.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 15:47

Ducati – Δοκιμάζει το κάλυμμα πίσω τροχού

 

Προς το παρόν, η εφαρμογή του θα αφορά στο racing πεδίο

 

Το περίεργο κάλυμμα - δίσκος του πίσω τροχού που είχαμε πρωτοδεί στην GP16 Ducati του οδηγού εξέλιξης Michele Pirro, έκανε ξανά την εμφάνιση του, αυτή την φορά στην Panigale R του Chaz Davies, σε δοκιμές στη πίστα του Misano.

To κάλυμμα, το οποίο θυμίζει τις αντίστοιχες εφαρμογές στα ποδήλατα των αγώνων πίστας και χρονομέτρου, βελτιστοποιεί την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας αποτρέποντας τους στροβιλισμούς που προκύπτουν από την ροή του αέρα μέσα από τις ακτίνες του πίσω τροχού.

Η Ducati σε αυτή την φάση συλλέγει δεδομένα από την εφαρμογή του και αν κατά την ανάλυση τους προκύψει κάποιο πλεονέκτημα, τότε από του χρόνου, ίσως αποτελέσει standard στις μοτοσυκλέτες των MotoGP και SBK.

Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος των SBK της Ducati, Ernesto Marinelli, δήλωσε σχετικά: “Eίναι ένα αεροδυναμικό βοήθημα και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα, θα συνεχίσουμε να αναλύουμε τα στοιχεία που συλλέγουμε και όταν έχουμε αρκετά, θα αποφασίσουμε αν θα το χρησιμοποιήσουμε στους αγώνες, στα GP, στα SBK ή και στα δύο.”

Eρωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρξουν στο μέλλον και πολιτικές μοτοσικλέτες με αυτό το στοιχείο στον πίσω τροχό, ο Marinelli απάντησε: “Όχι, δεν υπάρχουν σκέψεις για κάτι τέτοιο, τουλάχιστον προς το παρόν. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξαντλήσουμε το περιθώριο των δοκιμών στους αγώνες και μετά να αποφασίσουμε για οτιδήποτε.”

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 15:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon