.
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 08:43

Διαζύγιο Marc Marquez-Honda στον ορίζοντα;

Η Honda, για πρώτη φορά, άφησε μια αξιοσημείωτη υπόδειξη για το μέλλον του Marc Marquez - λέγοντας ότι δεν θέλουν έναν αναβάτη που δεν είναι «ευτυχισμένος».

Ο Marquez αποχώρησε από το ολλανδικό MotoGP, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των τραυματισμών που υπέστη πριν από μια εβδομάδα στη Γερμανία. Το σπασμένο του πλευρό - και ο τραυματισμός στο χέρι από το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο του 2023 - αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στην υπερβολική οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας που δεν μπορεί να βοηθήσει το Marquez να έχει τα αποτελέσματα που θέλει. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2024...

Κάπου εδώ έρχεται και ο Alberto Puig, διευθυντής της ομάδας της Honda, όπου όταν ρωτήθηκε αν ο Marquez θα ήταν ακόμα στην ομάδα του την επόμενη σεζόν, απάντησε:

«Πρέπει να σκεφτώ πως ναι, επειδή έχουμε συμβόλαιο. Αλλά πρέπει επίσης να πω ότι πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του και η Honda δεν είναι μια εταιρεία που θέλει να έχει ανθρώπους που δεν χαίρονται που βρίσκονται εκεί. Λοιπόν, φυσικά έχουμε συμβόλαιο μαζί του, αλλά και η Honda σέβεται πολύ τον Marc και θέλω να πιστεύω ότι ναι (ο Marquez θα είναι αναβάτης της Honda το 2024), με βάση το συμβόλαιο, αλλά δεν έχω μια μαγική μπάλα»

Υπενθυμίζουμε πως ο Marquez κέρδισε 56 αγώνες από το 2013 μέχρι 2019, αλλά έχει πάρει μόλις τρεις νίκες από το ατύχημα μετά το σπάσιμο του χεριού του στη Jerez το 2020. Η πιο πρόσφατη νίκη του ήταν στο Misano το 2021, αν και η Honda έσπασε τη δική της έλλειψη νικών με τον Alex Rins στο COTA. Με οκτώ γύρους του 2023 να έχουν περάσει, ο Marquez δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει ακόμη ένα αγώνα.

Είχε ήδη στρέψει την προσοχή του στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας της επόμενης χρονιάς προτού πέσει πάνω στον Enea Bastianini στις κατατακτήριες του Σαββάτου στο Assen. Οι προσπάθειές του να οδηγήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ολλανδία, μια εβδομάδα μετά από πέντε πτώσεις στο Sachsenring, ήταν τελικά μάταιες όταν οι πόνοι τον ανάγκασαν να αποσυρθεί.

Έχοντας φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της καριέρας του, πέρα από τους σωματικούς κινδύνους του, μάλλον ο Marquez δεν θα ασχολιόταν με το αν η Honda είναι το μακροχρόνιο σπίτι του...

Πηγή: Crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 08:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon