.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 12:50

Triumph Daytona με 3D εκτυπωμένο κουστούμι της Zortrax

 

Με τη βοήθεια των 3D εκτυπωτών Μ200 & Μ300

 

Η πολωνέζικη Zortrax πήρε ένα Triumph Daytona, το έγδυσε, και αφού σάρωσε τα τμήματα του κουστουμιού του, εκτύπωσε ένα δικό της custom κουστούμι, με τη βοήθεια των τρισδιάστατων εκτυπωτών της φίρμας.

Τα εξαρτήματα που σαρώθηκαν και εκτυπώθηκαν είναι το φέρινγκ, το τμήμα που στηρίζει τη σέλα, το εξωτερικό κέλυφος του ρεζερβουάρ, η ζελατίνα, τα φώτα και οι καθρέπτες (όχι τα μεταλλικά τους στελέχη).

Στην εκτύπωση χρησιμοποιήθηκαν υλικά (νήματα) της Zortrax: Το Z-HIPS για το φέρινγκ, το Z-GLASS (διαφανές) για τα φώτα, και το ισχυρό Z-ULTRAT για τους συνδέσμους.

Όταν τα τμήματα εκτυπώθηκαν, οι τεχνικοί της Zortrax συνέχισαν με τη λείανση...

...και τη βαφή τους. Όλη η διαδικασία, από τη σάρωση μέχρι την ολοκλήρωση της μοτοσυκλέτας πήρε ένα μήνα.

Η μοτοσυκλέτα δείχνει όμορφη, ενώ τα μπλε LED φώτα που πρόσθεσε η Zortrax της δίνουν έναν φουτουριστικό χαρακτήρα.

Η όλη διαδικασία του 3D Printing γίνεται ολοένα και φθηνότερη, όμως παρόλα αυτά δεν απευθύνεται ακόμα στον ιδιώτη –πιο πολύ σε εταιρείες, μικρές ή μεγάλες που επιθυμούν να μειώσουν τα κόστη, αλλά και να δημιουργήσουν custom εξαρτήματα που θα μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια στη θέση των original.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 17:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Motorrad Navigator VI Piaggio GITA & KILO »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon