.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 09:46

Bosch - Σύστημα που προειδοποιεί τον οδηγό πως οδηγεί ανάποδα στον δρόμο!

Το σύστημα ασφάλειας της Bosch που προειδοποιεί τον οδηγό πως οδηγεί ανάποδα στον δρόμο, σώζοντας ζωές, ενσωματώθηκε για πρώτη φορά σε όργανα αυτοκινήτου, και συγκεκριμένα στα οχήματα της Skoda.

Στη Γερμανία υπάρχει ζωντανή σύνδεση των πύργων ελέγχων των αυτοκινητοδρόμων με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ώστε σε περίπτωση που το προσωπικό ασφαλείας εντοπίσει οδηγό να κινείται ανάποδα στο ρεύμα, να στείλει αμέσως μήνυμα, και οι σταθμοί να ξεκινήσουν να μεταδίδουν προειδοποιητικό μήνυμα στο πρόγραμμα τους. «Προσοχή! Σας πλησιάζει όχημα που κινείται ανάποδα στο ρεύμα.» Σε ετήσια βάση, αυτό συμβαίνει γύρω στις 2.000 φορές, ενώ πολλές φορές τα συμβάντα αυτά μεταφράζονται σε μετωπικές συγκρούσεις με θανάτους και τραυματισμούς.

Η Bosch εξέλιξε έτσι ένα σύστημα ασφαλείας, που βασίζεται σε δεδομένα Cloud, και προειδοποιεί τόσο τον οδηγό που κινείται ανάποδα, όσο και τους υπόλοιπους οδηγούς που βρίσκονται κοντά του, μέσα σε δευτερόλεπτα, πολύ ταχύτερα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το παραπάνω σύστημα υφίσταται από το 2018 ως smartphone app, ενώ διατίθεται από 25 συνεργάτες της Bosch στην Ευρώπη, διαθέσιμο σε 26 εκατομμύρια χρήστες, ενώ χρησιμοποιείται ήδη από 2,5 εκατομμύρια οδηγούς, αξιολογώντας περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια διαδρομές καθημερινά!

Τώρα, η SKODA ενσωμάτωσε το παραπάνω σύστημα για πρώτη φορά στα όργανα των αυτοκινήτων της. Καθώς το όχημα πλησιάζει είσοδο ή έξοδο αυτοκινητόδρομου, το σύστημα αυτόματα στέλνει ανώνυμα την θέση και την κατεύθυνση του οχήματος μέσω GPS στο Cloud. Το λογισμικό της Bosch τότε ελέγχει την κατεύθυνση του οχήματος για να διαπιστώσει αν αυτή είναι η σωστή. Αν είναι λανθασμένη, τότε στέλνει άμεσα προειδοποίηση στα όργανα του αυτοκινήτου.

Φυσικά για να γίνει μέγιστα αποδοτικό το σύστημα, θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα, και αν γίνεται ΣΕ ΟΛΑ, όμως αυτή είναι μια καλή αρχή που θα σώσει ζωές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon