.
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 07:33

Alex Rins και Fabio Quartararo – Σε καλό δρόμο ανάρρωσης

Οι δυο αναβάτες είναι από τους άτυχους της χρονιάς, έχοντας τραυματιστεί –σε χωριστές φάσεις- μα έχοντας και καλή πορεία στην αποκατάσταση τους.

Με το MotoGP να διανύει πλέον το καλοκαιρινό διάλειμμα των πέντε εβδομάδων, η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για τις 6 Αυγούστου στο Silverstone. Μέχρι τότε, οι αναβάτες έχουν.. διακοπές.

Κάτι που ορισμένοι το χρειάζονται περισσότερο από άλλους, μετά από μια σωρεία τραυματισμών στο πρώτο μισό της σεζόν. Ένας από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς της χρονιάς ήταν το σπασμένο πόδι του Rins στο ιταλικό MotoGP. Τώρα, μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις, φεύγει επιτέλους από το νοσοκομείο.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης του επισήμανε και ο ίδιος, μέσα από τα social media του: «Μετά από 16 μέρες και 2 επεμβάσεις πάμε σπίτι! Αυτές οι εικόνες εξηγούν το μέγεθος της πτώσης και την απίστευτη δουλειά των γιατρών. Ήταν δύσκολο, αλλά θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί σωματικά και ψυχικά Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας και που με φροντίζετε αυτές τις μέρες!»

Η ανάκαμψη του Rins είναι κάτι που χρειάζεται επειγόντως η Honda που στο ολλανδικό grand prix είχε μόνο ένα από τους τέσσερις αναβάτες της, τον Takaaki Nakagami, με τους Marquez, Mir και Rins να είναι τραυματίες και να αντικαθίστανται μερικώς από τους Iker Lecuona και Stefan Bradl.

Στο έτερο ιαπωνικό στρατόπεδο, εκείνο της Yamaha, ο Fabio Quartararo, αναρρώνει από έναν τραυματισμό που υπέστη πριν από το Assen ενώ έκανε τζόκινγκ. Ένα τραυματισμό τον οποίο πιθανότατα επιδείνωσε η πτώση του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στα θετικά, η ανακοίνωση της Yamaha αναφέρει τα εξής: «Οι οπαδοί μπορούν να αισθάνονται καθησυχασμένοι: Η επέμβαση του Quartararo στο αριστερό μεγάλο δάχτυλο του ποδιού ήταν επιτυχής. Θα ξεκουραστεί πολύ και θα επιστρέψει δυνατός όσο ποτέ».

Δε μένει παρά να δούμε πόσο έτοιμοι θα επιστρέψουν οι δυο αναβάτες, αλλά και κατά πόσο θα διεκδικούν βάθρα.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 08:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon