη σέλα ενός RC16 στο επερχόμενο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Στη συνέχεια, εάν δοθεί η τελική ιατρική έγκριση, τον Αύγουστο θα αγωνιστεί στο Silverstone.

«Ναι, οι σκέψεις για έξοδο από τους αγώνες έχουν φύγει πλέον γιατί τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω. Θέλω να ανέβω στη μοτοσυκλέτα και να δω πόσο γρήγορος είμαι. Πιστεύω ότι έχω ακόμα λίγη ταχύτητα να δείξω. Αν όλα είναι σωστά, θέλω απλώς να συνεχίσω να πιέζω για το εργοστάσιο. Μου έδειξαν τόση αγάπη σε αυτούς τους τρεις μήνες που τους αξίζουν καλά αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς».

Υπενθυμίζουμε πως ο Espargaro έχει διετές συμβόλαιο με την KTM έναντι ενός έτους για το rookie teammate του, Augusto Fernandez.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon