.
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 15:38

Yamaha 50 χρόνια αγώνες – 2009-2010

 

H Yamaha παίρνει ξανά το τριπλό, για τρίτη σερί χρονιά

 

O Lorenzo οδηγεί την YZR-M1 στην κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος.

Οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo με την ομάδα της Fiat Yamaha Team και οι Collin Edwards και Ben Spies με την Monster Yamaha Tech 3 team συμμετέχουν στο MotoGP της σεζόν του 2010 που περιλαμβάνει 18 αγώνες κατά την οποία η Yamaha καταφέρνει για τρίτη χρονιά στη σειρά να κάνει το Triple Crown, κερδίζοντας τους τίτλους αναβάτη, κατασκευαστή και ομάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία των MotoGP.  Πρωταθλητής ο Jorze Lorenzo.

Στον εναρκτήριο γύρο που έλαβε χώρα στο Κατάρ, ο Lorenzo τερμάτισε στη 2η θέση, την οποία ακολούθησε η πρώτη του νίκη, στην Ισπανία. Στους γύρους από τον 5ο έως τον 7ο, σε Βρετανία, Ολλανδία και Καταλονία αντίστοιχα, οι οποίοι διοργανώθηκαν σε τρία σαββατοκύριακα στη σειρά, ο Lorenzo κατέγραψε τρεις νίκες στη σειρά. Ανέβηκε στο πόντιουμ και τους 12 πρώτους αγώνες της σεζόν, επτά φορές ως νικητής. Στον 15ο γύρο, στη Μαλαισία, κλείδωσε τον τίτλο του αναβάτη τερματίζοντας 3ος, με τρεις ακόμη γύρους να απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Στον επόμενο αγώνα στην Αυστραλία, οι Lorenzo και Rossi τερματίζουν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας για την Fiat Yamaha τον τίτλο στο πρωτάθλημα ομάδων. Στον 17ο γύρο στην Πορτογαλία, ο Lorenzo κατάφερε την όγδοη νίκη του, χαρίζοντας τον τίτλο κατασκευαστή στη Yamaha. Η ένατη νίκη του ήρθε στον τελευταίο γύρο, καταγράφοντας το νούμερο ρεκόρ των 383 πόντων στον βαθμολογικό πίνακα, τους περισσότερους που συγκέντρωσε ποτέ αναβάτης σε μία σεζόν.

Η Yamaha συγκέντρωσε συνολικά 404 βαθμούς ως κατασκευαστής, χάρη στις προσπάθειες των Lorenzo, Rossi και Spies, ο οποίος τελευταίος ανακηρύχτηκε “ MotoGP Rookie της χρονιάς 2010”. O Rossi τερμάτισε τη σεζόν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, παρά το γεγονός ότι λόγω τραυματισμού δεν συμμετείχε σε τέσσερις αγώνες στην αρχή της σεζόν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 14:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha 50 χρόνια αγώνες – 2008-2009
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon