.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 17:00

Test - Honda PCX125 2021 - Δραστική ανανέωση!

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Το best-seller scooter μικρών τροχών της Honda, το προηγμένο PCX 125 στο οποίο είχε κάνει ντεμπούτο το σύστημα Start/Stop και αρκετές ακόμα τεχνολογικές καινοτομίες, ανανεώθηκε δραστικά για το 2021, με τη Honda να μην μένει σε ένα επιφανειακό Euro 5 φρεσκάρισμα. Traction Control, σύστημα Smart Key, μεγαλύτεροι αποθηκευτικοί χώροι, USB φορτιστής, κ.α., επανατοποθετούν το PCX σε κορυφαία θέση στην κατηγορία του, και όχι μόνο.

Το PCX125 είναι ένα από τα μεγάλα best-seller της Honda παγκοσμίως, αλλά και στην Ευρώπη, όπου έχουν κυλήσει τις ρόδες τους 140.000 scooter από την άφιξη του μοντέλου το 2010, όταν ήταν το πρώτο δίκυκλο στη Γηραιά Ήπειρο με σύστημα Idle Stop.

Το 2012 το PCX έγινε το πρώτο scooter της Honda στην Ευρώπη που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τον νέο κινητήρα αιχμής της Honda, enhanced Smart Power (eSP), ενώ το 2016 έγινε Euro 4 και το 2018 ανανεώθηκε πλήρως, με νέο design, νέο πλαίσιο και περισσότερη δύναμη κινητήρα.

Οι αλλαγές του 2021 εν τάχει

honda pcx125 2021 test bikeitgr 00001

Το PCX125 του 2021 έρχεται με φρεσκάρισμα στον σχεδιασμό του, ελαφρώς μεγαλύτερη φιμέ ζελατίνα, και με νέο design στην πίσω χειρολαβή, που είναι λεπτότερη και ελαφρύτερη κατά 310g συγκριτικά με την προηγούμενη σχεδίαση.

honda pcx125 2021 test bikeitgr 00004

Επανασχεδιασμένα είναι τα full LED και DRL LED φώτα. Ο νέος προβολέας υιοθετεί χαρακτηριστικά DRL φώτα με 5 παράλληλες στενές λωρίδες φωτισμού. Το πίσω φανάρι σχηματίζει το γράμμα ‘Χ’, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία πολλαπλής οπτικής για να πετυχαίνει μία έντονη τρισδιάστατη εντύπωση.

honda pcx125 2021 test bikeitgr 00020

Το αναβαθμισμένο ιαπωνικό scooter κερδίζει μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους (+2,4 λίτρα στον χώρο κάτω από τη σέλα που έχει πλέον χωρητικότητα 30,4 λίτρων και χωρά άνετα ένα full-face κράνος), μεγαλύτερα μαρσπιέ και έναν USB-C φορτιστή στο αποθηκευτικό ντουλαπάκι μπροστά.

honda pcx125 2021 presskit 00003

Νέος είναι ο widescreen LCD ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ το Honda Smart Key ελέγχει την ανάφλεξη αλλά και το άνοιγμα της σέλας, ενώ μπορεί να ανοίξει και το Top box των 35 λίτρων που διατίθεται στον έξτρα εξοπλισμό.

honda pcx125 2021 test bikeitgr 00008

Και καθώς η αφορμή για την ανανέωση ήρθε με τις Euro 5 προδιαγραφές, νέος είναι ο Euro 5 τετράχρονος, ψεκαστός και 4βάλβιδος κινητήρας που πλέον ονομάζεται enhanced Smart Power Plus (eSP+). Σύμφωνα με τη Honda παρέχει περισσότερη δύναμη (12,33 Hp / 8.750 rpm) και ροπή (1,2 kgm / 6.500 rpm), ενώ πλέον το PCX125 έρχεται και με σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC) -το Traction Control της Honda- στον στάνταρ εξοπλισμό. Η Honda ανακοινώνει τελική ταχύτητα 98 χλμ/ώρα.

Νέο είναι όμως και το διπλό ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, ενώ για αυξημένη άνεση τα πίσω αμορτισέρ έχουν μεγαλύτερη διαδρομή (+10mm, για ολική διαδρομή 95mm), ενώ και τα ελαστικά έχουν μεγαλώσει σε διαστάσεις. Βέβαια ολόκληρη η αλήθεια είναι πως τα ελαστικά μεγάλωσαν μεν σε μέγεθος, όμως η πίσω ζάντα μίκρυνε μια ίντσα (13 από 14) για τα έξτρα 2 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

honda pcx125 2021 test bikeitgr 00005

Ως έχουν παρέμειναν τα φρένα, με διπίστονη δαγκάνα και δίσκο 220 mm μπροστά και ταμπούρο 130 mm πίσω, με μονοκάναλο ABS.

Το ύψος σέλας παραμένει στα χαμηλά 764 mm, ενώ το γεμάτο βάρος του scooter είναι μόλις 130 κιλά.

Νέος eSP+ Κινητήρας

honda esp plus

Ο νέος τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος κινητήρας με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και τεχνολογία eSP+ (enhanced Smart Power Plus) του PCX125 αποδίδει 9,2kW (12,5PS ή 12,33 hp) στις 8.750 σαλ., με μέγιστη ροπή 11,8Nm (1,2 kgm) στις 6.500 σαλ.

Η διάμετρος και η διαδρομή είναι 53,5 x 55,5mm αντίστοιχα και η σχέση συμπίεσης 11.5:1 (αντίστοιχες διαστάσεις 52,4 x 57,9mm και λόγος συμπίεσης 11:1 στο προηγούμενο μοντέλο).

honda pcx125 2021 esp plus200001

Η μικρότερη διαδρομή όχι μόνον αφήνει χώρο για δύο επιπλέον βαλβίδες αλλά μειώνει και τις τριβές.

Η επιτάχυνση από στάση ή εν κινήσει έχει βελτιωθεί, και το PCX ταξιδεύει άνετα με 90km/h περίπου. Η επίσημη μέγιστη ταχύτητα (V-max) είναι 98km/h.

Με την οικονομική κατανάλωση του κινητήρα του, περίπου 47,6km/l (σσ. Επίσημο νούμερο εργαστηριακής μέτρησης WMTC mode), και το ρεζερβουάρ των 8,1 λίτρων, επιτυγχάνεται αυτονομία περίπου 385km. Στην πράξη όπως είναι φυσικό, και όπως θα δούμε παρακάτω, κατανάλωση και αυτονομία διαφέρουν από τα θεωρητικά / επίσημα νούμερα.

Η νέα τεχνολογία που αυξάνει την αυτοπεποίθηση του αναβάτη στον βρεγμένο δρόμο ονομάζεται Honda Selectable Torque Control (HSTC) και δρα στο παρασκήνιο διατηρώντας την πρόσφυση στον πίσω τροχό. Η ένδειξη ‘T’ αναβοσβήνει στον πίνακα όταν το HSTC μειώνει ενεργά την ολίσθηση του τροχού, ενώ το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως.

Τεχνολογίες χαμηλών τριβών eSP+ της Honda εφαρμόζονται σε όλο τον κινητήρα. Η έξυπνη τοποθέτηση εξαρτημάτων όπως η αντλία λαδιού (που είναι ενσωματωμένη στον στροφαλοθάλαμο) συνεισφέρει στην οικονομική κατανάλωση. Ένας συμπαγής θάλαμος καύσης και τροφοδοσία καυσίμου PGM-FI -με πεταλούδα διαμέτρου 28mm, 2mm μεγαλύτερη σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο- βελτιώνει την ταχύτητα καύσης και την απόδοση ψύξης.

Η έκκεντρη τοποθέτηση του κυλίνδρου περιορίζει τις τριβές που αναπτύσσονται ανάμεσα στο έμβολο και στο χιτώνιο του κυλίνδρου μεταδίδοντας αποτελεσματικά την ενέργεια της καύσης στον στρόφαλο. Το χιτώνιο του κυλίνδρου από χυτοσίδηρο με την ‘σαγρέ’ επιφάνεια ελαχιστοποιεί πιθανές παραμορφώσεις στο εσωτερικό του. Αυτή η λύση περιορίζει τις τάσεις στο ελατήριο του εμβόλου μειώνοντας τις τριβές. Ένας νέος υδραυλικός τεντωτήρας καδένας εκκεντροφόρου βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση του κινητήρα μειώνοντας τις εσωτερικές τριβές και την κατανάλωση καυσίμου.

honda pcx125 2021 esp plus00008

Μπεκ ψεκασμού λαδιού στο έμβολο -όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στην αγωνιστική MX μοτοσυκλέτα CRF450R- διατηρεί την ψύξη σταθερή. Αυτό βελτιώνει το χρονισμό της ανάφλεξης και εμποδίζει την αυτανάφλεξη, γνωστή και ως κρουστική καύση ή ‘πειράκια’. Ο υδραυλικός τεντωτήρας καδένας εκκεντροφόρου μειώνει το θόρυβο και τις τριβές

Ένα πολύ αποδοτικό ψυγείο -ενσωματωμένο στη εξωτερική δεξιά πλευρά του στροφαλοθαλάμου- χρησιμοποιεί έναν μικρό, ελαφρύ ανεμιστήρα που μειώνει τις απώλειες τριβών και περιορίζει την αντίσταση. Η αντίσταση κύλισης μέσα στο κιβώτιο μειώνεται με τη χρήση τριών κύριων ρουλεμάν χαμηλών τριβών, τα οποία λειτουργούν εξατομικευμένα, ανάλογα με τα φορτία που δέχονται. Ένας βελτιστοποιημένος συμπλέκτης -και τροχαλίες- συνεισφέρουν στις αυξημένες επιδόσεις.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, χωρίς ψήκτρες, γεννήτρια-εκκινητής (μίζα) ACG είναι ενσωματωμένη απευθείας στην άκρη του στροφαλοφόρου, λειτουργώντας ως μίζα και εναλλάκτης. Περιστρέφει απευθείας τον κινητήρα χωρίς θορύβους σύμπλεξης των γραναζιών.

Το σύστημα Idling Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα μετά από τρία δευτερόλεπτα λειτουργίας στο ρελαντί όταν το σκούτερ είναι σταματημένο και τα φρένα πατημένα και τον επανεκκινεί άμεσα με το άνοιγμα του γκαζιού. Αυτό γίνεται αθόρυβα, χάρη στη μίζα ACG σε συνδυασμό με το σύστημα που επαναφέρει τον στρόφαλο σε θέση πριν το χρόνο της εισαγωγής και σε ένα μηχανισμό αποσυμπίεσης που περιορίζει την αντίσταση στον στρόφαλο. Το σύστημα διαθέτει λειτουργία που ‘διαβάζει’ τη φόρτιση της μπαταρίας και απενεργοποιείται αυτόματα για να μην αποφορτίζεται υπερβολικά.

honda pcx125 2021 esp plus300001

Για το 2021 το κάλυμμα του κινητήρα και το ψαλίδι έχουν επανασχεδιαστεί συμπληρώνοντας τις αισθητικές παρεμβάσεις. Η εσωτερική δομή του τελικού εξάτμισης έχει αναθεωρηθεί και η τοποθέτηση του καταλύτη σε νέα θέση βελτιώνει τον καθαρισμό των καυσαερίων και βοηθά στην τήρηση των προτύπων EURO5.

honda pcx125 2021 esp plus00001

Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα που διαθέτει δόντια και στις 2 πλευρές του, για λιγότερες τριβές και μειωμένη κατανάλωση.

Πλαίσιο

honda pcx125 2021 frame 00001

Το νέο PCX125 διαθέτει επανασχεδιασμένο διπλό ατσάλινο πλαίσιο κλειστού τύπου που προσφέρει την απαιτούμενη αντοχή για χρήση στην πόλη, χωρίς θυσίες στη ευελιξία του PCX. Παράλληλα, παραμένει φιλικό προς τον αναβάτη με μία ξεκούραστη θέση οδήγησης.

Το μεταξόνιο είναι 1.315mm, η γωνία κάστερ 26° 30’ και το ίχνος 80mm. Το συνολικό βάρος (πλήρες υγρών) είναι 130kg. Και οι δύο τροχοί υιοθετούν νέα σχεδίαση, ενώ ο πίσω έχει τώρα διάμετρο 13 ιντσών, 1 ίντσα μικρότερος. Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι επίσης μεγαλύτερες, 110/70-14 μπροστά και 130/70-13 πίσω (στο προηγούμενο μοντέλο, αντίστοιχα 100/80-14 και 120/70-14).

Το πιρούνι παραμένει ίδιο, με καλάμια διαμέτρου 31mm και διαδρομή 89mm, αλλά τα πίσω αμορτισέρ έχουν μεγαλύτερη διαδρομή κατά 10mm, στα 95mm, και χρησιμοποιούν σκληρότερα ελατήρια για καλύτερη απόσβεση σε οδοστρώματα με ανωμαλίες

Το σύστημα φρένων περιλαμβάνει μία διπίστονη εμπρός δαγκάνα και δισκόφρενο 220mm, σε συνδυασμό με ένα πίσω ταμπούρο 130mm. Το μονοκάναλο ABS επενεργεί στο εμπρός φρένο.

Στον δρόμο

honda pcx125 2021 test bikeitgr 00030

Ποιοτικά το PCX είναι εκεί που το είχαμε αφήσει στην προηγούμενη έκδοση του, δηλαδή στην κορυφή. Πρωτοποριακό design, άψογο φινίρισμα, άριστη συναρμογή πλαστικών και μεταλλικών μερών, όμορφο βαθύ χρώμα, ανάγλυφα λογότυπα, εργονομικοί διακόπτες, αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη με μοναδικό σχεδιασμό, κλπ.

Το 2021, το compact αστικό scooter της Honda κερδίζει και νέα φωτιστικά σώματα και DRL φώτα, smart key σύστημα με πανέμορφο διακόπτη στην ποδιά, όργανα σε… σινεμασκόπ στιλ, wide όσο δεν πάει, και με τεράστιες λυχνίες φλας για να μην τα ξεχνάς ανοιχτά.

Τα όργανα αποτελούνται από όχι μία, ούτε δύο, αλλά από τρεις οθόνες, μια κεντρική με ενδείξεις ταχύμετρου, στάθμη βενζίνης, κατανάλωσης καυσίμου, ρολογιού, χιλιομετρητών, κ.α., και δυο εκατέρωθεν αυτής με συνολικά 11 λυχνίες: Smart key, Idling Stop, Traction Control, μπαταρίας, ψεκασμού, θερμοκρασίας, μεγάλης σκάλας φώτων, ABS, κλπ.

Θετική κρίνεται η τοποθέτηση στον στάνταρ εξοπλισμό τόσο του Traction Control, που θα βγάλει τα λεφτά του στην κακή / βρεγμένη ελληνική άσφαλτο (επεμβαίνει μόνο όταν χρειάζεται, και εξαιρετικά προοδευτικά), όσο και του Smart Key, που ανεβάζει πολλά level την ευχρηστία του PCX.

honda pcx125 2021 test bikeitgr 00025

Το PCX125 τοποθετεί τον αναβάτη του σε μια ιδιαίτερα άνετη στάση οδήγησης, με χαλαρές γωνίες σε χέρια και πόδια, ενώ η χαμηλή σέλα κάνει το scooter προσβάσιμο σε όλα τα αναστήματα.

Πλησιάζεις το σκούτερ έχοντας το κλειδί στην τσέπη, το όχημα της Honda σε αναγνωρίζει, γυρίζεις τον διακόπτη στην ποδιά, πιέζεις την πρωτοποριακή μίζα, και το PCX125 παίρνει αθόρυβα και ακαριαία μπροστά, δίχως το γνωστό… αγκομαχητό μιας συμβατικής μίζας! Η χλιδή από την καλημέρα φαίνεται!

Το τιμόνι κόβει απίστευτα πολύ, ενώ ο ψεκασμός είναι άριστος και η απόδοση γραμμική και σβέλτη, μετατρέποντας το PCX σε αστικό πυραυλάκι, που όσο πιο πυκνό μποτιλιάρισμα βρίσκει, τόσο πιο πολύ… γουστάρει.

Στο φανάρι το σύστημα Idling Stop σβήνει τον κινητήρα, μειώνοντας ρύπους και κάνοντας ησυχία, ενώ στο άνοιγμα του γκαζιού το PCX125 πετάγεται μπροστά λες και δεν είχε σβήσει ποτέ!

Η μέση κατανάλωση του άστρωτου PCX125 της δοκιμής μας, την ώρα που το οδηγούσαμε παντού και πάντα τέρμα γκάζι, ήταν πραγματικά αστεία, καθώς δεν ξεπέρασε τα… 2,6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα (38+ χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης!), κατανάλωση που αναμένεται να πέσει κι άλλο με έναν αναβάτη που δεν του πίνει το αίμα όπως εμείς. Κάπως έτσι, με εμάς στη σέλα, η αυτονομία ξεπερνά τα 310 χιλιόμετρα.

Το ρεζερβουάρ είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος του scooter, με την τάπα του να βρίσκεται μπροστά από τη σέλα. Εκεί βρίσκεται και μια έξυπνη εγκοπή, όπου τοποθετείς την τάπα στον ανεφοδιασμό, για να μην την κρατάς στο χέρι.

honda pcx125 2021 test bikeitgr 00027

Το ιαπωνικό scooter επιταχύνει αρκετά ζωηρά από στάση, ενώ «βλέπει» τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε όλες σχεδόν τις συνθήκες, και τα 115 χλμ/ώρα σε κατηφόρα.

Κάτω από τη σέλα (που κλείνει ποιοτικά με ένα κλικ, όταν την αφήνετε να πέσει) θα χωρέσει άνετα ένα full-face κράνος, ενώ το PCX διαθέτει και ένα ακόμα ντουλαπάκι αριστερά στην ποδιά, που ανοίγει με ένα άγγιγμα, και μέσα του θα βρείτε θύρα φόρτισης USB-C.

Οι καθρέπτες προσφέρουν άριστη ορατότητα, η κόρνα είναι δυνατή, και οι κραδασμοί του κινητήρα… λάμπουν δια της απουσίας τους.

Το ιδιαίτερο σχήμα των πλαϊνών πλαστικών του PCX πιθανότατα βοηθά στην σταθερότητα του scooter σε δυνατό αέρα, ενώ κατά τη διάρκεια του τεστ, οδηγήσαμε και με θυελλώδεις ανέμους, με το scooter να αποδεικνύεται βράχος!

Από την άλλη, αυτές οι εγκοπές στα πλάγια δεν βοηθούν στο να κρατήσουν μακριά από τα πόδια σας τον αέρα και το νερό, και οδηγώντας στη βροχή, οι σταγόνες και ο κρύος αέρας έβρισκαν τον δρόμο για το παντελόνι μας.

Όσον αφορά στο φρενάρισμα, το δισκόφρενο μπροστά και το ταμπούρο πίσω κάνουν καλή δουλειά, με πολύ καλή πληροφόρησης, αν και δεν θα μας χάλαγε να είχαν περισσότερη δύναμη.

honda pcx125 2021 test bikeitgr 00023

Να πως την αλήθεια, έχω να οδηγήσω αρκετό καιρό PCX, αλλά θυμόμουν τις αναρτήσεις πιο σπορ, και πιο στιβαρές. Στο μοντέλο του 2021, οι αναρτήσεις είναι μαλακές με έμφαση στην άνεση, ενώ το μπροστινό μέρος είναι πιο σφιχτό, ενώ το πίσω πιο μαλακό.

Σημειώστε πως η κοντή στάνταρ ζελατίνα στέλνει τον αέρα στο στήθος του αναβάτη, και θα χρειαστεί να τοποθετήσετε την aftermarket ψηλή ζελατίνα για προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

Αυτό είναι το PCX125. Ένα όμορφο, αποδοτικό, τεχνολογικά προηγμένο, υπέρ-οικονομικό σε κατανάλωση, φιλικό και χρηστικό scooter πόλης, που επανίδρυσε την κατηγορία των ποιοτικών scooter μικρών τροχών, και σε κάθε του ανανέωση ανεβάζει τον πήχη ολοένα και ψηλότερα!

Χρώματα

honda pcx125 2021 presskit 00005

The PCX125 του 2021 θα είναι διαθέσιμο στα εξής χρώματα:

  • Matt Dim Gray Metallic **ΝΕΟ**
  • Pearl Jasmine White
  • Candy Luster Red
  • Matt Galaxy Black Metallic

Επίσημα αξεσουάρ

honda pcx125 2021 presskit 00001

Στη σειρά των επίσημων αξεσουάρ βρίσκουμε TOP BOX 35 λίτρων, SMART TOP BOX 35 λίτρων, ψηλότερη και διάφανη ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ, κουκούλα, κ.α.

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
Μοντέλο PCX125 2021
Εισαγωγέας Σαρακάκης Α.Ε.
Τιμή 3.300 ευρώ
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος Μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, eSP+ SOHC, 4-χρονος 4-βάλβιδος
Κυβισμός 125cc
Διάμετρος & Διαδρομή 53.5 x 55.5mm
Σχέση συμπίεσης 11.5:1
Μέγιστη ισχύς 9,2kW (12,33HP) @ 8.750rpm
Μέγιστη ροπή 1,2 Kgm @ 6.500rpm
Χωρητικότητα σε λιπαντικό 0,9 L
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ  
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-FI
Χωρητικότητα ντεπόζιτου 8,1 L
Κατανάλωση καυσίμου 47,6km/litre (χωρίς Idling Stop) (WMTC mode)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
Μίζα Ηλεκτρική
Χωρητικότητα μπαταρίας 12V/7AH (10H)
Ισχύς ACG 255W
ΜΕΤΑΔΟΣΗ  
Τύπος συμπλέκτη Αυτόματος, φυγοκεντρικός, ξηρός
Τύπος κιβωτίου V-Matic
Final Drive 10.65
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Τύπος Διπλό, σωληνωτό ατσάλινο
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Διαστάσεις (Μ´Π´Υ) 1.935 x 740 x 1.105mm
Μεταξόνιο 1.315mm
Γωνία Κάστερ 26° 30’
Ίχνος Τροχού 80mm
Ύψος Σέλας 764mm
Απόσταση από το έδαφος 135mm
Βάρος (γεμάτο) 130kg
ΑΝΑΡΤΗΣΗ  
Τύπος Εμπρός Τηλεσκοπικό πιρούνι 31mm, διαδρομή 89mm
Τύπος Πίσω Δύο αμορτισέρ, αλουμινένιο ψαλίδι, διαδρομή 95mm
ΤΡΟΧΟΙ  
Τύπος Εμπρός 5-ακτίνων σχήματος Y, από χυτό αλουμίνιο
Τύπος Πίσω 5-ακτίνων σχήματος Y, από χυτό αλουμίνιο
Διάσταση Ζάντας Εμπρός 14M/C x MT2.75
Διάσταση Ζάντας Πίσω 13M/C x MT3.50
Ελαστικό Εμπρός 110/70-14M/C
Ελαστικό Πίσω 130/70-13M/C
ΦΡΕΝΑ  
Εμπρός Δισκόφρενο 220mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και ABS
Πίσω Ταμπούρο 130mm
ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  
Προβολέας LED
Πίσω φως LED
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 21:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon