.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 11:52

H MV Agusta μπορεί να βρεθεί στο MotoGP μέσω ΚΤΜ

Η απόκτηση του 25.1% της MV Agusta από την KTM έχει προς το παρόν βιομηχανικούς σκοπούς, αλλά –λέει ο νούμερο ένα του αυστριακού ομίλου– δεν μπορεί να αποκλειστεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα MotoGP.

 
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο Speedweek, από τον Gunther Wisinger, για πρώτη φορά ο Stefan Pierer μίλησε για την είσοδο της KTM AG στην ιδιοκτησία της MV Agusta . Η αυστριακή επωνυμία είναι η πιο σημαντική μεταξύ αυτών που ελέγχονται από την Pierer Mobility, η οποία έχει επίσης Husqvarna, GASGAS, WP και άλλα στο χαρτοφυλάκιό της.
 
Στις 3 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η απόκτηση του 25.1% της ιδιοκτησίας της ιταλικής φίρμας από την KTM AG. Το μότο Ready to Race της KTM αντανακλά σε ολόκληρο τον Όμιλο, που συμμετέχει στα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας (MotoGP, Moto2, Moto3), motocross, enduro, trial και ράλι. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα διοργανώνει επίσης το Rookies Cup και πλέον υπάρχουν πολλοί αναβάτες από τις διάφορες ομάδες του που έχουν κερδίσει γκραν πρι και παγκόσμιους τίτλους.
 
Με αυτή την προσέγγιση των αγώνων, μια καλά σχεδιασμένη επιστροφή της MV Agusta στο MotoGP θα ήταν θετική για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα δημιουργούσε εντύπωση στην κορυφαία κατηγορία. Stefan Pierer: "Τον πρώτο χρόνο, το κύριο πράγμα που πρέπει να γίνει στην MV Agusta είναι να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη," είπε ο Stefan Pierer σχετικά με τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει η KTM AG, σαν κάτοχος μεριδίου πλέον της MV Agusta. "Πρέπει να θέσουμε υπό έλεγχο μια δύσκολη κατάσταση, θα αναλάβουμε τις αγορές και έχουμε αναλάβει τις παγκόσμιες πωλήσεις. Θα δοθεί προσοχή και στη γκάμα των μοντέλων."
 
Σε ερώτηση αν είναι δυνατή η είσοδος στα GP της MV Agusta, απαντάει: "Τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί. Αλλά στην περίπτωση αυτή θα είναι μια δουλειά παρόμοια με αυτή που έγινε με την GASGAS."
 
Η μάρκα ισπανικής προέλευσης, που αποκτήθηκε το 2019 από την KTM, έκανε το ντεμπούτο της στο Moto3 το 2021, φέτος συμμετείχε στο Moto2 και του χρόνου θα είναι στο MotoGP με τους Pol Esparagarò και Augusto Fernandez στην ομάδα Tech3 Factory. Ο αυστριακός όμιλος χρησιμοποιεί τις ίδιες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες για τις τρεις μάρκες του και επίσης στη σειρά παραγωγής οι τεχνικές πλατφόρμες είναι κοινές. "Η επιτυχία μας βασίζεται στο γεγονός ότι, λαμβάνοντας ως μοντέλο την αυτοκινητοβιομηχανία, δημιουργούμε τεχνολογικές πλατφόρμες και κινητήρες σε συνέργεια με τις μάρκες μας στη σειρά παραγωγής. Στη συνέχεια απευθυνόμαστε σε διαφορετικούς μοτοσυκλετιστές, διαφοροποιώντας και προσανατολίζοντας διαφορετικά τα μοντέλα."
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 12:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon