Δευτέρα, 18 Μαϊος 2026 07:58

MotoGP 2026 - Η ιατρική κατάσταση των Alex Marquez και Johann Zarco μετά τις πτώσεις τους στην Ισπανία

Το φετινό GP της Καταλονίας θα μας μείνει αξέχαστο, με τους Alex Marquez και Johann Zarco να είναι οι πλέον τυχεροί μέσα στην ατυχία τους.

Η Gresini Ducati εξέδωσε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του Alex Marquez μετά το σοβαρό ατύχημά του στον αγώνα Catalunya MotoGP της Κυριακής, αφού ο αναβάτης της χτύπησε από πίσω τον πρωτοπόρο του αγώνα, Pedro Acosta, όταν ο αναβάτης της KTM υπέστη τεχνικό πρόβλημα στον 12ο από τους 24 γύρους. Η πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα ο Alex Marquez να εκτραπεί της πίστας πριν πέσει από την GP26 του με μεγάλη ταχύτητα. Ο Ισπανός έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο πλάι της πίστας πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Τελικά όλα πήγαν καλύτερα από ότι φοβόμασταν βλέποντας την πτώση, με τη δήλωση της Gresini σχετικά με την κατάσταση του Alex Marquez να αναφέρει:

«Ο αναβάτης υπέστη κάταγμα στην δεξιά κλείδα του, το οποίο θα χειρουργηθεί απόψε. Ένα οριακό κάταγμα στον σπόνδυλο C7 θα αξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες».

Στη συνέχεια, αργότερα το βράδυ, ήρθε μια ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ίδιο τον Alex Marquez:

«Όλα είναι υπό έλεγχο! Έχω χειρουργική επέμβαση απόψε, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι σε καλύτερα χέρια. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας και για όλα τα καλά μηνύματα που λαμβάνω»

CAT26INJ2.jpg

Ο έτερος αναβάτης που βρέθηκε στο νοσοκομείο, ο Johann Zarco, δήλωσε «περισσότερο φοβισμένος παρά πληγωμένος» μετά την τρομακτική του πτώση στην στροφή 1 κατά τη διάρκεια της πρώτης επανεκκίνησης του Grand Prix της Καταλονίας. Σε αυτήν την επανεκκίνηση, ο Johann Zarco συγκρούστηκε με τους Luca Marini και Pecco Bagnaia και "μπλέχτηκε" άσχημα με την εργοστασιακή Ducati του τελευταίου.

Ο αναβάτης της LCR μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ελέγχους και δημοσίευσε μια ενημέρωση στα  γαλλικά καθώς περίμενε περαιτέρω εξετάσεις.

«Μην ανησυχείτε, περιμένουμε ακόμα τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Φοράω νάρθηκα λαιμού, αλλά είναι περισσότερο ενοχλητικός παρά οτιδήποτε άλλο. Είναι κυρίως το γόνατο. Οι σύνδεσμοι έχουν σχιστεί, αλλά το μηριαίο οστό δεν έχει σπάσει. Υπάρχει ένα μικρό κάταγμα στο κάτω μέρος της περόνης, στο εξωτερικό μέρος του αριστερού μου αστραγάλου. 

Απλώς για να σας καθησυχάσω, περισσότερο είναι ο τρόμος παρά το κακό που έγινε, ας πούμε.

Θα σας ενημερώνω. Θα μείνω στο νοσοκομείο απόψε επειδή θέλουν να με κρατήσουν υπό παρακολούθηση και μετά θα δούμε.»

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση σε όλους και μακάρι το θέαμα που ζητάμε στους αγώνες να μην έχει ξανά τέτοια μορφή.

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαϊος 2026 08:18
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon