.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 15:57

Showa EERA – Νέα γενιά ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αναρτήσεων

 

Ρυθμίσεις μέσω… app!

 

 H Iαπωνική Showa, θέλοντας να δώσει μια απάντηση στους ευρωπαίους κατασκευαστές (Ohlins, WP, Sachs) που δραστηριοποιούνται όλο και πιο πολύ στον τομέα των hi-end ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αναρτήσεων,  παρουσίασε την δική της προσέγγιση στο θέμα, το σύστημα ΕΕRA (Electronically Equipped Ride Adjustment).

showa eera 1

Πρόκειται επί της ουσίας για μια ηλεκτρομαγνητικά ενεργοποιούμενη βαλβίδα η οποία τοποθετείται στο εσωτερικό της ανάρτησης και μπορεί να μεταβάλει τα χαρακτηριστικά αποσβέσεων αυτής.  Σύμφωνα με την Showa, η χρήση ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας επιτυγχάνει χρόνους απόκρισης ως και δύο φορές ταχύτερους σε σχέση με τα βηματικά μοτέρ που χρησιμοποιούν άλλοι κατασκευαστές.

showa eera 2

Συμπληρωματικά  στις ρυθμίσεις των αποσβέσεων, προσφέρεται επίσης η δυνατότητα αυξομείωσης της προφόρτισης του ελατηρίου, πάντα δια μέσου ηλεκτρονικής διαβίβασης των εντολών.

Το σύστημα EERA, μπορεί να τοποθετηθεί σε όλη την υπάρχουσα γκάμα των πιρουνιών και αμορτισέρ της Showa, δηλαδή στα BFF (Balance Free Front), BFRC (Balance Free Rear Cushion), BPF (Big Piston Fork), καθώς και στα cartridge.

showa eera 4

Η Showa έχει εξελίξει μια ξεχωριστή μονάδα κεντρικού ελέγχου του συστήματος, η οποία είναι συμβατή με τις περισσότερες ECU και μπορεί άμεσα να λάβει αλλά και να αποστείλει δεδομένα σε αυτή. Με λίγα λόγια δηλαδή, το EERA σύστημα αναρτήσεων είναι τύπου… plug and play!


showa eera 3

To πιο εντυπωσιακό όμως, είναι ότι ο έλεγχος των χαρακτηριστικών των αναρτήσεων θα γίνεται και μέσω… app, με τον αναβάτη να συνδέεται στο σύστημα (με Bluetooth σύνδεση)  και μέσω γραφικών αναπαραστάσεων που θα προβάλλονται στην οθόνη της smart συσκευής του, θα μπορεί να ρυθμίζει εύκολα και γρήγορα τις αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς (σε αργή – μεσαία – γρήγορη ταχύτητα) καθώς και το ύψος της μοτοσικλέτας μπροστά και πίσω, μέσω της προφόρτισης ελατηρίου.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 16:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon