.
Κατηγορία MV Agusta
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 20:50

Test - MV Agusta F3 800 2015

 

Track Day Spesialist!

 

 

Του Κώστα Γκαζή
 
Συνεργάστηκε ο Θοδωρής Λαζάρου
 
Ψάχνοντας την θέση του στην αγορά, το τρικύλινδρο κανόνι της MV Agusta, F3 800, μας δείχνει ότι είναι ένα απαράμιλλο track day όπλο, συνδυάζοντας μικρό βάρος, δυνατές επιδόσεις, εξελιγμένα ηλεκτρονικά, κορυφαίο εξοπλισμό και brutal χαρακτήρα.

Motorcycle Art


Η φίρμα από το Varese αποτελεί την επιτομή της εταιρείας που στη βάση της βρίσκεται το πάθος, και πάνω εκεί χτίζονται όλα τα υπόλοιπα. Design, επιδόσεις, κορυφαία εξαρτήματα, εξελιγμένα ηλεκτρονικά, ενασχόληση με τους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο και συλλογή απίστευτου πλούτου σε τίτλους, marketing κλπ. Όλα έχουν βάση ακριβώς εκείνο το πάθος λίγων εκλεκτών μυαλών, που κινούν τα νήματα. Και αυτά τα μυαλά τρελαίνονται να συνδυάζουν με απαράμιλλο τρόπο τις αγωνιστικές επιδόσεις και την κορυφαία ιταλική αισθητική.

Γιατί 800 κυβικά; Για να συνδυάσει τα καλύτερα από τους κόσμους των Supersport και Superbike μοτοσυκλετών (μικρό βάρος και αυξημένες επιδόσεις αντίστοιχα). Στο δρόμο που χάραξαν τα Suzuki GSX-R 750 και Panigale 899, το F3 800 δεν ακολουθεί τις προσταγές των αγωνιστικών κανονισμών, κι έτσι αποκλείει την αγωνιστική χρήση σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Για αυτά υπάρχουν τα F3 στα 675 κυβικά εκατοστά, και τα F4, στα 1000. Εδώ, η MV Agusta φιλοδοξεί να προσφέρει στους ιδιώτες ένα ιδιαίτερο όπλο για track days ή συγκεκριμένη χρήση δρόμου -όπου δρόμος κάποιο εξαιρετικό κομμάτι τύπου Futa Pass. Ένα όπλο, πανέτοιμο από κάθε άποψη.

Η τέχνη της μοτοσυκλέτας βέβαια, αποτελεί το μότο της MV Agusta. Κι αυτό γίνεται ορατό στην F3 800 από όποια γωνία κι αν την εξετάσεις. Η κλασική -και μοναδική- racing διχρωμία ασημένιου και κόκκινου, αποτελεί σήμα κατατεθέν της ιστορικής φίρμας με την μακρά, γεμάτη τίτλους και πρωταθλήματα ιστορία της. Δείτε και το κολλητό φέρινγκ πάνω στον κινητήρα (λες και το φόρεσαν... αυτοκόλλητο), δίχως περιττά κενά. Παρακαλώ χαζέψτε αυτό το μονόμπρατσο ψαλίδι και την εκτεθειμένη στα βλέμματα 10μπρατση ζάντα. Απολαύστε τις τρεις κάννες των εξατμίσεων, που ξεπροβάλλουν χαμηλά, στο πλάι της μοτοσυκλέτας. Θαυμάστε το υβριδικό πλαίσιο, με τα αλουμινένια τμήματα στο κάτω μέρος του, με το ατσάλινο χωροδικτύωμα στο άνω. Και οι απολαύσεις, συνεχίζονται!

Το πάθος από το Varese


Έτοιμη για track day χρήση, συνεχίζει να σε εντυπωσιάζει από την την racing ουρά, την αφαιρούμενη βάση πινακίδας και τα επίσης αφαιρούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη. Αλλά και με τα λογότυπα της MV πάνω στην τάπα αλλά και στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, στο ένα καπάκι του κινητήρα, στο μπροστινό φτερό, στην ουρά, στα γκριπ, στο κλειδί της μοτοσυκλέτας, αλλά και το F3, χαραγμένο στο άλλο καπάκι του μοτέρ, στο ρεζερβουάρ, στο μπροστινό μέρος του φέρινγκ. Αμ το logo “tre pistoni” (τρία πιστόνια δηλαδή);

Επίθεση φωνάζουν οι αεραγωγοί μπροστά αλλά και στην ουρά, “μην πλησιάζεις Στέλλα κρατάω μαχαίρι” λέει κοφτά η μικροσκοπική σέλα του συνεπιβάτη σε όποιον την πλησιάσει, “αγκάλιασε με” σου ψιθυρίζει το ρεζερβουάρ, “κρατήσου σφιχτά” σου κλείνουν το μάτι τα χαμηλά τοποθετημένα κλιπ-ον. Πάνω στην F3, ότι κι αν αγγίξεις μυρίζει αγώνα, grid, χρόνους σε πίστα, ιδρώτα και αδρεναλίνη. Η σιλουέτα της είναι μικρή, είναι minimal, είναι κοφτερή. Αν ήταν ζώο, χρώματα και εξαρτήματα θα τόνιζαν στον καθένα: “Προσοχή, δαγκώνω”.

Αν θέλετε να προσβάλλετε αυτό το απόλυτο sport δημιούργημα που έφτιαξαν με πάθος οι designers του Varese, πάρτε το στην καφετέρια, και οδηγείστε το καθημερινά στους αστικούς δρόμους της χώρας μας. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε. Αρκεί να διαθέτετε τα 16.800 ευρώ. Όμως θα το πληρώσετε, και θα το πληρώσετε ακριβά. Η ζέστη του κινητήρα είναι ικανή να τηγανίσει πόδια και καβάλο, ακόμα κι όταν η κλίμακα της θερμοκρασίας βρίσκεται... στη μέση. Σκεφτείτε απλά, ότι δικαιολογείς την ζέστη στη σέλα, λόγω των εξατμίσεων που περνάνε από εκεί κάτω. Μόνο που δεν περνάνε, γιατί στο F3, τα τρία τελικά βρίσκονται τοποθετημένα στην δεξιά κάτω πλευρά, πίσω από το μαρσπιέ!

Το “τρίο πιστόνι”


Η σκυφτή θέση οδήγησης και η ευκολία με την οποία η F3 ξεφτιλίζει τα όρια ταχύτητας, θα σας κάνουν να θέλετε χειροπράκτη κάθε δεύτερη εβδομάδα για σβέρκο και μέση. Και τα αδιανόητα φρένα θα κάνουν τα πόδια σας να γλιστράνε από τα μαρσπιέ στα δυνατά φρεναρίσματα πάνω από τις ανωμαλίες.

Ανωμαλίες είπαμε; Οι σφιχτές αναρτήσεις θα γεμίσουν τους μύες σας γαλακτικό οξύ από το σφίξιμο στο κοπάνημα, και θα βγάλουν με βία τον αέρα από τα πνευμόνια σας. Απόλυτο; Ω ναι. One track mind, θα έλεγαν οι Άγγλοι, κι εδώ η φράση έχει διπλά πετυχημένο χαρακτήρα. Ξεροκέφαλη, κεντραρισμένη σε πίστα και καλούς ευρωπαϊκούς δρόμους, με χαρακτήρα εξειδικευμένο όσο δεν πάει. Στην πόλη είπαμε, δεν κάνει. Δεν προσφέρει την ευκολία μίας ιαπωνικής 1000, ούτε καν μίας 600, ούτε καν της αντιπάλου της, GSX-750. Το παιχνίδι, παίζεται "αλλού".

Ο “Tre pistoni” τετράχρονος τρικύλινδρος κινητήρας της F3 800 διαθέτει μια δωδεκάδα βαλβίδων τιτανίου, με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, ενώ με χωρητικότητα 798 κυβικών εκατοστών ζυγίζει μόλις 52 κιλά. Η αρκετά ψηλή συμπίεση του στο 13.3:1 δίνει 148 ανακοινώσιμους ίππους στις 13.000 σαλ, και 8.97 κιλά ροπής στις 10.600. Εντυπωσιακότατα νούμερα, που τσακίζουν όλα τα τετρακύλινδρα 600άρια και τα τρικύλινδρα 675 παραγωγής. Στο δυναμόμετρο; Έβγαλε 134 ίππους! Μπορεί να μην φτάνουν τις επιδόσεις των σύγχρονων χιλιαριών Superbike, αλλά να θυμίσουμε ότι τα πρώτα YZF-R1 έβγαζαν από 132 έως 134...

Τα πιστόνια είναι, όπως λέει η MV Agusta, υπέρ-ελαφριά, επιτρέποντας στο τρικύλινδρο σύνολο να ανεβάσει έως και 13.000 σαλ. Το “κλου” της μοτοσικλέτας είναι ο ανάποδα -απ' ότι συνήθως- περιστρεφόμενος στρόφαλος, μια λύση που η φίρμα έχει ξεσηκώσει από την πίστα, και σύμφωνα με την MV μειώνει την αδράνεια της μοτοσικλέτας, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την παροιμιώδη, ακαριαία ευελιξία της. Και με αναλογία 1.17 κιλών ανά ίππο, να είστε σίγουροι πως η αδρεναλίνη θα αρχίσει να κυλάει με το καλημέρα, και θα συνεχίσει να τρέχει στον ίδιο αδιάλειπτο ρυθμό.
Το σύστημα ψύξης του κινητήρα διαθέτει πέρα από το ψυγείο νερού και ψυγείο λαδιού ενσωματωμένο στα κάρτερ, ενώ το σύστημα ψεκασμού της Keihin, ψεκάζει μέσω έξι εκχυτήρων.

Χάρτες και modes οδήγησης


Στη γκαζιέρα δεν υπάρχει ντίζα, αλλά σύστημα full drive by wire της Mikuni, μαζί με σύστημα ελέγχου που προλαμβάνει τις προαναφλέξεις - τα γνωστά μας “πειράκια”. Η F3 800 διαθέτει 4 χάρτες ανάφλεξης, ρυθμιζόμενο σε 8 επίπεδα -και απενεργοποιούμενο- Traction Control, ηλεκτρονικό shifter για αλλαγή ταχυτήτων ταχύτητες -που απενεργοποιείται με ένα κουμπί αν θέλετε!, υγρό συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και εύκολα αφαιρούμενο αγωνιστικό κιβώτιο 6 σχέσεων τύπου κασέτας. Οι τέσσερις χάρτες της μοτοσυκλέτας, πέρα από τη χαρτογράφηση του κινητήρα επεμβαίνουν και σε αρκετές ακόμα παραμέτρους, όπως το Traction Control.

Οι χάρτες είναι οι εξής: N (Normal), R (Rain), S (Sports) και C (Customised). Για να τους επιλέξεις, πιέζεις παρατεταμένα το κουμπί της μίζας, αφού έχεις εκκινήσει τον κινητήρα. Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς το N είναι ένας ιδανικός χάρτης για τις περισσότερες συνθήκες, το R κόβει τη δύναμη και βάζει το Traction Control στο πολύ παρεμβατικό όγδοο επίπεδο, το S αφήνει το TC σε χαμηλό επίπεδο και αυξάνει την απόκριση στο γκάζι, ενώ δίνει και full δύναμη, και το C σας επιτρέπει να αλλάξετε τα φώτα στα πάντα! Διαλέξτε ευαισθησία γκαζιού (Normal, Rain και Sport), Max Engine Torque - μέγιστη ροπή κινητήρα (Rain, Sport), Engine Brake - φρένο κινητήρα (Normal, Sport), Engine Response - απόκριση κινητήρα (Slow, Fast), και τέλος Engine RPM Limiter, κόφτης στροφών (Normal, Sport).
Από την άλλη, για να ρυθμίσεις το Traction Control, μπαίνεις στο μενού TC, χρησιμοποιώντας 2 κουμπιά στο αριστερό γκριπ, και από εκεί διαλέγεις επίπεδα (1-8) ή το απενεργοποιείς.

Παράλληλα, η μοτοσυκλέτα διαθέτει ABS για χρήση δρόμου, λιγότερο παρεμβατικό Race ABS για περιβάλλον πίστας με σύστημα RLM (Rear Lift Mitigation) που αποτρέπει το ανασήκωμα του πίσω τροχού στο έντονο φρενάρισμα, ενώ μέσα από το μενού του ABS μπορεί κανείς να το απενεργοποιήσει αν έτσι τον βολεύει. Το πακέτο των φρένων είναι πραγματικά ότι καλύτερο κυκλοφορεί, με δύο ακτινικές Monoblock δαγκάνες Μ4 34a της Brembo μπροστά, με τέσσερα έμβολα η κάθε μία, (διάμετρος εμβόλων 34mm) που πιάνουν σε δύο πλευστούς δίσκους 320 χιλιοστών. Πίσω βρίσκουμε ένα δίσκο 220 χιλιοστών, δαγκάνα δύο εμβόλων, πάλι από τη Brembo. Το σύστημα ολοκληρώνει το προηγμένο σύστημα ΑBS Bosch 9 Plus με Race Mode.

Κορυφαία & ιδιαίτερα περιφερειακά


Μπαίνοντας στο μενού Quick Shift, ενεργοποιείς ή απενεργοποιείς το Shifter, το οποίο σου επιτρέπει να ανεβάζεις (και μόνο) ταχύτητες με το γκάζι τέρμα ανοιχτό. Χρήσιμο το shifter στην πίστα, όχι τόσο σε δρόμο γιατί εκεί, σε χαμηλές στροφές περιστροφής του κινητήρα, η λειτουργία του είναι αρκετά σκληρή, καθώς θέλει κιόλας προσοχή ώστε να μην ξεχνάς το πόδι πάνω στο λεβιέ, αφού το shifter μπορεί να βάλει νεκρά για λίγο, νομίζοντας πως θα αλλάξεις ταχύτητα. Πρέπει να αναφέρουμε πως η F3 800 είναι η μοναδική μοτοσυκλέτα που γνωρίζουμε, όπου το shifter απενεργοποιείται / ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού!

Με τη βοήθεια του μενού Chrono, ο αναβάτης ενεργοποιεί το χρονόμετρο, έχοντας τη δυνατότητα να καταγράφει το γυρολόγιο του σε πίστα, πιέζοντας το σινιάλο κάθε φορά που συμπληρώνει γύρο. Το σύστημα μπορεί να καταγράψει έως και 100 γύρους, ενώ κάθε φορά που συμπληρώνετε ένα γύρο, στα όργανα εμφανίζεται ένα “+” ή ένα “-”, αναλόγως αν ο γύρος σας ήταν πιο αργός ή πιο γρήγορος από τον προηγούμενο. Με το μενού Speed Limiter, o αναβάτης ρυθμίζει τη μέγιστη επιτρεπόμενη τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας. Χρήσιμη ρύθμιση για μια διέλευση από τα pits, σε περιβάλλον αγώνα.

Και από πλαίσιο; Ούτε ατσάλινο χωροδικτύωμα -μόνο-, ούτε δυο δοκών αλουμινίου -μόνο. Το εκπληκτικό υβριδικό πλαίσιο του F3 800 διαθέτει και αλουμινένια κάτω κομμάτια, και ατσάλινο χωροδικτύωμα στο πάνω μέρος. Διαθέτει και ένα ιδανικό για γρήγορες αλλαγές ελαστικών στην πίστα μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι, με πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Sachs, αλλά και πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο μπροστινό σύστημα -κόσμημα της Marzocchi, διαμέτρου 43 χιλιοστών (ΑΕ & ΑΣ από διαφορετικά καλάμια).

Στα επίσημα racing αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας θα βρείτε και τις υπέρτατες αναρτήσεις της Ohlins για να ολοκληρώσετε το high-tech ντελίριο με τον καλύτερο τρόπο, αν έχετε περισσότερες απαιτήσεις... Σημειώστε και δύο σημαντικά νούμερα. Βάρος κενή η μοτοσυκλέτα ζυγίζει ΜΟΛΙΣ 173 κιλά. Δηλαδή ΙΔΙΟ βάρος με την F3 675! Και 1.380 χιλιοστά. μεταξόνιο. Ναι. Είναι ΤΟΣΟ κοντή - όσο μία μοτοσυκλέτα enduro 250 κυβικών εκατοστών! Και έτσι, γίνεται ΑΠΙΘΑΝΑ ευέλικτη - δείξτε σεβασμό!

Λύσσα κακιά!


Γυρίζεις το κλειδί στο διακόπτη, τα όργανα εκτελούν ένα θεαματικό χορό ελέγχου σε ενδείξεις και λυχνίες, και κρατώντας πατημένο τον -πολύ σκληρό- συμπλέκτη, πιέζεις τη μίζα. Αυτό που ακολουθεί σίγουρα δεν το περιμένεις, καθώς ο κινητήρας κάνει φοβερό... σαματά, θυμίζοντας περισσότερο τετρακύλινδρο, παρά το γνωστό τρικύλινδρο “σφύριγμα” -ενώ τετρακύλινδρη είναι κι η απόδοση, με σχετικά κούφιες χαμηλές, καλύτερες μεσαίες και λύσσα ψηλά. Κι όσο ανοίγεις το γκάζι τόσο πιο εξωφρενικός και εξαγριωμένος γίνεται ο θόρυβος. Που να κινείστε κιόλας και να ρουφάει αέρα το φίλτρο, εκεί έχουμε ουρλιαχτό πραγματικό πανηγύρι, που φτιάχνει τον αναβάτη όσο δεν πάει. Βάζουμε πρώτη στο κιβώτιο και... ξεκινάμε. Στάση racing, πολύ σκυφτή, κλιπόν στενά, μικρό κόψιμο τιμονιού και απόκριση κινητήρα νευρική.

Συστατικά που μαζί με το εξαιρετικά κοντό μεταξόνιο δυσκολεύουν την γρήγορη κίνηση, και τρομάζουν τον αναβάτη σε γυαλισμένη άσφαλτο, δίχως την αρωγή των ηλεκτρονικών. Η απότομη απόδοση και μετάβαση από τις χαμηλές στις ψηλές στροφές, θυμίζει περισσότερο αγωνιστική μοτοσυκλέτα παρά μοτοσυκλέτα ''δρόμου'' - κάτι που δεν φωνάζει πως είναι το F3 800 άλλωστε. Αφιονισμένο φτύσιμο αλόγων σε κάθε άνοιγμα γκαζιού, που σε κάνουν να προσέχεις διπλά τις κινήσεις του καρπού που ελέγχει το γκάζι. Θέλει γλυκιά μεταχείριση, και σεβασμό, ειδικά πάνω από ανωμαλίες, όπου το ταρακούνημα μπορεί εύκολα να οδηγήσει τον δεξιό καρπό να “παραγγείλει” δυο-τρεις δεκάδες παραπανίσια άλογα από τον κινητήρα.

Η κάλυψη από το φέρινγκ είναι μικρή, και για να δούμε τα 281 χλμ/ώρα στο κοντέρ (η MV Agusta δηλώνει 269 χλμ/ώρα, προφανώς αναφερόμενη στην πραγματική τελική της μοτοσυκλέτας), είχαμε "δαγκώσει" την τάπα του ρεζερβουάρ. Οι καθρέπτες είναι μέτριοι, ενώ θολώνουν σε συγκεκριμένες στροφές - το πρώτο πράγμα που θα ξηλώσεις άλλωστε, ο συμπλέκτης είναι σχετικά ασαφής, ενώ κάτω από την αστεία σε διαστάσεις σέλα συνεπιβάτη, υπάρχει μικρός αποθηκευτικός χώρος για χαρτιά, εργαλεία και ένα λουκέτο δισκόφρενου. Τα αναφέρουμε απλά για όσους θα πάνε και μέχρι την καφετέρια με αυτήν, αλλά η αλήθεια είναι πως η κίνηση σε αστικό περιβάλλον με την F3 800, είναι πραγματικό μαρτύριο. Όμως, η F3 ΔΕΝ σχεδιάστηκε για αυτό.

Αγωνιστική μοτοσυκλέτα!


Αν έχετε κάτσει στην σέλα αγωνιστικής δίχρονης μοτοσυκλέτας ταχύτητας, 250 κυβικών εκατοστών, τότε θα αισθανθείτε τελείως οικεία με αυτή την ιταλίδα! Είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για χαμηλά αναστήματα, καθώς οι διαστάσεις της είναι ιδιαιτέρως compact. Τα πόδια κουμπώνουν στο στενό ρεζερβουάρ, η μοτοσυκλέτα χάνεται ανάμεσα σου, για να καλυφθείς από τον αέρα, πρέπει να σκύψεις αρκετά.
Εκτός πόλης, αρχίζει να αποκαλύπτει τις διόλου ευκαταφρόνητες αρετές της. Εκπληκτικό πλαίσιο και υπέροχη συνεργασία με τις αναρτήσεις προσφέρουν αίσθηση, πληροφόρηση μαζί με ακλόνητη σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες -εκτός από τα σαμαράκια, όπου και θα τιναχτείτε, όμως... και πάλι, ΔΕΝ σχεδιάστηκε για σαμαράκια αυτό το υπέρ-όπλο πίστας. Καμπές με 250; Χασμουριέται η F3. Τελική στα 280+; Μακάρι να ήταν κι άλλα! Ευελιξία σε αλλαγές κατεύθυνσης, και σε αλλαγές κλίσης μέσα στη στροφή; Κορυφαίες! Κράτημα από τα φοβερά Pirelli Rosso Corsa ελαστικά σε ΟΛΕΣ τις συνθήκες; Απίστευτο.

Άριστα όμως σε απόδοση και τα ηλεκτρονικά, από τα καλύτερα Traction Control και ABS που έχουμε δοκιμάσει. Μόνο που θα θέλαμε και κάποιο level μεταξύ 0 και 1, καθώς σε συγκεκριμένες συνθήκες ακόμα και το 1 είναι ελαφρώς πιο παρεμβατικό από ότι θα θέλαμε. Και φτάνουμε στα φρένα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί να χάνω τα πόδια μου από τα μαρσπιέ για πλάκα, όμως εδώ μου συνέβη. Αδιανόητη, τιτάνια, υπέρ-τεράστια δύναμη πέδησης, κομπλέ με εκπληκτική πληροφόρηση.

Αποτέλεσμα; Το καλύτερο φρενάρισμα ever, πραγματική εμπειρία! Και στην πίστα; Πραγματικό παιχνίδι, με διάρκεια στην απόδοση για να διανύεις τις παρατεταμένες με σταθερό ανέβασμα στροφών, με όση λύσσα χρειάζεται, και κυβικά για να σε ξελασπώσει στο άνοιγμα του γκαζιού, ευκολότερα απ' ότι ένα 600. Με δύναμη που θα σου επιτρέψει να κάνεις σταθερά γυρολόγια, χωρίς να κουράζεσαι όσο ένα 1000, χωρίς να παλεύεις όσο ένα 600.
Με γεωμετρία που τοποθετεί τον μπροστινό τροχό εκεί που επιλέγεις - ίσως και πιο κλειστά, επιτρέποντας το πλάγιασμα ακόμη και τελευταία στιγμή. Και κράτημα αλλά και ηλεκτρονικά βοηθήματα που αυξάνουν την εμπιστοσύνη σου προς αυτήν, γύρο με τον γύρο.

Motorcycle Magic!


Για την πίστα φτιάχτηκε και εκεί αριστεύει, αυτή είναι η αλήθεια. Στην πόλη και τους ελληνικούς δρόμους; Μπορεί να κινηθεί, αλλά πρόκειται καθαρά για μία διεκπεραιωτική διαδικασία. Ούτε για να φτάσεις μέχρι την καφετέρια δεν βολεύει, είναι τόσο απόλυτη στην χρήση σε ''σφικτές'' συνθήκες, που δεν προτείνεται. Ταυτόχρονα, ο εξοπλισμός που διαθέτει, τα ηλεκτρονικά συστήματα, οι αναρτήσεις, το πλαίσιο, η απόδοση, η θέση οδήγησης, θα μαγέψουν τον κάθε ιδιώτη που αντί να κάθεται να επενδύει σε οποιαδήποτε άλλη μοτοσυκλέτα για χρήση track day, παίρνει έτοιμη την MV Agusta F3 800 και την απολαμβάνει σε κάθε ελληνική ή ευρωπαϊκή πίστα, όπως ακριβώς βγαίνει από το εργοστάσιο. Όνειρο; Motorcycle Art; Εμείς θα λέγαμε Motorcycle Magic με απεριόριστες δυνατότητες στην χρήση για την οποία κατασκευάστηκε!

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 15:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παρουσίαση - MV Agusta F4 1000 2011 TEST – MV Agusta Turismo Veloce 800 Lusso SCS »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon