.
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 07:45

3.000.000 ευρώ... επιστροφή φόρου για το Dani Pedrosa

Στη μάχη του με το ισπανικό φορολογικό... τέρας, νικητής στάθηκε για άλλη μια φορά ο «Μικρός Σαμουράι».

Για την ακρίβεια, οι ισπανικές φορολογικές αρχές πρέπει να αποζημιώσουν τον Dani Pedrosa με 2.418.373,20 €, καθώς ο Ισπανός αναβάτης είχε πληρώσει το ποσό αυτό για τα κέρδη του το 2005 και το 2006, επειδή η φορολογική υπηρεσία υποστήριξε ότι διέμενε στην Ισπανία κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Ωστόσο, άσκησε έφεση και το εθνικό δικαστήριο επικύρωσε το επιχείρημά του ότι δεν ήταν υπόχρεος να πληρώσει φόρο στην Ισπανία επειδή ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη την εποχή.

Ο Pedrosa θα λάβει τώρα την επιστροφή του 2.418.373,20 € συν τους τόκους που αναφέρει η Marca πως θα είναι 600.000 €, με την τελική ετυμηγορία να εκκρεμεί.

Αυτή είναι η τέταρτη επιτυχής προσφυγή που έχει ασκήσει ο Pedrosa κατά των ισπανικών φορολογικών αρχών, με όλες τις δικαστικές διαμάχες να αφορούν διαφορετικές περιόδους.

«Φυσικά, ο Dani Pedrosa είναι πολύ ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών, στις οποίες αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν είπε ψέματα για τη φορολογική του κατοικία, όπως υποστήριξε η Φορολογική Υπηρεσία. Ωστόσο, ο Pedrosa θυμάται επίσης με πικρία πολύ δυσάρεστα επεισόδια», είπε ο δικηγόρος του.

Υπενθυμίζουμε πως ο Dani Pedrosa, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης MotoGP που δεν έχει κερδίσει ποτέ το Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία, όντας πλέον 38 ετών.

Τέλος, θα είναι αναβάτης εξέλιξης για την KTM το 2024, έχοντας αγωνιστεί δύο φορές φέτος ως έκτακτη συμμετοχή με τεράστια αναγνώριση από το κοινό και τους αντιπάλους του στην πίστα.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon