.
Κατηγορία Kymco
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 14:13

Test: KYMCO Agility 300i ABS 2021

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Θυμάμαι τα Agility από όταν ήταν μωρά ακόμα, στα 50, 125 και 150 κυβικά. Κατόπιν εμφανίστηκε ο μεγάλος αδελφός στα 200, και τώρα… ο King-Kong της φαμίλιας, το Agility 300i ABS! Δίπλα στο έτερο 300άρι scooter με μεγάλους τροχούς της εταιρείας, People-S 300i ABS, το Agility 300 αποτελεί μια οικονομικότερη επιλογή, με μεγαλύτερους χώρους δίχως τη χρήση Top-Case, παίρνοντας παράλληλα άριστα σε αστικές αλλά και περιαστικές αποστολές.

Τα Agility είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορικά οικογένεια scooter στις αγορές της Ευρώπης, με περισσότερες από 500.000 πωλήσεις, αλλά και με 25.000 πωλήσεις στην ελληνική αγορά!

Το Agility 300i ABS εμφανίστηκε στην EICMA το 2019, ως μοντέλο 2020, και παρέμεινε δίχως αλλαγές και το 2021.

Στα ατού του, θα βάλουμε πρώτα απ’ όλα την εξαιρετικά δελεαστική τιμή του για όσα προσφέρει, καθώς με 3.965 ευρώ στην τιμή μετρητοίς, είναι μέσα στις 3 πιο οικονομικές επιλογές στην κατηγορία, ενώ κοστίζει ακόμα και 1.500+ λιγότερα ευρώ από τον ακριβό ανταγωνισμό. Αν τώρα θελήσετε να το αποκτήσετε και με το γνωστό σύστημα πολυμέσων Noodoe της KYMCO, η τιμή του ανεβαίνει στα 4.464 ευρώ, που και πάλι είναι δυνατή αν αναλογιστεί κανείς τι προσφέρει το Noodoe.

Όσον αφορά στον εσωτερικό ανταγωνισμό, δηλαδή το People-S 300i ABS, αυτό κοστίζει 4.995 ευρώ τιμή τοις μετρητοίς (με Noodoe), ενώ διαφέρει κυρίως στα ακόλουθα σημεία: στον πίσω τροχό που είναι 16άρης αντί για τον 14άρη του Agility, στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που είναι μικρότερος, και για αυτό το People-S έρχεται και με Top-Box στον στάνταρ εξοπλισμό, και στον G5 κινητήρα που είναι δυνατότερος με 27 hp αντί των 23 του Agility.

Ουσιαστικά, ειδικά στην πιο οικονομική έκδοση της δοκιμής μας, το Agility 300i ABS στοχεύει σε όσους θέλουν ένα δυνατό, πρακτικό και σύγχρονο scooter για απροβλημάτιστη αστική μετακίνηση, που να μην λέει όχι και σε χρήση αυτοκινητόδρομου, και δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία για περιττά gadget και ηλεκτρονικά συστήματα. Όχι πως έχει χαμηλό στάνταρ επίπεδο εξοπλισμού, καθώς και keylees σύστημα έχει, και USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, και ζελατίνα / εκτροπείς αέρα, και διπλό σταντ, και, και...

Μιλάμε για ένα ποιοτικό σε κατασκευή δίκυκλο, με κομψό design, εξαιρετικά άνετη σέλα, χαμηλή κατανάλωση, ικανοποιητική δύναμη, και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους -2 κράνη κάτω από τη σέλα. Εύκολο, σβέλτο και αποτελεσματικό στην καθημερινή χρήση.

Value for money Urban Mobility

kymco agility 300 2021 00026

Ναι, σήμερα έχετε βαρεθεί να ακούτε τον όρο Urban Mobility / Αστική Κινητικότητα, ενώ τις περισσότερες φορές αυτός περιγράφει ηλεκτρικά οχήματα. Μέχρι όμως τα τελευταία να εξελιχθούν αρκετά, οι βασιλιάδες της αστικής κινητικότητας, του commuting, της καθημερινής χρήσης στα μποτιλιαρισμένα αστικά κέντρα είναι τα scooter με κινητήρα εσωτερικής καύσης, τελεία και παύλα.

Και όταν αναφερόμαστε σε μεγάλα αστικά κέντρα, τα 300 κυβικά αποτελούν έναν μαγικό κυβισμό, που ακροβατεί με απόλυτη επιτυχία ανάμεσα στην ευελιξία (Agility όπως λέει και το όνομα του scooter μας), και στις επιδόσεις. Κάπως έτσι, με το Agility 300i ABS θα καταφέρεις και να κινηθείς σβέλτα και άνετα ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, δίχως να αισθανθείς πως σου λείπει το γκάζι.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή

Design και εξοπλισμός

kymco agility 300 2021 00037

Όσον αφορά στην εμφάνιση, το Agility 300 είναι πραγματικά πανέμορφο. Αιχμηρό και στιλάτο, με μια υπέροχη ροή στο design που σε φτιάχνει απ’ όπου κι αν το κοιτάξεις. Μοναδικής σχεδίασης είναι και τα Full LED φωτιστικά σώματα, με τον προβολέα να θυμίζει πρόσωπο αιλουροειδούς και να βρίσκεται στο τιμόνι, με τα DRL LED να αποτελούν τα… αυτιά της γάτας. LED είναι και τα φλας, LED και το πίσω φωτιστικό σώμα.

kymco agility 300 2021 00002

Αντίστοιχα όμορφη παρά το μέγεθος της είναι και η ζελατίνα, και στις ίδιες γραμμές δένουν και οι διάφανες χούφτες στο τιμόνι.

kymco agility 300 2021 00020

Η σέλα αναβάτη-συνεπιβάτη είναι πραγματικός θρόνος 2 επιπέδων, με τεράστιο πλάτος, σωστή σχεδίαση και μπόλικο αφρώδες.

kymco agility 300 2021 00006

Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε την keyless εκκίνηση δίχως κλειδί, με τον αναβάτη να ξεγνοιάζει όσον αφορά στο κλειδί. Απλώς βάζεις στο μπουφάν τον πομπό, και τον ξεχνάς. Πλησιάζεις το scooter, σε αναγνωρίζει, γυρίζεις τον κεντρικό διακόπτη, βάζεις μπροστά και φεύγεις, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο κλείσιμο / κλείδωμα, το οποίο γίνεται με την ίδια ευκολία.

Το ατσάλινο πλαίσιο με τη διπλή ραχοκοκαλιά διαθέτει ενισχύσεις στα σημεία που χρειάζεται και η τεχνολογία S.S.C. που έχει εφαρμοστεί στην κατασκευή του εγγυάται αυξημένη στιβαρότητα και σταθερότητα. Παράλληλα, επιτρέπει την τοποθέτηση του ρεζερβουάρ χαμηλά στο δάπεδο, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους και αυξάνοντας κατακόρυφα την ευελιξία του scooter. Δυο ακόμα πλεονεκτήματα αυτής της διάταξης είναι α) το γεγονός πως οι επιβαίνοντες δεν χρειάζεται να σηκωθούν από τη σέλα κατά τον ανεφοδιασμό και β) η απελευθέρωση χώρου κάτω από τη σέλα, με το Agility 300 να μπορεί να μεταφέρει πολλά και ογκώδη αντικείμενα, ή 2 κράνη.

kymco agility 300 2021 00007

Σημειώστε πάντως πως εμείς δεν καταφέραμε να βάλουμε 2 full-face κράνη μεγέθους Medium όπως αναφέρει η KYMCO πως χωρούν. Ένα medium full-face κι ένα jet κράνος πάντως χώρεσαν άνετα, ενώ ίσως όντως χωρούν 2 full-face κράνη σε small μέγεθος, ή 2 medium full-face με διαφορετικό design κελύφους από το δικό μας. Στα συν του Agility η πλαφονιέρα στον αποθηκευτικό χώρο, ενώ κάτω από τη σέλα θα βρείτε και τα εργαλεία του scooter.

kymco agility 300 2021 00001

Όσον αφορά στις συνολικές δυνατότητες φόρτωσης και μεταφοράς, πέρα από τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα έχουμε και αναδιπλούμενο γάντζο μπροστά στη σέλα, για τσάντες, αλλά και ένα ντουλαπάκι στην ποδιά για μικροαντικείμενα.

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ βρίσκεται στα 13 λίτρα, κάτι που συνεπάγεται αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 300 χιλιόμετρα.

kymco agility 300 2021 00021

Ο πίνακας των οργάνων είναι ψηφιακός LCD, απαρτίζεται από δύο οθόνες και παρέχει πληθώρα ενδείξεων όπως ταχύμετρο, στροφόμετρο, στάθμη καυσίμου και λιπαντικού, χιλιομετρητές, ώρα, θερμοκρασία περιβάλλοντος και ψυκτικού, τάση μπαταρίας, κ.α. Αυτό που λείπει μόνο είναι ένα trip computer. Στα όργανα τέλος θα βρείτε και προειδοποιητικές λυχνίες για φώτα, φλας, ρεζέρβα, δυσλειτουργία κινητήρα, ABS, service κλπ.

Βασικός εξοπλισμός Agility 300i ABS

• Φωτιστικά σώµατα full LED
• Φώτα ηµέρας DRL
• Ψηφιακός πίνακας οργάνων πολλαπλών ενδείξεων
• Σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί “keyless”
• Κεντρικός διακόπτης πολλαπλών χρήσεων
• Ντουλαπάκι κάτω από το τιµόνι
• Χώρος για δύο κράνη κάτω από τη σέλα
• Ανεμοθώρακας
• Προστατευτικές χούφτες
• Δικάναλο ABS Bosch
• Σωληνάκια υψηλής πιέσεως
• Zάντες αλουμινίου
• Αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη
• Θύρα USB για φόρτιση κινητού
• Ένδειξη για service και αλλαγή ιμάντα μετάδοσης

Η δοκιμή του ΒΙΚΕΙΤ

kymco agility 300 2021 00038

Η ποιότητα κατασκευής του Agility 300i ABS είναι πολύ καλή, η συναρμογή πλαστικών και μεταλλικών μερών άριστη, και δεν ακούγονται τριγμοί, ούτε παρουσιάζονται στρεβλώσεις πουθενά. Premium αίσθηση αφήνουν τα λογότυπα KYMCO και AGILITY που είναι ανάγλυφα στο μπροστινό μέρος και στα πλαϊνά του scooter.

Η τεράστια σέλα, τόσο στο μερίδιο του αναβάτη όσο και του συνεπιβάτη αποδεικνύεται εξαιρετικά άνετη ακόμα και σε μεγάλες βόλτες που ξεπερνούν τη μία ώρα παραμονής πάνω στο scooter, δίνοντας δυνατότητες στο Agility ακόμα και για ταξίδι.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, μονό και διπλό σταντ, σινιάλο και αλάρμ, αλλά και σχάρα πίσω με χειρολαβές συνεπιβάτη. Οι καθρέπτες προσφέρουν πολύ καλό οπτικό πεδίο ενώ δεν θολώνουν από κραδασμούς.

Οι επιταχύνσεις του scooter της KYMCO είναι πολύ καλές, ενώ η τελική ταχύτητα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αποδεικνύεται όμως αξιοπρεπής για όλες τις περιστάσεις, καθώς φτάνει τα 135 χλμ/ώρα στην ευθεία, στις περίπου 8.000 rpm. Σημειώστε πως σε κατωφέρεια ο δείκτης ξεπερνούσε εύκολα τα 140 δίχως να επεμβαίνει ο κόφτης.

kymco agility 300 2021 00032

Το κράτημα είναι καλό, όμως τα ελαστικά θα βάλουν φρένο σχετικά νωρίς στις σπορ αναζητήσεις σου. Βλέπετε, τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης του Agility 300 είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που θα άλλαζα πάνω του, καθώς αυτά είναι κινέζικα, της CST, και προσφέρουν μέτριο κράτημα. Σίγουρα, ένα ζευγάρι ποιοτικά ευρωπαϊκά ή ιαπωνικά ελαστικά θα απογειώσουν το κράτημα αλλά και την ασφάλεια του scooter.

Το Agility θα κινηθεί σβέλτα και με ευκολία μέσα στην κίνηση (εδώ το χαμηλό κέντρο βάρους κάνει τη διαφορά), ενώ προσοχή θέλει το τεράστιο τελικό της εξάτμισης για να μην βρει σε κάποιο αυτοκίνητο, όταν ελίσσεστε στο πυκνό μποτιλιάρισμα.

Τα φρένα είναι δυνατά και με καλή πληροφόρηση, ενώ το ABS επεμβαίνει πιο νωρίς από ότι θα θέλαμε, όμως αυτό μπορεί να συνέβαινε και λόγω των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης.

Εντυπωσιακή είναι η κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης, με την τεράστια ζελατίνα, τις χούφτες και την ποδιά να προστατεύουν σχεδόν απόλυτα τους επιβαίνοντες από αέρα και βροχή. Μικρή παραχώρηση εδώ από το ύψος της ζελατίνας που μέσα στην πόλη, ανάλογα με το ύψος σας, ίσως σας κόψει το οπτικό πεδίο στη μέση. Βρίσκεις όμως μια βολική θέση στην τεράστια σέλα και επιλέγεις να κοιτάς είτε από μέσα της, είτε από πάνω, και τελειώνει το θέμα.

Ευελιξία στις μεταβαλλόμενες ανάγκες σας

kymco agility 300 2021 00046

Θέλετε να χωθείτε στο μποτιλιάρισμα; Το Agility 300i ABS θα σας λύσει τα χέρια. Θέλετε να βάλετε και αυτοκινητόδρομο στη συνταγή; Άνετα. Θέλετε μήπως να κάνετε κάποιο μακρύ ταξίδι 300+ χιλιομέτρων; Κανένα πρόβλημα! Θέλετε να προσθέσετε και δεύτερο άτομο; Ευχαρίστως. Το KYMCO Agility 300i ABS έχει το όνομα (Agility / Ευελιξία), έχει και τη χάρη να προσαρμόζεται σε όλες τις ανάγκες του αναβάτη του. Και σε αυτή την τιμή, αποτελεί πραγματική Value for money ευκαιρία.

Τιμή και τρόποι αποπληρωμής

To νέο Agility 300i καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Η τιμή του είναι €3,995 μετρητοίς και εναλλακτικά μπορεί να αποκτηθεί με τους εξής τρόπους αποπληρωμής:

- Σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα
- Σε 18 δόσεις με επιδότηση μέρους των τόκων
- Σε 12-72 δόσεις με έντοκη χρηματοδότηση

Περισσότερα για το μοντέλο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Εξοπλισμός αναβάτη: Κράνος Acerbis, μπουφάν Macna, μποτάκια forma, γάντια nordcode, από το Moto Market gr.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
Μοντέλο KYMCO Agility 300i ABS Euro 4
Αντιπρόσωπος MOTO TREND SA
Τιμή (ευρώ) 3.965 (μετρητοίς χωρίς Τ.Τ)
Τιμή για έκδοση Noodoe (ευρώ) 4464 (μετρητοίς χωρίς Τ.Τ)
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας  
Τύπος Τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος,  4βάλβιδος
Κυβισμός (c.c.) 276
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 72,7 x 66,4
Συμπίεση (:1) 10,6
Τροφοδοσία Ψεκασμός 
Σύστημα εξαγωγής 1 σε 1
Λίπανση  Αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης Αυτόματος φυγοκεντρικός
Κιβώτιο CVT
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο, σωλήνες στρογγυλής διατομής
Μήκος (mm) 2200
Πλάτος (mm) 760
Ύψος  (mm) 1280
Μεταξόνιο (mm) 1550
Γωνία κάστερ (°) Δ.Α. 
Ίχνος (mm) Δ.Α. 
Ύψος σέλας (mm) 800
Απόσταση εδάφους (mm) Δ.Α. 
Βάρος (kg)  191
Ρεζερβουάρ (lt) 13
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 37mm, διαδρομή 110 mm
Πίσω Δύο αμορτισέρ, προφόρτιση ελατηρίου, διαδρομή 100 mm
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 300 mm, διπίστονη δαγκάνα / ABS 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 240 mm, διπίστονη δαγκάνα / ABS
Τροχοί  
Μπροστά 110/70-16
Πίσω 140/70-14
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 23 /8.000 σ.α.λ
Ροπή στον τροχό (kg/rpm)  2,3 / 6.500 σ.α.λ.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 21:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST – KYMCO X-Town 300i ABS Video Τest Ride - Kymco Agility 300 - 2021 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon