.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 10:13

Honda Smartphone Voice Control System - Συνδεσιμότητα με φωνητικές εντολές

Η Honda παρουσίασε το νέο Honda RoadSync app για δίκυκλα, app που συνεργάζεται με το νέο σύστημα συνδεσιμότητας της εταιρείας για scooter και μοτοσυκλέτες, το Honda Smartphone Voice Control system, που επιτρέπει στους αναβάτες να δίνουν φωνητικές εντολές στο κινητό τους!

Το Honda Smartphone Voice Control system βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό των X-ADV, CB1000R και Forza 750 του 2021, και στον έξτρα για το Forza 350. Το σύστημα επιτρέπει στους αναβάτες να ελέγχουν το smartphone τους (για την ώρα το σύστημα διατίθεται μόνο για Android) μέσω Bluetooth (με μικρόφωνο), με συνδυασμό φωνητικών εντολών και ενός διακόπτη-joystick στο αριστερό γκριπ.

Έτσι οι αναβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν σύστημα πλοήγησης, να κάνουν και να δεχθούν τηλεφωνήματα, να στείλουν SMS μηνύματα, να χρησιμοποιήσουν διάφορες εφαρμογές, να ακούσουν μουσική, και να ελέγξουν τον καιρό σε πραγματικό χρόνο.

Σημειώστε πως πέρα από τις φωνητικές εντολές με τις οποίες ο αναβάτης επιλέγει π.χ. τον προορισμό του, ή τον χρήστη που θέλει να καλέσει, το app μιλά κι αυτό στον αναβάτη, τόσο στη χρήση GPS (“στρίψτε αριστερά”, κλπ.), όσο και σε υπηρεσίες τηλεφωνίας (αναφέροντας πχ. το όνομα του καλούντος), ενώ ο αναβάτης υπαγορεύει τα SMS, και το app τα μετατρέπει σε κείμενο (καλή μας τύχη στην Ελλάδα).

Το RoadSync app εξελίχθηκε από τη Honda, και θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο του 2020, πρώτα στη Βρετανία, και με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να ακολουθούν το 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το microsite για το σύστημα που δημιούργησε η Honda Βρετανίας, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon