.
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 09:30

O Jean-Louis Souchiere έκανε τον γύρο του κόσμου με μία Ural με αμαξίδιο

Μετά από 3 χρόνια ταξιδιών και 93.000 χιλιόμετρα, ο Γάλλος ολοκλήρωσε μια προσωπική «αποστολή» του, που ξεκίνησε με την συνταξιοδότηση του.

Φαίνεται ότι, τα τελευταία χρόνια, τα μεγαλεπήβολα ταξίδια με μοτοσυκλέτα βρίσκονται στην «bucket list» ολοένα και περισσότερων αναβατών, όλων των ηλικιών. Ο Γάλλος Jean-Louis Souchiere, ο οποίος χρησιμοποιεί και το παρατσούκλι «Phileas Spirit» στο Facebook, είχε πάντα ως όνειρο να οδηγήσει έναν γύρο του κόσμου, όμως μπόρεσε τελικά να το κάνει πραγματικότητα μόλις συνταξιοδοτήθηκε.

Το μεγάλο Project του Γάλλου ξεκίνησε το 2020, όταν ο Jean-Louis έφυγε από την Γαλλία με το Ural του και διέσχισε ολόκληρη την Ρωσία, σε ένα ταξίδι διάρκειας 110 ημερών και 29.300 χιλιομέτρων απόστασης. Τα επόμενα βήματα του Souchiere στον γύρο του κόσμου, τον έφεραν στην Βόρεια Ευρώπη, το 2021, ενώ το 2022 διέσχισε την Βόρεια και την Νότια Αμερική. Τον Ιανουάριο του 2023, χωρίς να έχει επιστρέψει στην Γαλλία, ο Jean-Louis πέρασε από την Νότια Αμερική στην Αυστραλία, την οποία και γύρισε ολόκληρη, επιστρέφοντας τελικά στην πατρίδα του τον περασμένο Ιούλιο.

Συνολικά ο Souchiere διήνυσε 93.000 χιλιόμετρα, διέσχισε 40 χώρες και οδήγησε συνολικά 600 ημέρες. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, «Συνάντησα αμέτρητους φανταστικούς ανθρώπους και έκανα πραγματικούς φίλους στην Ρωσία, την Χιλή και την Αυστραλία. Είδα όλων των ειδών τα ζώα στο δρόμο μου, από τον δαίμονα της Τασμανίας μέχρι και την αρκούδα του Yukon. Είδα εκατομμύρια χαμογελαστά πρόσωπα οπουδήποτε σταμάτησα με την Ural. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και η ζωή μου έχει ήδη αλλάξει για πάντα, η ζωή είναι ένα ταξίδι και το ταξίδι είναι μια ζωή». Πάντα τέτοια!

Ο Souchiere έχει δημιουργήσει και ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο, με το μεγάλο του ταξίδι, αναλύοντας το σε φάσεις και βήματα - δείτε το με ένα κλικ εδώ. Οι φωτογραφίες που σας έχουμε βάλει στην γκαλερί παρακάτω, είναι ενδεικτικές, καθώς πραγματικά ο Souchiere έχει απαθανατίσει πολλά περισσότερα. 

Φωτογραφίες: Phileas Spirit FB Page

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 09:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon