.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 20:19

TEST - Honda GL1800 Gold Wing 2018 – Αποστολή στις Η.Π.Α.

 

Παγκόσμιος Ταξιδιώτης

 

Του Thierry Sarasyn

Φωτογραφίες: Thierry Sarasyn, Honda

Μετάφραση/απόδοση: Θοδωρής Ξύδης

Βρεθήκαμε στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών για να γνωρίσουμε από κοντά τη νέα Gold Wing. Κατά τη διήμερη επαφή μαζί της ανακαλύψαμε ότι η νέα τουριστική ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρίας, που σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί, είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και βάζει ξανά πολύ δυνατά τη Honda στο παιχνίδι της απόλυτης μοτοσυκλέτας κύρους για σούπερ άνετα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Παραμένει Gold Wing

Παρά τις ριζικές αλλαγές που μπορεί να έχουν βάλει σε σκέψεις το φανατικό κοινό της εν λόγω μοτοσυκλέτας, η Gold Wing παραμένει μια Gold Wing, παρόλο που ζυγίζει έως και 42 κιλά λιγότερα σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά (ανάλογα με την έκδοση) και παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες αλλά και την ενημέρωση από τους ανθρώπους της Honda για τις τεχνικές λεπτομέρειες, υπήρχε η εντύπωση ότι η Honda προσπάθησε να δημιουργήσει μια νέα μοτοσυκλέτα που τοποθετείται ουσιαστικά ανάμεσα στην προηγούμενη Gold Wing και την Pan European. Σας λέμε από τώρα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αυτή εδώ η μοτοσυκλέτα είναι μια γνήσια Gold Wing. Μόνο που είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές και αυτά τα νέα χαρακτηριστικά που φέρει θα μπορούσαν να πείσουν ακόμη και τους αναβάτες των Pan European να αποκτήσουν τη νέα Gold Wing. Αν είναι όμως έτσι, μήπως η Honda έκανε κάποιους συμβιβασμούς με το ολοκαίνουριο μοντέλο; Σε καμία περίπτωση. Για την ακρίβεια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Θεϊκό μπροστινό

Η νέα Gold Wing είναι τρομερά καινοτομική, τόσο πολύ που τα πάντα είναι από καλύτερα έως και πολύ καλύτερα σε όλους τους τομείς. Ακόμη και με τις καινοτομίες που φέρει το βάρος έχει μειωθεί αισθητά και η γενικότερη απόδοση είναι ανώτερη σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά της υπερ-τουριστικής μοτοσυκλέτας, χάρη και στο νέο και πιο ισορροπημένο χαρακτήρα που παρουσιάζει η νέα γενιά.

Το νέο μπροστινό σύστημα ανάρτησης-διεύθυνσης με τα διπλά ψαλίδια είναι ένα από τα σημεία κλειδιά της νέας Gold Wing . Ίσως να είναι αδύνατο να σας περιγράψουμε το πόσο καλά δουλεύει αυτό το σύστημα, στην πράξη, σε σχέση με το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι που αντικατέστησε. Όταν οδηγείς βλέπεις την ανάρτηση να δουλεύει μπροστά σου, πίσω από τον πίνακα πληροφοριών αλλά δεν νιώθεις καμία αντίδραση στο τιμόνι. Απλά εντυπωσιακό. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι όλες οι ανωμαλίες φιλτράρονται πριν φτάσουν στον αναβάτη, χωρίς όμως να θυσιάζεται η πολυπόθητη αίσθηση. Νιώθεις τι κάνει η μοτοσυκλέτα κάτω από τα πόδια σου αλλά οι ανωμαλίες που βρίσκεις στον διάβα σου είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ!

Ομοιογενής, μαζεμένη και άνετη

Η νέα Gold Wing παρουσίασε μια πολύ ομοιογενή εικόνα στους αυτοκινητόδρομους του Texas, όπου την οδηγήσαμε, που συμπληρωνόταν από υψηλά επίπεδα άνεσης και συνοχής. Για να εξομοιωθεί λίγο και ο καιρός και να έρθει στα τυπικά επίπεδα του Βελγίου, οι άνθρωποι της Honda, “φρόντισαν” να μας βολτάρουν με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά ποτέ τους έξι (6) βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία να είναι σε γενικές γραμμές κοντά στο μηδέν. Περίπου δηλαδή αυτό που θα αποκαλούνταν και «κύμα καύσωνα» από τους κατοίκους του Βόρειου Πόλου. Οι ντόπιοι καουμπόηδες είχαν βάλει ακόμη και τα αυτιά μέσα στα Stetson καπέλα τους. Και εμείς φυσικά θα προτιμούσαμε λιακάδα και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Τουλάχιστον έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε για την αποτελεσματικότητα των θερμαινόμενων γκριπ και σέλας που είναι πραγματικά χρήσιμα. Όπως καταλαβαίνετε, ακόμη και έτσι το ποτήρι το βλέπουμε μισογεμάτο.

Εύκολη στον χειρισμό

Σίγουρα η προστασία από το κρύο δεν είναι το μόνο πράγμα που χαρακτηρίζει τη νέα Gold Wing. Όλα έχουν να κάνουν με το cruising. Με στιλ όμως και επιδόσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο σήμερα. Η Honda αποδεικνύει σε αυτό το σημείο ότι ένας επίπεδος εξακύλινδρος 1.800άρης δεν χρειάζεται να θυμίζει… επίπεδο εξακύλινδρο 1.800άρη. Αυτός ο κινητήρας περνά τη δύναμή του στο δρόμο υποδειγματικά, με το ηλεκτρονικό γκάζι να χαρακτηρίζεται από ακρίβεια και άμεση απόκριση. Χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της άνεσης. Βρήκαμε τη θέση οδήγησης υποδειγματική για αναβάτες με ύψος 1,8 μ. Η προστασία από τον αέρα είναι επίσης άριστη. Και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα πολύ χρήσιμα. Εξίσου σημαντικό: όλα λειτουργούν και συνηθίζονται πολύ γρήγορα.

Ενώ το προηγούμενο μοντέλο ήταν γεμάτο κουμπιά, το καινούριο έχει υιοθετήσει μία σαφώς πιο μίνιμαλ προσέγγιση και την ίδια στιγμή παρουσιάζεται πιο πλούσιο σε εξοπλισμό και τεχνολογία. Όλα φαίνονται στην μεγάλη TFT οθόνη με διαγώνιο επτά (7) ίντσες. Η Honda περιλαμβάνει στον έξτρα εξοπλισμό και την εφαρμογή Apple CarPlay, για να συνδέετε το iphone σας με τη μοτοσυκλέτα, ωστόσο εμείς μείναμε εντυπωσιασμένοι από την ευκολία με την οποία μπορείς να ελέγξεις τα πάντα από το κεντρικό μενού. Εύκολα, ξεκάθαρα και γρήγορα. Διασχίζοντας τους αυτοκινητόδρομους του Texas και ακούγοντας παράλληλα  το “Highway Star” των Deep Purple στο ραδιόφωνο, ακόμη και με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, η Gold Wing μας έκανε να νιώθουμε υπέροχα. Έτσι δεν θα έπρεπε άλλωστε;

Κινητήρας ποίημα

Ίσως αναρωτιέστε αν είναι χρήσιμο για μια μοτοσυκλέτα να έχει τόσα πολλά ηλεκτρονικά, περίπου όσα έχει ίσως και ένα μικρό διαστημόπλοιο. Η απάντηση σε αυτό είναι “όχι”. Όταν μιλάμε όμως για Gold Wing το πράγμα αλλάζει. Αυτή εδώ δεν είναι μια μέση μοτοσυκλέτα. Καινοτομεί, βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας της και θέλει να παραμείνει εκεί. Οπότε για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα η απάντηση είναι “ απόλυτα ναι”.

Έχει μάλιστα και τον κινητήρα για να πετύχει αυτό τον σκοπό. Ο επίπεδος εξακύλινδρος είναι απλά λαχταριστός. Όποιος πιστεύει ότι οι καλύτεροι κινητήρες αυτής της αρχιτεκτονικής βρίσκονται στο πίσω μέρος μιας Porsche 911, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους. Τι μοτέρ! Πολιτισμένο, δυνατό, με πολύ καλή και ακριβή απόκριση στο γκάζι και πραγματικά βελούδινη απόδοση. Οι μόνες δονήσεις που φτάνουν στον αναβάτη, πάνω στη νέα Gold Wing είναι οι δονήσεις από το… κινητό του, όταν τον καλούν! Αλλά και αυτό το… πρόβλημα λύνεται. Αφήστε το κινητό στα ντουλαπάκια της μοτοσυκλέτας, φορέστε bluetooth και συνδεθείτε με την εφαρμογή Apple Car play.

Έχετε επίσης την επιλογή μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων απόδοσης. Τα προγράμματα Touring και Sport είναι τα πιο χρήσιμα, με το touring να δίνει μια πιο πολιτισμένη αίσθηση και λειτουργία και το Sport να αποτελεί και την πιο “πιπεράτη” επιλογή από τα τέσσερα. Το Eco είναι βαρετό, όπως και το Rain, με τη στάνταρ ρύθμιση του Traction Control που αποκαλείται από τη Honda Selectable Torque Control, να λειτουργεί πολύ καλά σε βρεγμένο οδόστρωμα και με τις επιλογές Sport και Touring. Και μετά υπάρχει και η επιλογή μεταξύ συμβατικού εξατάχυτου κιβωτίου αλλά και εφτατάχυτου παρακαλώ κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, γνωστού σε όλους ως DCT. Θα επανέλθουμε σε αυτό αργότερα καθώς είμαστε ακόμη στην πρώτη μέρα της δοκιμής.

Σημειώστε πάντως σε αυτό το σημείο ότι ο γράφων είναι λάτρης του κλασικού κιβωτίου και πως η έκδοση με το DCT είναι πραγματικά τόσο καλή που για πρώτη φορά μπορώ να πω ειλικρίνεια ότι ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και την κάνει συνολικά καλύτερη σε σχέση με την έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο.

Δεύτερη ημέρα η αποκαλυπτική

Για τη δεύτερη ημέρα της δοκιμής βολτάρουμε από το Fredericksburg στο Austin, με τα δύο να βρίσκονται εντός του Texas. Ευτυχώς ο καιρός είναι πιο ζεστός σε σχέση με χθες με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 10 βαθμούς. Με την προστασία από τον αέρα που προσφέρει η Gold Wing, σε συνδυασμό με την “κεντρική θέρμανση” από σέλα και γκριπ, ο αναβάτης νιώθει ότι το θερμόμετρο βρίσκεται πιο κοντά στους 20! Ό,τι δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε και να απαντήσουμε χθες, ακολουθεί παρακάτω, υπό τη μορφή δέκα ερωτήσεων και απαντήσεων.

1) Είναι αυτή εδώ μια μοτοσυκλέτα “ποταμόπλοιο”;

Όχι. Η νέα Gold Wing είναι έτοιμη και εξοπλισμένη για να γυρίσει όλο τον κόσμο από άσφαλτο και ζυγίζει κοντά στα 360 γεμάτα κιλά (ανάλογα με την έκδοση). Σε καμία όμως περίπτωση δεν δίνει αίσθηση πολύ βαριάς μοτοσυκλέτας με αργές αντιδράσεις. Αν η Honda μας ανακοίνωνε ότι ζυγίζει κοντά στα 260 κιλά, δεν θα δυσκολευόμασταν καθόλου να την πιστέψουμε.  

2) Με την κατανάλωση τι γίνεται;

Ως αδιόρθωτος Ευρωπαίος, μου φαίνεται πάντα δύσκολο να μετατρέψω τα “μίλια ανά γαλόνι” σε “χιλιόμετρα ανά λίτρο”. Τα κατάφερα ωστόσο και το νούμερο που μέτρησα, βάσει αυτών που έβλεπα στον υπερπλήρη πίνακα πληροφοριών, βρίσκεται περίπου στα 6,5 λίτα/100 χλμ. σε κίνηση σε μικτές συνθήκες. Πολύ καλή επίδοση για έναν 6κύλινδρο κινητήρα 1.800 κ.εκ., δεν νομίζετε;

3) Από ποιότητα πώς είναι;

Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα στο σύνολό της, ενώ παράλληλα έχει δοθεί και τρομερή προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Για παράδειγμα τα καπάκια των βαλιτσών δεν ανοίγουν διάπλατα όταν τα ξεκλειδώσεις αλλά “πετάγονται” ελαφρώς, τονίζοντας τους… καλούς τρόπους της Gold Wing. Είναι ένα μικρής σημασίας παράδειγμα αλλά δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το πώς αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της Honda και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

4) Τα φρένα είναι καλά;

Παραπάνω από καλά για τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Ακόμη και το πίσω φρένο δουλεύει καλά, ενώ το εμπρός είναι δυνατό και έχει προοδευτική απόδοση. Ωστόσο, απαιτεί κάποιο χρόνο εξοικείωσης σαν αίσθηση γιατί η ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια δεν βυθίζεται σχεδόν καθόλου, όπως θα έκανε δηλαδή ένα συμβατικό πιρούνι. Η εμπρός ανάρτηση είναι επίσης και το highlight της νέας Gold Wing και μόνο αν την οδηγήσετε θα καταλάβετε πραγματικά το πόσο καλά λειτουργεί. Σίγουρα δεν ταιριάζει σε μία σπορ μοτοσυκλέτα, αλλά είναι ταμάμ για τη νέα Gold Wing προσθέτοντας πόντους συνολικά στην απόδοση της.

5) Μηχανικό κιβώτιο ή DCT;

Νόμιζα ότι δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό στη ζωή μου αλλά όπως είπα και νωρίτερα η ψήφος μου πάει στο DCT. Με την Gold Wing χαλαρώνεις τόσο πολύ κατά την οδήγηση που το DCT κιβώτιο, με την εξαιρετικά ακριβή λειτουργία του στα ανεβάσματα και τα κατεβάσματα, νιώθει σαν να βρίσκεται στο σπίτι του. Μην παρεξηγήσετε αυτό που λέω. Το μηχανικό κιβώτιο είναι υποδειγματικό σε λειτουργία. Απλά το DCT είναι καλύτερο καθώς ταιριάζει περισσότερο με τον άνετο, χαλαρό, τουριστικό και πολυτελή χαρακτήρα της Gold Wing.

6) Μήπως είναι πάρα πολλά τα ηλεκτρονικά της νέας Gold Wing;

Όχι, γιατί οι λειτουργίες και οι ανέσεις που παρέχουν είναι λογικές για μια υπερ-πολυτελή μοτοσυκλέτα τουρισμού και γιατί είναι πολύ απλά στη χρήση και στη ρύθμισή τους. Ένα μικρό διαμάντι είναι και η TFT οθόνη των επτά ιντσών που εξυπηρετεί άριστα σε πολλές καταστάσεις, όπως είναι η ανάγνωση του χάρτη του GPS, η διαχείριση της μουσικής από το κινητό σου αλλά και παροχή κατατοπιστικών και εύκολα αναγνώσιμων πληροφοριών για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας.

7) Είναι η εμπρός ανάρτηση πραγματικά τόσο καλή;

Ναι και αυτό δυστυχώς είναι που βάζει το πίσω αμορτισέρ με τον Pro Link μοχλισμό σε δεύτερη μοίρα, το οποίο ρυθμίζεται ηλεκτρικά στις ακριβότερες εκδόσεις και με το χέρι στην “βασική”. Το “πιρούνι” είναι σχεδόν μοναδικό. Σχεδόν, γιατί παρόμοια αρχιτεκτονική έχει και η εμπρός ανάρτηση της BMW K 1600 GT. Αυτό που μετράει είναι ότι δύο λειτουργίες που επιτελεί (απόσβεση ανωμαλιών-διεύθυνση) γίνονται ξεχωριστά, όχι δηλαδή όπως στο παραδοσιακό πιρούνι που είναι δύο-σε-ένα.

8) Bridgestone ή Dunlop;

Πάνω σε μία Gold Wing δεν κοιτάς να εκμεταλλευτείς και την τελευταία ικμάδα πρόσφυσης που προσφέρουν τα ελαστικά σου. Τα ελαστικά και των δύο εταιριών, που χρησιμοποιούνται ως πρώτη τοποθέτηση στις νέες Gold Wing, έχουν καλή συμπεριφορά, μεταφέροντας παράλληλα και αίσθηση στον αναβάτη για την κατάσταση του δρόμου. Η ζυγαριά γέρνει λίγο παραπάνω προς τη μεριά των Bridgestone γιατί προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ δίνουν ταυτόχρονα στο τιμόνι ελαφρύτερη αίσθηση.

9) Το βασικό Bagger μοντέλο ή την τουριστική έκδοση;

Αυτή είναι μια πολύ προσωπική ερώτηση. Υπάρχει επίσης και η μεγάλη διαφορά στην τιμή της βασικής έκδοσης (25.699 ευρώ στο Βέλγιο), έναντι της έκδοσης Touring (32.499 ευρώ) και της έκδοσης Luxe Touring (στα 35.999 ευρώ με στάνταρ το DCT κιβώτιο και τον αερόσακο). Για την ώρα τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι υποψήφιοι αγοραστές επιλέγουν τις ακριβότερες Gold Wing. Και όχι, δεν πληρώνεις 7.000 ευρώ παραπάνω απλά για ένα επιπλέον “Top Case”. Το επίπεδο του εξοπλισμού είναι πλουσιότερο και η έκδοση Touring φέρει επίσης όπισθεν, ενώ το ελατήριο του πίσω αμορτισέρ προφορτίζεται ηλεκτρικά.

10) Είναι Gold Wing ή Goldwing;

Είναι Gold Wing. Αλλά η Honda έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μας μπερδέψει γύρω από το όνομα της μοτοσυκλέτας. Επάνω στον κινητήρα για παράδειγμα το όνομα γράφεται σαν μία λέξη. Στα περισσότερα σημεία επάνω στην μοτοσυκλέτα θα το δείτε σαν δύο λέξεις. Στην πρώτη γενιά ήταν GoldWing...παντού. Ρωτήσαμε ακόμη και τον σχεδιαστή της μοτοσυκλέτας και ούτε αυτός ήταν σίγουρος για το ποιος από τους δύο τρόπους γραφής είναι ο σωστός. Τελικά ανακαλύψαμε ότι σαν λογότυπο γράφεται ως μία λέξη, αλλά μέσα σε κείμενο θα το δείτε ως δύο. Όποιος βρίσκεται σε δίλλημα μπορεί να την αποκαλεί και GL 1800.

Έτοιμη για τον κόσμο όλο

Η νέα Gold Wing είναι όχι ένα αλλά πολλά βήματα προς τα μπροστά σε σχέση με το μοντέλο που αντικατέστησε. Πιο μαζεμένη σε διαστάσεις, σημαντικά πιο ελαφριά, πιο δυνατή, με περισσότερα gadgets και καλύτερη συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες. Όλα αυτά μάλιστα χωρίς να έχουν γίνει θυσίες στους τεράστιας σημασίας, για την κατηγορία, τομείς της άνεσης και της προστασίας από τον αέρα. Η “βασική” bagger έκδοση είναι ίσως η πιο νεανική και μοδάτη μεταξύ των δύο, αλλά όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η ουσία της Gold Wing βρίσκεται στην κορυφαία έκδοση. Η επιλογή δική σας.

Την πλήρη τεχνική ανάλυση της νέας Honda GL1800 Gold Wing μπορείτε να την βρείτε σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

Φωτογραφίες Κινησης

Φωτογραφίες Στατικές

Φωτογραφίες Στούντιο

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος

Υγρόψυκτος τετρακύλινδρος 24 βάλβιδος , SOHC εξακύλινδρος Boxer

Κυβισμός

1,833cc

Βαλβίδες ανά κύλινδρο

4

Διάμετρος x Διαδρομή

73mm x 73mm

Σχέση συμπίεσης

10.5:1

Μέγιστη ισχύς

93kW/5500rpm

Μέγιστη ροπή

170Nm/4500rpm

Χωρητικότητα λαδιού

4.4 litres (MT) / 5.6 litres (DCT)

Εκπομπές CO2  

Gold Wing and Gold Wing ‘Tour’ MT έκδοση :                     128 g/km

Gold Wing ‘Tour’ με  DCT και air bag: 131 g/km

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

 

Τροφοδοσία

Ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI με αυτόματο τσοκ

Διάμετρος πεταλούδας

50mm

Φίλτρο αέρα

Υγρό, τύπου φυσιγγίου χάρτινο

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

21.1 litres

Κατανάλωση καυσίμου

5.6 litres/100km

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Εκκίνηση

Σύστημα γεννήτρια-κινητή

Χωρητικότητα Μπαταρίας

12V/20AH

Τεχνικά χαρακτηριστικά γεννήτριας

12V/120A

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Συμπλέκτης

(MT) Υδραυλικός υγρός πολύδισκος με σπειροειδή ελατήρια -μονόδρομος

(DCT) Υδραυλικός υγρός πολύδισκος με πίεση λαδιού

Κιβώτιο

6-τάχυτο μηχανικό ,ε ηλεκτρική όπισθεν

7-τάχυτο με όπισθεν DCT

Πρωτεύουσα μείωση

1.795 (79/44)

Σχέσεις μετάδοσης

(DCT) 1st: 2.167    2nd: 1.696    3rd: 1.304   4th: 1.038    5th: 0.821     6th: 0.667     7th: 0.522 Rev: 1.190

(MT) 1st: 2.200      2nd: 1.417    3rd: 1.036                         4th: 0.821     5th: 0.667 6th: 0.522

Τελική μείωση

Engine side 0.972

Rear Wheel side 2.615

Τελική μετάδοση

Κλειστός άξονας

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Τύπος

Αλομινένιο χυτό, 2 δοκών

ΣΚΕΛΕΤΟΣ

 

Διαστάσεις (ΜxΠXΥ)

Gold Wing

Μ: 2,475mm

Π: 925mm

Υ: 1,340mm

Gold Wing ‘Tour’

Μ: 2,575mm

Π: DCT 905mm / MT 925mm

Υ: 1,430mm

Μεταξόνιο

1695mm

Γωνία Κάστερ

30.5°

Ίχνος

109mm

Ακτίνα κύκλου περιστροφής

3.4m

Ύψος σέλας

745mm

Απόσταση από το έδαφος

130mm

Βάρος γεμάτη

Gold Wing: 365kg

Gold Wing ‘Tour’:  MT 379kg / DCT 383kg

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Εμπρός

Διπλά ψαλίδια

Πίσω

Pro Link

ΤΡΟΧΟΙ

 

Εμπρός

130/70R 18

Πίσω

200/55R 16

Διάσταση εμπρός ζάντας

18 x MT3.5

Διάσταση πίσω ζάντας

16 x MT6.0

ΦΡΕΝΑ

 

Τύπος

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συνδυασμένο ABS

Εμπρός τροχός

Διπλά υδραυλικά δισκόφρενα με 6-πίστονες ακτινωτές δαγκάνες και πλευστούς δίσκους 320mm x 4.5mm

Πίσω τροχός

Αεριζόμενα δισκόφρενα  με 3-πίστονες δαγκάνες 316mm x 11mm

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 20:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon