.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 08:59

Honda: Αποδεκατισμένες οι ομάδες MXGP - AMA SX! - Φωτό & Video

 

Τραυματισμένοι και οι 4 εργοστασιακοί αναβάτες στα 450

Καθόλου καλά δεν είναι τα νέα από τις εργοστασιακές ομάδες της Honda στο ΜΧ, τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, όσο και στο εξίσου σημαντικό AMA SX. Στο πρώτο, Gajser & Bogers θα χάσουν τον εναρκτήριο αγώνα λόγω τραυματισμών, ενώ στο 2ο, τον τραυματισμό του Roczen διαδέχθηκε ένας ακόμα σοβαρότερος για τον Seeley.

gajser bogers 2

Όσον αφορά στην εργοστασιακή ομάδα της Honda στο MXGP, ο Brian Bogers ήταν γνωστό εδώ και λίγο καιρό πως θα έχανε το πρώτο αγώνα της χρονιάς, λόγω της μακράς ανάρρωσης του από τραυματισμό. Λίγο όμως πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, είχαμε και τον τραυματισμό του έτερου αναβάτη του Team HRC, Tim Gajser.

Ο Σλοβένος Gajser τραυματίστηκε σε αγώνα του Internationali d' Italia στη Μάντοβα, αγώνα προετοιμασίας για τη σεζόν 2018 του MXGP. Εκεί χτύπησε το σαγόνι του σε άσχημη προσγείωση από άλμα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε 2 εγχειρήσεις για να το σταθεροποιήσει! Η ανάρρωση του Gajser αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον 3 εβδομάδες, με την επιστροφή του αναβάτη της Honda να προβλέπεται για το GP του Valkenswaard.

Έτσι, ο μοναδικός αναβάτης του Team HRC που θα λάβει μέρος στον 1ο αγώνα του MXGP 2018 θα είναι ο Calvin Vlaanderen καβάλα στο CRF250RW, στην κατηγορία MX2.

roczen1

Μεταβαίνοντας στο αμερικάνικο Supercross, εκεί η Team Honda HRC είχε ήδη τραυματισμένο το μεγάλο όνομα της ομάδας, τον Γερμανό Ken Roczen, ο οποίος υπεβλήθη σε εγχείρηση για το τραυματισμένο του χέρι, και αναμένεται να χάσει όλη τη σεζόν του 2018.

Τώρα όμως, στον τελευταίο αγώνα SX, στην Tampa, τραυματίστηκε και ο έτερος αναβάτης της ομάδας, Cole Seely. Ο Seeley έκανε ένα λάθος στα προκριματικά, πέφτοντας άσχημα, με τη μοτοσυκλέτα να τον χτυπάει στο πόδι. Αποτέλεσμα της πτώσης, πέρα από τη διακοπή των προκριματικών με κόκκινη σημαία ήταν ο τραυματισμός του Seeley, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κατάγματα σε λεκάνη και κόκκυγα.

roczen 2

Έτσι ούτε το Team HRC έχει για την ώρα εκπρόσωπο στα 450 του MXGP, ούτε όμως το Team Honda HRC έχει εκρόσωπο στα 450 του AMA SX. Και όσον αφορά στο SX, πιθανώς να περάσει πολύς καιρός μέχρι να δούμε ξανά Seeley & Roczen στην αγωνιστική δράση.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 09:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon