.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 16:31

Τεχνική Ανάλυση - Triumph Tiger Sport 660 2022

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Triumph

Η Triumph πήρε τον χρόνο της, μελέτησε διεξοδικά τον ανταγωνισμό, και βάλθηκε να σχεδιάσει μια μοτοσυκλέτα που να βελτιώνει σε όλους τους τομείς την πετυχημένη “τα κάνω όλα και συμφέρω” συνταγή που τόσο αγαπάμε εδώ στην Ελλάδα, στην κατηγορία μεσαίων Sport Adventure μοτοσυκλετών με τροχούς 17 ιντσών. Ας εξετάσουμε αναλυτικά το νέο Tiger Sport 660, για να δούμε εις βάθος όλα τα δυνατά του χαρακτηριστικά.

Το Tiger Sport 660 είναι η δεύτερη μοτοσυκλέτα της νέας τρικύλινδρης πλατφόρμας των 660 κ.εκ. της Triumph, ενώ αναμένουμε και τρίτο μοντέλο, με πιο On-OFF χαρακτηριστικά όπως μεγαλύτερο μπροστινό τροχό, ακτινωτές ζάντες, και μεγαλύτερες offroad δυνατότητες κίνησης.

Η μοτοσυκλέτας που αναλύουμε εδώ είναι μια εξαιρετικά σημαντική μοτοσυκλέτα για την Triumph, καθώς έχει σχεδιαστεί ώστε να φέρει ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό στις αγκάλες της βρετανικής εταιρείας, με τιμή πρωτάκουστη για τα δεδομένα του Hinckley στην σύγχρονη εποχή του εργοστασίου. Στόχος είναι η διατήρηση μιας χαμηλής τιμής στα πρότυπα του ανταγωνισμού (Kawasaki Versys 650, Yamaha Tracer 7), ανεβάζοντας ταυτόχρονα τον πήχη σε πολλά σημεία (ιπποδύναμη, εξοπλισμός, ηλεκτρονικά, χαμηλότερο κόστος συντήρησης), με τη μοναδική τρικύλινδρη πρόταση στην κατηγορία. Στον ανταγωνισμό η Triumph βάζει λίγο και το V-Strom 650, αν και αυτό έχει 19άρη τροχό μπροστά και θα συγκριθεί καλύτερα με το επόμενο μοντέλο της 660 γκάμας της Triumph, όπως θα συγκριθεί και το νεότευκτο Morini X-Cape 650.

  Kawasaki Versys 650 Moto Morini X-Cape 650 Suzuki V-Strom 650 Triumph Tiger Sport 660 Yamaha Tracer 7
Τιμή (ευρώ): 8990 7690 9335 9290 8790
Μέγιστη Ιπποδύναμη (hp / rpm) 65.7 / 8.500 59 / 8250 70 / 8800 79,8 / 10.250 72.4 / 8.750
Μέγιστη Ροπή (kgm/rpm) 6.2 / 7.000 5.7 / 7000 6,32 / 6.500 6,52 / 6,250 6.93 / 6.500
Τροχοί (εμπρός / πίσω) ίντσες 17/17 19/17 19/17 17/17 17/17
Βάρος με υγρά (kg) 217 232 213 206 196
Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ (l) 21 18 20 17.2 17

Ας δούμε κατ’ αρχήν ποια είναι κατά την Tiumph τα πλεονεκτήματα του τρικύλινδρου κινητήρα έναντι του ανταγωνισμού.

• Η πιο ισχυρή μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της
• Τέλειος συνδυασμός ροπής χαμηλά με ισχυρές μεσαίες και κορυφαία ισχύ ψηλά
• Γραμμική και φιλική παροχή ισχύος
• Συμπαγής χαμηλή εξάτμιση με ξεχωριστό τρικύλινδρο ήχο
• Συμβατή με δίπλωμα A2, με αξεσουάρ κιτ μετατροπής A2, και μετατροπή ξανά σε Α μετά

Δεύτερο σημείο που η Triumph θέλει να κάνει τη διαφορά στην κατηγορία είναι η οδική συμπεριφορά.

• Σπορ, ευέλικτη συμπεριφορά που εμπνέει εμπιστοσύνη
• Άνετη στάση αναβάτη και συνεπιβάτη με ενσωματωμένες χειρολαβές συνεπιβάτη
• Στενή σιλουέτα και χαμηλό ύψος σέλας 835χιλ, κάνουν εύκολο το πάτημα στο έδαφος
• Ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41χιλ και μονοσόκ πίσω ανάρτηση Showa με εύκολη υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης
• Φρένα Nissin με δυο δίσκους 310χιλ μπροστά και πολυχρηστικά ελαστικά Michelin Road 5

Φυσικά δεν παραλείπει να προσδώσει στο Tiger Sport 660 ικανότητα τουρισμού μεγάλων αποστάσεων:

• Εργονομικό για τα πόδια ρεζερβουάρ 17 λίτρων για εξαιρετική αυτονομία
• Διακριτικά ενσωματωμένες βάσεις βαλιτσών για εύκολη τοποθέτηση των αξεσουάρ βαλιτσών
• Ζελατίνα που ρυθμίζεται εύκολα με το ένα χέρι σε 8 θέσεις, ακόμα και καθώς οδηγείς

Κορυφαία τεχνολογία στην κατηγορία για μέγιστη ασφάλεια και έλεγχο:

• Κορυφαία για την κατηγορία έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων, που μπορεί να δεχτεί ως αξεσουάρ σύστημα συνδεσιμότητας My Triumph
• Δύο προγράμματα οδήγησης (πρωτιά για την κατηγορία) - Street και Rain
• Πλήρης φωτισμός LED με ξεχωριστούς διπλούς προβολείς και φλας αυτο-ακύρωσης
• Κορυφαίες στάνταρ προδιαγραφές με Traction Control που μπορεί να απενεργοποιηθεί, δικάναλο ABS, γκάζι Ride-by-wire, συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση και immobiliser

style

Η Triumph προσφέρει το Tiger 660 Sport σε τιμή ελαφρώς ψηλότερη από του ανταγωνισμού, που κρίνεται όμως ιδιαίτερα χαμηλή για όσα προσφέρει η μοτοσυκλέτα, ενώ οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως το νέο τους μοντέλο έχει παράλληλα το χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας σε ολόκληρη την κατηγορία! Αυτό καθώς τα διαστήματα συντήρησης του βρίσκονται στα 16.000 χιλιόμετρα, ή στους 12 μήνες. Η εγγύηση είναι διετής, ενώ υπάρχει δυνατότητα παράτασης για ένα ή δύο χρόνια.

Τέλος, οι Βρετανοί δεν έχουν παραλείψει να προσφέρουν μια εκτενέστατη σειρά επίσημων αξεσουάρ για τη μοτοσυκλέτα τους, που εντυπωσιάζει με 40+ αξεσουάρ ειδικά για το Tiger Sport 660!

Αυτά περιλαμβάνουν πλαϊνές βαλίτσες συνολικής χωρητικότητας 57 λίτρων, Top-Box 47 λίτρων για 2 κράνη, σύστημα συνδεσιμότητας με τηλεφωνία, μουσική, turn-by-turn πλοήγηση και έλεγχο κάμερας GoPro, quickshifter, προβολάκια ομίχλης, δύο USB θύρες φόρτισης, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, Scrolling LED φλασάκια, θερμαινόμενα γκριπ, 2 διαφορετικές και χαμηλότερες σέλες, χούφτες, καρίνα, Billet εξαρτήματα, προστατευτικά εξαρτήματα και μανιτάρια, κουκούλα, φορτιστή μπαταρίας, κιτ Α2, κ.α.

Συνολικά η Triumph έβαλε στόχο να δημιουργήσει την καλύτερη ψηλή Street Adventure / Adventure Sport μεσαία μοτοσυκλέτα της αγοράς, που να προσφέρει όμορφο και σύγχρονο design, κορυφαία ποιότητα κατασκευής, άριστα commuter χαρακτηριστικά (άνεση, κόψιμο τιμονιού, ροπή και γραμμικότητα κινητήρα, χαμηλό ύψος σέλας, χαμηλή κατανάλωση, χαμηλό κόστος service), σπορ στοιχεία (στιβαρό πλαίσιο και αναρτήσεις με χρυσή τομή όσον αφορά στα σπορ χαρακτηριστικά και την άνεση σε κακά οδοστρώματα) και δυνατότητες διηπειρωτικού τουρισμού (άνετη σέλα, άνετη εργονομία, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, μεγάλη αυτονομία).

Ας εξετάσουμε τώρα ένα-ένα τα σημαντικότερα δυνατά χαρακτηριστικά του Tiger Sport 660.

Κινητήρας

apodosi kinitira

Ο πρώτος τρικύλινδρος κινητήρας της κατηγορίας και ταυτόχρονα ο πιο ισχυρός σε απόδοση, ο κινητήρας 660κ.εκ. του Tiger Sport 660 φέρνει τα πλεονεκτήματα των επιδόσεων του τρικύλινδρου κινητήρα της Triumph έναντι ενός δικύλινδρου κινητήρα, με ροπή χαμηλά σε συνδυασμό με ισχυρή απόδοση στις μεσαίες και κορύφωση ψηλά.

Η μέγιστη ροπή των 6,52 Kgm στις 6.250σαλ και η μέγιστη ισχύς των 79,8 Hp στις 10.250σαλ καθιστούν τη νέα Tiger Sport 660 την πιο ισχυρή μοτοσυκλέτα της κατηγορίας, και μαζί με το σχετικά κοντό γρανάζωμα παρέχουν δυνατές επιταχύνσεις σε κάθε σχέση, ακόμη και όταν μεταφέρεις συνεπιβάτη.

Η παροχή ισχύος ελέγχεται από ένα εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης κινητήρα με γκάζι ride-by-wire για ακρίβεια στην αίσθηση και άμεση απόκριση, ενώ το γραμμικό κιβώτιο διαθέτει 6 σχέσεις.

Ο μοναδικός ήχος εξάτμισης του τρικύλινδρου κινητήρα 660 παρέχεται μέσω ενός κοντού, χαμηλού, μινιμαλιστικού τελικού από ανοξείδωτο ατσάλι.

Ο κινητήρας είναι πλήρως συμβατός με τις Euro 5 προδιαγραφές, με χαμηλές εκπομπές ρύπων καθώς και εξαιρετική οικονομία καυσίμου και μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να πληροί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς διπλωμάτων A2 μέσω ενός εύκολα αναστρέψιμου αξεσουάρ κιτ μετατροπής.

Το κράτημα ως κορυφαία προτεραιότητα

triumph tiger660 sport texniki analisi 00005

Η νέα Tiger Sport 660 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη χαρακτηριστική δυναμική, ευέλικτη και άνετη οδική συμπεριφορά της Triumph. Απόλυτα ισορροπημένη και εύκολη στον έλεγχο, με τη βοήθεια κωνικού αλουμινένιου τιμονιού, η νέα 660 γεμίζει εμπιστοσύνη τον αναβάτη. Η σέλα αναβάτη-συνεπιβάτη είναι έξυπνα σχεδιασμένη και άνετη για πολύωρη παραμονή πάνω της, με προσβάσιμο ύψος 835χιλ και εργονομικά βελτιστοποιημένες χειρολαβές συνεπιβάτη, στον βασικό εξοπλισμό. Η Tiger Sport 660 επωφελείται επίσης από το μικρό πλάτος και το μεγάλο κόψιμο τιμονιού, για εύκολους ελιγμούς σε χαμηλότερες ταχύτητες και αίσθηση σιγουριάς κατά τη στάση.

Οι αναρτήσεις έχουν σχεδιαστεί διεξοδικά για να προσφέρουν σπορ δυνατότητες, δίχως να είναι “κούτσουρα”, αποσβένοντας εξαιρετικά όλα τα σαμάρια και τις λακκούβες. Στο μπροστινό μέρος έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41χιλ, με 150 χιλιοστά διαδρομής. Πίσω βρίσκουμε μονό αμορτισέρ Showa, με ελατήριο διπλής διαβάθμισης για βελτιστοποίηση της απόδοσης για οδήγηση με ένα ή με δύο άτομα. Το πίσω αμορτισέρ διαθέτει επίσης απομακρυσμένη υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης (remote reservoir) για εύκολη ρύθμιση όποτε θέλετε να μεταφέρετε συνεπιβάτη και φορτίο.

Οι αλουμινένιοι τροχοί 17 ιντσών είναι χυτοί με 5 μπράτσα τροχοί 5 μπράτσων, 17, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα κορυφαία Michelin Road 5. Στα φρένα βρίσκουμε δυο πλευστές συμβατικές (όχι ακτινικές) δαγκάνες Nissin 2 εμβόλων με γλίστρα που πιάνουν σε 2 δίσκους 310χιλ. Δεν εντυπωσιάζουν ως προδιαγραφή, βρίσκονται όμως στα πρότυπα της κατηγορίας, και παρέχουν άριστη πέδηση για τη χρήση της μοτοσυκλέτας, κρατώντας και το κόστος χαμηλά. Η μανέτα του φρένου ρυθμίζεται εύκολα όσον αφορά στην απόσταση της από το τιμόνι σε 5 θέσεις.

Τουριστικές ικανότητες

touring

Η πρακτικότητα και η ευελιξία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αναβατών μοτοσυκλετών σπορ adventure μεσαίας κατηγορίας και η νέα Tiger Sport 660 προσφέρει όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για τις μετακινήσεις και την οδήγηση στην πόλη, καθώς και τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου και τα μεγαλύτερα ταξίδια.

Το εργονομικά διαμορφωμένο ρεζερβουάρ χωράει 17.2 λίτρα καυσίμου δίνοντας μεγάλη αυτονομία που φτάνει και ξεπερνά τα 300-350 χιλιόμετρα στο ταξίδι, ενώ η κομψή και αεροδυναμική ζελατίνα ρυθμίζεται σε ύψος μέσω μιας απλής λειτουργίας με το ένα χέρι, επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόζει εύκολα το επίπεδο προστασίας από τον καιρό και τον άνεμο κατά την οδήγηση.

Η τουριστική ικανότητα ενισχύεται περαιτέρω με τις διακριτικά ενσωματωμένες βάσεις πλαϊνών βαλιτσών, που επιτρέπουν την εύκολη και απρόσκοπτη τοποθέτηση των ειδικών νέων αξεσουάρ βαλιτσών, ενώ διατηρούν το καθαρό στυλ του πίσω μέρους όταν οδηγείς χωρίς αποσκευές. Για επιπλέον χωρητικότητα αποσκευών, διατίθεται επίσης μια αξεσουάρ κεντρική βαλίτσα 52 λίτρων, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια δύο κράνη full face. Οι πλαϊνές και η κεντρική βαλίτσα μπορούν επίσης να ταιριάξουν στο χρώμα της μοτοσυκλέτας.

Κορυφαία τεχνολογία στην κατηγορία

technology

Η νέα Tiger Sport 660 είναι εξοπλισμένη με ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας αναβάτη, συμπεριλαμβανομένου του νέου πολυλειτουργικού TFT πίνακα οργάνων, για πρώτη φορά στην κατηγορία, που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αναβάτη. Ο πίνακας οργάνων έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ενσωματώνει απρόσκοπτα το σύστημα συνδεσιμότητας My Triumph (στον έξτρα εξοπλισμό), που επιτρέπει turn-by-turn πλοήγηση, τον έλεγχο κάμερας GoPro, και χαρίζει δυνατότητες τηλεφωνίας και μουσικής. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω των διακοπτών στο αριστερό γκριπ.

Επίσης κορυφαία στην κατηγορία είναι τα δύο προγράμματα οδήγησης υψηλών προδιαγραφών, Δρόμου και Βροχής, τα οποία προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις απόκρισης γκαζιού και ελέγχου πρόσφυσης, βελτιώνοντας τον έλεγχο του αναβάτη για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Η ασφάλεια ενισχύεται ακόμη περισσότερο με το δικάναλο ABS (δεν απενεργοποιείται) και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με δυνατότητα απενεργοποίησης, και τα δύο στο βασικό εξοπλισμό του Tiger Sport 660.

Για να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία οδήγησης, το Tiger Sport 660 είναι εξοπλισμένο με υποβοηθούμενο συμπλέκτη ολίσθησης και ρυθμιζόμενη μανέτα συμπλέκτη για ελαφρύτερη και εύκολη λειτουργία, μειώνοντας την κούραση του αναβάτη, ιδιαίτερα στην αστική οδήγηση.

Για μέγιστη απόδοση και ανθεκτικότητα, ο φωτισμός είναι LED σε ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα, συμπεριλαμβανομένων των διακριτικών νέων διπλών προβολέων, του συμπαγούς και ενσωματωμένου πίσω φωτός και των φλας αυτόματης ακύρωσης.

Σε 3 χρώματα

xromata

Οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών χρωματικών συνδυασμών: τον Lucerne Blue & Sapphire Black, τον Korosi Red & Graphite με διακριτικά σπορ γραφικά (και κατά τι αυξημένη τιμή) και τον Graphite & Black.

Το χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας της κατηγορίας

triumph tiger660 sport analisi tex an 00001

Εκτός από την ανταγωνιστική τιμή, δεδομένου του κορυφαίου επιπέδου προδιαγραφών της μοτοσυκλέτας, το νέο Tiger Sport 660 επωφελείται, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Triumph, από το χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας στην κατηγορία. Αυτό περιλαμβάνει το διάστημα σέρβις των 16.000 χιλιομέτρων (ή 12 μηνών) συν 2 χρόνια εγγύησης απεριόριστων χιλιομέτρων, η οποία μπορεί προαιρετικά να παραταθεί κατά 1 ή 2 χρόνια.

Έτσι, σε διάστημα 3 ετών σέρβις, το Tiger Sport 660 απαιτεί τον χαμηλότερο χρόνο συντήρησης στην κατηγορία, μόλις παραπάνω από 8 ώρες, καθιστώντας το 30% οικονομικά πιο αποδοτικό από τον ανταγωνισμό του όσον αφορά το κόστος εργασίας. Επιπλέον, το Tiger Sport 660 έχει το χαμηλότερο κόστος συντήρησης στα τρία χρόνια - 17% φθηνότερο από τους κοντινότερους ανταγωνιστές.

Γνήσια αξεσουάρ Triumph

accessories

Μια μεγάλη γκάμα άνω των 40 γνήσιων αξεσουάρ Triumph είναι διαθέσιμη για τη νέα Tiger Sport 660, επιτρέποντας στους πελάτες να προσθέσουν ακόμη περισσότερη πρακτικότητα, τεχνολογία, άνεση και προστασία στη μοτοσυκλέτα τους, καθώς και ευέλικτες επιλογές αποσκευών. Όλα τα γνήσια αξεσουάρ έχουν σχεδιαστεί μαζί με την ίδια τη μοτοσυκλέτα και όλα υποβάλλονται στις ίδιες αυστηρές διαδικασίες δοκιμής ποιότητας και αντοχής.

Εκτός από το σύστημα My Triumph Connectivity, τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν το quickshifter Triumph Shift Assist για ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων, θερμαινόμενα γκριπ, φορτιστή USB κάτω από τη σέλα, κυλιόμενα φλας και σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.

Οι επιλογές αποσκευών περιλαμβάνουν τις ολοκαίνουργιες πλήρως ενσωματωμένες πλαϊνές βαλίτσες και την κεντρική βαλίτσα με χωρητικότητα για δύο κράνη - όλες μπορούν να ταιριάξουν χρωματικά με τη μοτοσυκλέτα -, καθώς και μια ελαφριά σχάρα αποσκευών από χυτό αλουμίνιο και μια πλήρως αδιάβροχη τσάντα-ρολό.

Για μεγαλύτερη προστασία, οι αναβάτες μπορούν να προσθέσουν προστατευτικά πλαισίου, κινητήρα και πιρουνιού, και για μέγιστη ασφάλεια, διατίθενται συναγερμός και σύστημα εντοπισμού (εξαρτάται από τη χώρα) μαζί με μια σειρά από κλειδαριές μοτοσυκλέτας.

Όλα τα γνήσια αξεσουάρ Triumph συνοδεύονται από την ίδια διετή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων με την ίδια τη μοτοσυκλέτα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής / Μοντέλο Triumph Tiger Sport 660
Αντιπρόσωπος Triumph Motorcycles Greece
Τιμή: Από €9,290
Εγγύηση: 2 χρόνια
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  
Τύπος Υ/Ψ, 4Β/Κ, 2ΕΕΚ, 3Κ, γωνία ανάφλεξης 240°
Χωρητικότητα 660 κ.εκ.
Διάμετρος 74.04 χιλ
Διαδρομή 51.1 χιλ
Συμπίεση 11.95:1
Μέγιστη Ιπποδύναμη 81 PS (79,8 Hp) @ 10,250 σαλ
Μέγιστη Ροπή 64 Nm (6,52 kgm) @ 6,250 σαλ
Σύστημα Τροφοδοσίας Ηλεκτρονικός ψεκασμός πολλαπλών σημείων με ηλεκτρονικό έλεγχο γκαζιού
Εξάτμιση Ανοξείδωτο σύστημα λαιμών 3 σε 1 με χαμηλό μονό ανοξείδωτο ατσάλινο τελικό
Τελική Μετάδοση Αλυσίδα X-ring
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος, μονόδρομος με υποβοήθηση
Κιβώτιο 6 ταχυτήτων
ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ  
Πλαίσιο Ατσάλινο σωληνωτό περιμετρικό
Ψαλίδι Διπλό ατσάλινο
Εμπρός Τροχός Χυτός αλουμινίου, 17 x 3.5”
Πίσω Τροχός Χυτός αλουμινίου, 17 x 5.5”
Εμπρός Ελαστικό 120/70 ZR 17 (58W)
Πίσω Ελαστικό 180/55 ZR 17 (73W)
Εμπρός Ανάρτηση Ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41χιλ με φυσίγγια ξεχωριστών λειτουργιών, 150χιλ διαδρομή τροχού
Πίσω Ανάρτηση Ανάρτηση Showa μονοσόκ, με απομακρυσμένη υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης, 150χιλ διαδρομή τροχού
Εμπρός Φρένα Διπίστονες πλευστές δαγκάνες Nissin, διπλοί δίσκοι 310χιλ, ABS
Πίσω Φρένο Μονοπίστονη πλευστή δαγκάνα Nissin, μονός δίσκος Nissin 255χιλ, ABS
Όργανα Πολυλειτουργικό έγχρωμο όργανο TFT
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ  
Μήκος 2071 χιλ
Πλάτος (Τιμόνι) 834 χιλ
Ύψος Χωρίς Καθρέφτες 1398 χιλ / 1315 χιλ (υψηλή / χαμηλή θέση ζελατίνας)
Ύψος σέλας 835 χιλ
Μεταξόνιο 1418 χιλ
Κάστερ 23.1º
Ίχνος 97.1 χιλ
Βάρος με υγρά 206 κιλά
Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ 17.2 λίτρα
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ  
Διάστημα Σέρβις 16,000χλμ/12 μήνες
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 09:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon