.
Κατηγορία TEXNIKA
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 09:14

Honda Mobile Power Pack & Smart Hydrogen Station

 

Προσωπικός σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα / κυψέλες υδρογόνου & για το σπίτι

 

Στην έκθεση τεχνολογίας CEATEC JAPAN 2017 (3-6 Οκτωβρίου στην Chiba της Ιαπωνίας) η Honda παρουσιάζει ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα συστήματα, τόσο παραγωγής όσο και σε μορφή concept, για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων με κυψέλες υδρογόνου, αλλά και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι ή αλλού.

honda ceatec 2017

Στο περίπτερο της Honda στην έκθεση CEATEC, στο θέμα “Smart Energy Storage Management” δηλαδή “Έξυπνη Διαχείριση Αποθήκευσης Ενέργειας”, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το Honda Mobile Power Pack System (Φορητό αποθηκευτικό σύστημα Ενέργειας), που αποτελείται από αποσπώμενες φορητές μπαταρίες, φορτιστές και από-φορτιστές και ένα concept Έξυπνου Σταθμού Υδρογόνου (Smart Hydrogen Station – SHS) που θα παράγει και θα παρέχει υδρογόνο σε υψηλή πίεση. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Honda προωθεί τις παραπάνω λύσεις για “καθαρά” όχήματα, όπου η ενέργεια που χρειάζονται δημιουργείται μέσω φυσικών πηγών, αποθηκεύεται και κατόπιν χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται.

Honda Mobile Power Pack System

honda mobile power pack system 2

Το σύστημα μαζικής παραγωγής της αποσπώμενης φορητής μπαταρίας Honda Mobile Power Pack αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια που δημιουργείται μέσω φυσικών πηγών, και χρησιμεύει ως πηγή ενέργειας για ηλεκτρικά οχήματα μικρού μεγέθους αλλά και για το σπίτι.

Honda Mobile Power Pack Exchanger Concept, μονάδα σταθμού φόρτισης

honda mobile power pack exchange

Ο σταθμός φόρτισης Honda Mobile Power Pack Exchanger μπορεί να φορτίσει πολλές μπαταρίες Honda Mobile Power Pack την ίδια στιγμή, ενώ χρησιμοποιείται και ως αποθηκευτικός χώρος για τις εν λόγω μπαταρίες. Την ίδια στιγμή μπορεί να παρέχει ηλεκτρισμό από τις μπαταρίες στο ηλεκτρικό δίκτυο, τις ώρες αιχμής -πχ. το μεσημέρι του καλοκαιριού όταν όλοι έχουν ανάψει τα air-condition. Σημειώστε πως η Honda αναφέρει πως ξεκινάει άμεσα δοκιμές του Mobile Pack Exchanger στις Φιλιππίνες!

Honda Mobile Power Pack Charge & Supply Concept, συσκευή φόρτισης / αποφόρτισης

Όταν συνδυάζεται με τη μπαταρία Honda Mobile Power Pack, η συσκευή Honda Mobile Power Pack Charge & Supply μπορεί να χρησιμεύσει ως γεννήτρια ρεύματος.

70MPa Έξυπνος Σταθμός Υδρογόνου - Smart Hydrogen Station (SHS) Concept

honda smart hydrogen station

Ο Έξυπνος Σταθμός Υδρογόνου 70 MP δημιουργεί, αποθηκεύει και διαθέτει στον χρήστη υδρογόνο για οχήματα κυψελών υδρογόνου. Ο εν λόγω σταθμός είναι ο πρώτος σταθμός του κόσμου -έστω και σε concept μορφή- που διαθέτει γεννήτρια υδρογόνου με υψηλό διαφορικό πίεσης, που μπορεί να παράγει υδρογόνο σε πίεση 82 Mpa (Μεγαπασκάλ). Η πίεση αποθήκευσης είναι στα 70 Mpa.

honda shs 1

Η Honda οραματίζεται την μαζική παραγωγή του SHS, με την γεννήτρια υδρογόνου Power Creator της Honda, που οδηγεί στην εξάλειψη του συμπιεστή και στο μικρό μέγεθος της συσκευασίας. Η γεννήτρια Power Creator δημιουργεί υδρογόνο με την ηλεκτρόλυση του νερού, χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό που έχει δημιουργηθεί από ποικιλία πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων και των ανανεώσιμων πηγών.

honda ev cub

Η Honda θα συνεχίσει την προσπάθεια της προς την δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, και προς την πραγματοποίηση της “τοπικής παραγωγής και τοπικής κατανάλωσης ενέργειας” και μιας “κοινωνίας δίχως ρύπου άνθρακα (σσ. Carbon-free society)”, με το συνδυασμό τεχνολογιών δημιουργίας και χρήσης ενέργειας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 09:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon