.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 10:19

Τεχνικό - Νέα πατέντα Honda για αυτόματο πιλότο

Είμαστε έτοιμοι για ένα σύστημα αυτόματου πιλότου που θα οδηγεί μόνο του την μοτοσυκλέτα μας; Η Honda δουλεύει ήδη σε ένα τέτοιο σύστημα, κάτι που είδαμε το 2017 με την ονομασία Rider Assist Technology, τοποθετημένο σε ένα πρωτότυπο βασισμένο στο NC 750X, στο Las Vegas.

Τέτοια συστήματα έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται στα αυτοκίνητα και μπορεί για τις μοτοσυκλέτες να μοιάζουν ως μηχανήματα του διαβόλου, αλλά η αλήθεια είναι πως το μέλλον πλησιάζει πιο γρήγορα απ' ότι νομίζουμε, και μάλλον, είναι κάτι που δεν θα γλυτώσουμε.

Η Honda, ως πρωτοπόρος στην μοτοσυκλέτα, έχει ήδη καταθέσει σχέδια για ένα τέτοιο σύστημα, αν και παρατηρούμε ότι έχει μείνει πίσω στην εφαρμογή ανάλογων συστημάτων, όπως για παράδειγμα το radar, που έχουμε δει ήδη στις BMW, KTM, Ducati - σύστημα απαραίτητο για να δουλέψει το Rider Assist.

Η προειδοποίηση που δίνει το radar αλλά και οι παράμετροι που απαιτεί για να δουλέψει σε συνδυασμό με αισθητήρες και κεντρική μονάδα, είναι βήματα που θα πρέπει να γίνουν πριν φτάσουμε στην ολοκλήρωση ενός συστήματος αυτόματου πιλότου.

Οι πατέντες που έχουμε δει με radar να εφαρμόζονται στις Gold Wing αλλά και Africa Twin συνδυάζονται με ένα σύστημα υποστήριξης του τιμονιού, το οποίο σε συνεργασία με σύστημα αυτόματου ανοίγματος του γκαζιού και ενεργοποίησης των φρένων, δίνει την απαραίτητη ισορροπία.

Η νέα πατέντα που κατατέθηκε στις 5 Μαίου του 2022 στην Αμερική, εμφανίζει μία μοτοσυκλέτα η οποία περιλαμβάνει κάμερες, σύστημα LiDAR (σένσορες ανίχνευσης φωτός και εμβέλειας), σύστημα GPS και επικοινωνία μεταξύ μοτοσυκλετών σε μικρή απόσταση. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με Cruise Control θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν αυτόματο πιλότο, μιας και θα απαιτείται και σύστημα εντοπισμού σε περίπτωση ατυχήματος - κάτι εύκολο πλέον. Η νέα πατέντα ονομάζεται Drive Assistance Device for a Saddle Riding Type Vehicle, και με τα συστήματα που διαθέτει θα δημιουργεί μία εικόνα 3D από τα γύρω αντικείμενα, ώστε να μπορεί να κινείται το όχημα στο χώρο.

Αισθητήρες πίεσης στην σέλα, στο τιμόνι, στα γκριπ, στα μαρσπιέ, θα ενημερώνουν το σύστημα αν ο αναβάτης πιέζει την μοτοσυκλέτα ή όχι, ενώ μία κάμερα, θα βλέπει τον αναβάτη και τις αντιδράσεις του.

Πολλές από τις παραπάνω ιδέες ήδη εφαρμόζονται στα αυτοκίνητα και εδώ πρέπει να εφαρμοστούν όλες μαζί, να συνδυαστούν ώστε να μπορούν να διατηρούν την πορεία της μοτοσυκλέτας, που έχει κάτι διαφορετικό να αντιμετωπίσει: Την ισορροπία.

Εννοείται πως θα υπάρχει σύστημα Lane Assist ώστε να βλέπει η μοτοσυκλέτα το σημείο που θα κινείται, GPS και σένσορες που θα την κρατάνε σε σταθερή πορεία μέσα στις στροφές, cruise control που θα μειώνει ή θα επιταχύνει ανάλογα τα δεδομένα που θα παίρνει.

Προφανώς δεν είναι ένα σύστημα που θα δούμε σύντομα στην αγορά, και για την Honda, ίσως το δούμε αρχικά σε κάποια μεγάλη τουριστική μοτοσυκλέτα, όπως η GoldWind. Σίγουρα στην χώρα μας θα έχει πολλά θέματα να αντιμετωπίσει, όπως για παράδειγμα τις ανύπαρκτες σε πολλά σημεία σημάνσεις στους δρόμους, τις ξεβαμμένες γραμμές στο οδόστρωμα, τα χαμηλά όρια ταχύτητας σε πολλούς δρόμους, και ένα κατεβατό ακόμη που δεν έχει τελειωμό!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 10:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon