.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 12:52

Michelin – Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Sachsenring!

 

Νέα ασφαλτόστρωση και άστατος καιρός τα προβλήματα

 

 

Η νέα ασφαλτόστρωση στην πίστα Sachsenring, οι μεγάλου εύρους θερμοκρασιακές μεταβολές στην διάρκεια της ημέρας και οι πιθανότητα για ξαφνικές μπόρες, προβληματίζουν την Michelin, που θα διαθέσει τέσσερα, αντί για τρία, ζεύγη ελαστικών σε κάθε αναβάτη, για το τρίημερο του επερχόμενου αγώνα στην Γερμανία. 

Μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί η νέα ασφαλτόστρωση της πίστας. Η Michelin, επιδίωξε με κάθε τρόπο να πραγματοποιηθούν δοκιμές στο νέο ασφαλτοτάπητα αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, καθότι υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί στην γερμανική πίστα, σχετικά με την λειτουργία της (ηχορύπανση). 

Σύμφωνα με την Michelin, τα επίπεδα πρόσφυσης αναμένονται αυξημένα και αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα που σχετίζονται με την θερμοκρασία των ελαστικών. Χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί πρότερες δοκιμές, η γαλλική εταιρεία ελαστικών, επισημαίνει ότι ουσιαστικά πάει “στα τυφλά” κάνοντας υποθέσεις για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει.

Ο τεχνικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Michelin, Nicolas Goubert, δήλωσε σχετικά: 

“Προσπαθήσαμε πολύ για να πραγματοποιήσουμε δοκιμές στην πίστα αλλά δεν μας το επέτρεψαν. Μας ανησυχεί πολύ το ότι τα ελαστικά θα αναπτύσσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες λόγω της  μεγαλύτερης πρόσφυσης από την νέα ασφαλτόστρωση. Παρόμοια κατάσταση είχε αντιμετωπίσει και η Bridgestone το 2013 στην πίστα του Phillip Island και το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό! To Sachsenring, είναι μια ασύμμετρη πίστα, που καταπονεί τα ελαστικά περισσότερο στα αριστερά και για αυτό τα ελαστικά που θα διαθέσουμε στους αναβάτες, θα έχουν ελαφρά πιο σκληρή γόμα στην αριστερή τους πλευρά. Ωστόσο χωρίς δεδομένα από δοκιμές, αντιλαμβάνεστε ότι δουλεύουμε βάση υποθέσεων… επικοινωνήσαμε με την Dorna, εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και ζητήσαμε να προσθέσουμε άλλο ένα ζευγάρι ελαστικών στην διάθεση των αναβατών.”

H Dorna έκανε δεκτό το αίτημα της Michelin και έτσι για το τρίημερο του αγώνα στην Γερμανία, οι αναβάτες θα έχουν στην διάθεση τους τέσσερα μπροστινά ελαστικά, με γόμες 1 X Soft, 2 X Medium, 1 X Hard  και τέσσερα πίσω ελαστικά, με γόμες 1 X Soft, 1 X Medium, 2 X Hard.

Πέραν όμως της νέας ασφαλτόστρωσης και των προβλημάτων που αυτή δημιουργεί, η Michelin έχει να ανησυχεί επίσης και για τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της Σαξονίας. Συγκεκριμένα, οι θερμοκρασιακές μεταβολές είναι πολύ μεγάλες, αφού τα κρύα πρωινά με υγρασία διαδέχονται τα αρκετά ζεστά και «ξηρά» μεσημέρια, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδηλωθούν βροχές, μικρής ή μεγάλης έντασης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 12:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon