.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 11:33

TVS Apache RR 310 – Ρεκόρ ταχύτητας 400m σε 11,5΄΄

Ο Jagan Kumar διάνυσε 400 μέτρα σε 11,5 δευτερόλεπτα στο Valley Run 2022 drag racing το περασμένο Σαββατοκύριακο με μια υπερτροφοδοτούμενη TVS Apache RR 310 Drag Race Bike.
 
 
Από το 2012, η Βομβάη φιλοξενεί το Valley Run, ένα Σαββατοκύριακο μόνο για τους λάτρεις των αγώνων dragster σε δύο και τέσσερις τροχούς. Περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν την αγάπη τους στα υψηλά οκτάνια και να αγωνιστούν.
 
Σε αυτό το event έκανε το ντεμπούτο της η TVS Racing με την Apache RR 310, στα χέρια του διάσημου Ινδού αναβάτη Jagan Kumar. Ο αντίπαλος του Kumar, K Y Ahamad, κατάφερε δεύτερο χρόνο 11,9.
 
Τι είδους τροποποιήσεις έκανε η TVS Racing για να ενισχύσει τις δυνατότητες απόδοσης του συγκεκριμένου RR 310; Εκτός από τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο στροβιλοσυμπιεστή, ο κινητήρας διαθέτει μπιέλα τιτανίου, καθώς και βαλβίδες τιτανίου. Το έμβολο είναι επίσης μια σφυρήλατη μονάδα, γεγονός που το καθιστά ελαφρύτερο σε βάρος και πιο ανθεκτικό. Για να μειώσει το βάρος —και επομένως να βελτιώσει την αναλογία ισχύος προς βάρος— η TVS Racing άλλαξε τους στοκ τροχούς με άλλους από ανθρακονήματα. Αλλαγές έχουν το πλαίσιο και το υποπλαίσιο με μέρη από ανθρακονήματα.
 
Σύμφωνα με το TVS, αυτό καθιστά το Apache RR 310 που προετοιμάζεται για αγώνες κατά 37 τοις εκατό ελαφρύτερο από την βασική έκδοση. Δηλαδή από 174 κιλά έχει φτάσει στα 109. Άλλες αλλαγές που εφάρμοσε η TVS Racing περιελάμβαναν μείωση του ύψους οδήγησης, προκειμένου να χαμηλώσει το κέντρο βάρους. Φυσικά υπάρχει μακρύ ψαλίδι όπως σε κάθε dragster. Τέλος, προστέθηκε quickshifter.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 16:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon