.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 12:57

Paying the Price: Αφιέρωμα στον Toby Price - Video

 

Εκπληκτικό βίντεο για τον σκληροτράχηλο Αυστραλό αναβάτη 

 

Για να κερδίσεις το Rally Dakar, πέρα από δύναμη, αντοχή, ικανότητες οδήγησης και πλοήγησης, απαιτούνται μεγάλες θυσίες. Και δεν υπάρχει ίσως κανείς άλλος αναβάτης που να έχει περάσει τόσες δοκιμασίες μέχρι να κατακτήσει τον τίτλο στο πιο δύσκολο ράλι του κόσμου, από τον Αυστραλό Toby Price. Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο που δείχνει με σαφήνεια τι χρειάστηκε για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Price.

Ο Toby Price γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1987 κυριολεκτικά... πάνω σε μοτοσυκλέτα, καθώς ξεκίνησε να οδηγεί σε ηλικία 2 μόλις χρονών, και άρχισε να αγωνίζεται όταν ήταν τεσσάρων! Πέρα από την ταχύτητα του, ο Αυστραλός όμως θα αποδείκνυε ξανά και ξανά πόσο σκληρό καρύδι είναι, καταφέρνοντας να επιστρέφει πάντα δριμύτερος μετά από σκληρούς τραυματισμούς.

Το 2003, ο Price κέρδισε και τις 2 μεγάλες κατηγορίες στο Αυστραλέζικο Πρωτάθλημα Junior Motocross, 12 εβδομάδες αφού είχε σπάσει και τους δύο καρπούς σε προπόνηση!

Κέρδισε πολλές φορές τίτλους στην Αυστραλία, ενώ κατόπιν συνέχισε με αγώνες σε διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας και στο ISDE, όπου το 2012 είχε πτώση που του κόστισε αρκετά σπασμένα πλευρά. Παρόλα αυτά, συνέχισε τον αγώνα, για να τερματίσει δεύτερος στην Ε3!

Το 2013, κι ενώ αγωνιζόταν στο εθνικό πρωτάθλημα των Η.Π.Α. AMA Hare and Hound, ο Price είχε μια πολύ άσχημη πτώση σπάζοντας τρία κόκκαλα στον λαιμό του. Με κίνδυνο να μείνει παράλυτος, ταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία για να κάνει επέμβαση, καθώς ήταν ανασφάλιστος στις Η.Π.Α. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, και ο Αυστραλός επέστρεψε και πάλι στους αγώνες, ανεβαίνοντας στο βάθρο (2ος) στον πρώτο σοβαρό αγώνα μετά το ατύχημα του!

Το 2015, λίγες μέρες πριν τον αγώνα Finke Desert Race, ένα κλαδί διαπέρασε την μπότα του, σπάζοντας πόδι και αστράγαλο! Και όμως ο Price έλαβε μέρος στον αγώνα, τον οποίο και κέρδισε!

Και το 2016, στην δεύτερη συμμετοχή του στο Dakar, ο σκληροτράχηλος Toby Price στέφθηκε νικητής, στο δυσκολότερο ράλι του κόσμου!

Δείτε το απολαυστικό βίντεο "Paying the Price" και μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για έναν από τους σημαντικότερους αγωνιζόμενους της εποχής μας στο site της Red Bull, ΕΔΩ -> https://www.redbull.tv/video/AP-1PWVETRT91W11/paying-the-price

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 13:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon