.
Κατηγορία TEXNIKA
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 10:53

Yamaha - Εξελίσσει το πρώτο Power Steering σύστημα για μοτοσυκλέτα!

Η Yamaha δοκιμάζει ένα νέο πρωτότυπο σύστημα υποβοήθησης τιμονιού Power Steering για αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Motocross. Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρα ροπής, μαγνητική τεχνολογία και έναν ενεργοποιητή που χαρίζουν χαρακτηριστικά σταμπιλιζατέρ στις υψηλές ταχύτητες και υποβοήθησης στις χαμηλές!

Το σύστημα της Yamaha στοχεύει στην βελτιωμένη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας και στην μειωμένη κόπωση του αναβάτη στις υψηλές ταχύτητες και στις δύσκολες συνθήκες, με την υποβοήθηση στο τιμόνι να συνεισφέρει στην ελαφριά αίσθηση και στην ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες. Η ιαπωνική φίρμα επισημαίνει πως η συγκεκριμένη επέμβαση υποβοήθησης δεν ξενίζει στην αίσθηση, με τον αναβάτη να την αντιλαμβάνεται ως κάτι εντελώς φυσιολογικό. Το σύστημα μαγνητοσυστολής της Yamaha έχει ήδη δοκιμαστεί στο να ανιχνεύει τη ροπή, στα ηλεκτρικά ποδήλατα της εταιρείας.

Και αν διαβάζετε πρώτη φορά τη λέξη “μαγνητοσυστολή” όπως εμείς καλή ώρα, μάθετε πως πρόκειται για την ιδιότητα των μαγνητικών υλικών που τα αναγκάζει να αλλάξουν το σχήμα ή τις διαστάσεις τους κατά τη διαδικασία της μαγνήτισης.

Το ελαφρύ αυτό σύστημα έχει δοκιμαστεί από τον Αυστραλό αγωνιζόμενο Jay Wilson που αυτή την περίοδο εργάζεται για το ιαπωνικό εργοστάσιο, και αγωνίζεται με την All Japan Yamaha Factory Race Team. Η ομάδα θα αγωνιστεί στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα ΜΧ του 2022 (All Japan Motocross Championship 2022) χρησιμοποιώντας YZ450FM και YZ250F μοτοσυκλέτες που θα διαθέτουν το νέο σύστημα Power Steering της Yamaha.

Η απόφαση για δοκιμή του συστήματος σε αγωνιστικές συνθήκες θα προσφέρει ταχύτατη εξέλιξη στο σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σύντομα στην παραγωγή.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα της Yamaha σε μια νέα εποχή ηλεκτρονικών βοηθημάτων σχεδιασμένων να βελτιώσουν τη σταθερότητα και την ευελιξία των μοτοσυκλετών.

Το σύστημα εξελίσσεται μέσω της θέλησης της Yamaha να μεταμορφώσει τη μετακίνηση (Transforming Mobility ονομάζει τον στόχο στον οποίο δουλεύει), υπό το μακροπρόθεσμο όραμα ART for Human Possibilities.

Η Yamaha προτίθεται να εξοπλίσει έναν τομέα των μοτοσυκλετών της με πρωτοποριακά EPS (Electric Power Steering) συστήματα υποβοήθησης τιμονιού, για μεγαλύτερη διασκέδαση, ασφάλεια και άνεση.

Η εταιρεία των τριών διαπασών ανακοίνωσε πως σύντομα θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το EPS σύστημα της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon