.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 11:01

Piaggio GITA & KILO

 

Αυτόνομες ρομποτικές βαλίτσες - μεταφορικά οχήματα που σε ακολουθούν!

 

Το Piaggio Group, μέσω του τμήματος Piaggio Fast Forward που ασχολείται με την προχωρημένη τεχνολογία, παρουσίασε δυο αυτόνομα οχήματα – βαλίτσες, που μπορούν να ακολουθούν τον χρήστη με ταχύτητα έως 35 χλμ/ώρα, κουβαλώντας μέχρι και… 100 κιλά αποσκευών!

Το Piaggio Fast Forward (PFF) είναι «παιδί» του Piaggio Group, με έτος ίδρυσης το 2015 και έδρα τη Βοστώνη στις Η.Π.Α., και στόχο έχει να εξερευνήσει διαφορετικούς τεχνολογικούς δρόμους για τα μέσα μετακίνησης και προσωπικής μεταφοράς του μέλλοντος.

Το GITA είναι δημιούργημα του PFF, και μπορεί να κουβαλά αποσκευές με βάρος έως και 18 κιλών, και να επικοινωνεί με τον άνθρωπο που το χειρίζεται.

Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 35 χλμ/ώρα (μπορεί δηλαδή να ακολουθήσει ακόμα και ποδηλάτη), ενώ γνωρίζει πώς να κινείται ανεξάρτητα, καθώς αντιλαμβάνεται το γύρω περιβάλλον με αισθητήρες και μπορεί να χρησιμοποιήσει χάρτες και GPS για να μετακινηθεί και να παραδώσει το φορτίο του εκεί που απαιτείται (χρήσιμη δυνατότητα ακόμα και για χρήση από εταιρείες ταχυμεταφορών).

Το σφαιρικό του σχήμα και το καθαρό του design του δίνουν μια μοναδική προσωπικότητα.

Το KILO είναι ο μεγάλος αδελφός του GITA, και χάρη στις μεγαλύτερες διαστάσεις του, και στον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο 120 λίτρων που του χαρίζουν αυτές οι διαστάσεις, μπορεί να μεταφέρει έως και 100 κιλά! Το KILO διαθέτει σύμφωνα με το PFF εξαιρετική σταθερότητα, χάρη στους τρεις τροχούς του.

Δείτε στο animated βίντεο άνω, το όραμα του PFF για τα αυτόνομα οχήματα τα οποία θέλει να αναπτύξει για το άμεσο μέλλον. 

Πολύ ωραία τα παραπάνω, και εξαιρετικά ενδιαφέροντα, όμως για την ώρα η Piaggio δεν αναφέρεται ούτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στην τεχνολογία των 2 αυτόνομων οχημάτων, ούτε σε διαθεσιμότητα (θα τα δούμε πρώτα σε B2B διαθεσιμότητα) και τιμές.

Άγνωστο λοιπόν παραμένει το πώς σε ακολουθούν, άγνωστη η αυτονομία τους (αμφότερα είναι ηλεκτρικά), άγνωστος ο χρόνος φόρτισης τους, άγνωστες και οι ικανότητες κίνησης τους και σε διαφορετικά οδοστρώματα (κυβόλιθοι, πλακόστρωτα, πεζοδρόμια, λακκούβες).

Θα επανέλθουμε μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 11:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon