.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 08:14

TEST - Honda Monkey 125

Me and my monkey λοιπόν, για μια μόλις εβδομάδα -που ήθελα να μην τελείωνε ποτέ. Εγώ και το πιθηκάκι μου. Ουρά δεν έχει, είναι όμως μικρό, σβέλτο και δεν χορταίνεις να το χαζεύεις. Η Honda έβαλε τα δυνατά της, για τη νέα έκδοση της εμβληματικής μινιόν μοτοσυκλέτας, ανεβάζοντας τις διαστάσεις του από mini σε midi για να χωρέσουν όλοι πάνω του, καταφέρνοντας παράλληλα να διατηρήσει την απόλαυση se maxi επίπεδα, και το design σε επιτυχημένους vintage τόνους.

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Σύντομο ιστορικό Monkey

monkey story

Το Honda Monkey άφησε εποχή τη δεκαετία 1970, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1961. Σχεδιασμένο αρχικά με προδιαγραφές παιδικού παιχνιδιού 49cc (με τροχούς 5 ιντσών, δίχως ανάρτηση!) για το Tama Tech, ένα ψυχαγωγικό πάρκο στο Τόκιο, σύντομα έγινε τόσο δημοφιλές, ώστε η εταιρία δημιούργησε μία έκδοση δρόμου, που άρχισε να εξάγεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη το 1963.

Η δημοτικότητά του οφείλεται τόσο στο εκκεντρικό αλλά πετυχημένο του design αλλά και στις μικροσκοπικές του διαστάσεις, που το έκαναν απολαυστικό τόσο στην πόλη, όσο και σε ρόλο pit-bike. Μέχρι το 1969, οι διαστάσεις των τροχών του είχαν αυξηθεί στις 8 ίντσες και από το 1970 έγινε ακόμα πιο δημοφιλές χάρη στην προσθήκη εύκολα αποσπώμενου πιρουνιού, ώστε να χωρά στο πορτμπαγκάζ ενός μικρού αυτοκινήτου.

Μέχρι το 1978, είχε επανασχεδιαστεί με ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα σταγόνας, και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλούς κατόχους αυτοκινούμενων τροχόσπιτων RV (Recreational Vehicle) που ήθελαν ένα βολικό μέσο μεταφοράς για χρήση όσο είχαν το όχημά τους σταθμευμένο. Από εκεί και μετά το Monkey εδραιώθηκε ως το πλέον εμβληματικό μικρό μοτοσυκλετάκι, στις καρδιές εκατομμυρίων αναβατών. Με το τριτάχυτο κιβώτιο και τον φυγοκεντρικό συμπλέκτη του, δεν απαιτούσε γνώσεις χειρισμού μοτοσυκλέτας, και χάρισε σε χιλιάδες αναβάτες την πρώτη τους εμπειρία με μηχανοκίνητο δίτροχο.

Λόγω του απολαυστικού και ευκολοδήγητου χαρακτήρα του, κατάφερε να κάνει δημοφιλή τη φιλοσοφία των μοτοσυκλετών σε ένα ευρύτερο κοινό, ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο δίτροχο. Με φαρδιά ελαστικά, τιμόνι σε στυλ «chopper», μικρό ρεζερβουάρ καυσίμου και μεγάλη, μαλακή σέλα, η εμφάνιση του Monkey είναι διαχρονική και επίκαιρη ακόμα και σήμερα.

Το τελευταίο Monkey, στην προηγούμενη μορφή του, ήταν το Monkey του 2017, με 50άρη κινητήρα, 3,62 Hp / 8.500 Rpm και ροπή 0,3 Kgm / 5.000 rpm. Ο αερόψυκτος κινητήρας διέθετε 4τάχυτο κιβώτιο, η εκκίνηση γινόταν με μανιβέλα, και οι τροχοί ήταν μόλις 8 ιντσών. Το μεταξόνιο μέτραγε… 895mm, και το μήκος της μοτοσυκλέτας βρισκόταν στα 1.365mm. Το ύψος σέλας ήταν 660mm, και το βάρος του μικρού Monkey ήταν μόλις… 68 κιλά, με όλα του τα υγρά!

Μεγάλωσε απότομα το 2018!

honda monkey 125 2019 bikeitgr 38

Το 2018, μετά από 58 χρόνια εφηβείας, το πιθηκάκι της Honda… μεγάλωσε, ψήλωσε, φάρδυνε, δυνάμωσε, εκσυγχρονίστηκε και ενηλικιώθηκε εν μια νυκτί!

Η Honda σχεδίασε το νέο Monkey 125 παίρνοντας ως βάση το MSX 125, ή Grom όπως είναι γνωστό στις Η.Π.Α., και το στιλ μπορεί να παρέμεινε παρόμοιο με το παλιό Monkey, όμως όλα μεγάλωσαν πάνω του, με τις διαστάσεις να απογειώνονται. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς το Mini πιθηκάκι του 2017 μεταβλήθηκε σε Midi γοριλάκι το 2018.

 

Monkey 50 2017

Monkey 125 2018

Χωρητικότητα κινητήρα

49cc

125cc

Ιπποδύναμη

3,3Hp @ 8.500rpm

9,3Hp @ 7,000rpm

Ροπή

0,3Kgm @ 5.000rpm

1.12Kgm @ 5,250rpm

Εκκίνηση

Μανιβέλα

Μίζα

Ρεζερβουάρ

4,3 L

5,6 L

Κιβώτιο

4τάχυτο, συμπλέκτης

4ταχυτο, συμπλέκτης

Διαστάσεις (Μ x Π x Υ)

1.365 x 600 x 850mm

1.710 x 755 x 1.029mm

Μεταξόνιο

895mm

1.155mm

Γωνία Κάστερ

25°

25°

Ίχνος

42mm

82mm

Ύψος Σέλας

660mm

776mm

Απόσταση από το Έδαφος

145mm

160mm

Ακτίνα Στροφής

1,4m

1,9m

Βάρος γεμάτο

68kg

107kg

Εμπρός ανάρτηση

Συμβατικό πιρούνι

Ανάποδο πιρούνι, διαδρομής 100mm

Πίσω ανάρτηση

Δύο αμορτισέρ

Δύο αμορτισέρ, διαδρομής 104mm

Ελαστικό Εμπρός

3.50-8

120/80-12

Ελαστικό Πίσω

3.50-8

130/80-12

Εμπρός φρένο

Ταμπούρο

Υδραυλικός δίσκος 220 mm, μονοκάναλο ABS βασισμένο σε IMU

Πίσω φρένο

Ταμπούρο

Υδραυλικός δίσκος 190mm

Χαοτικές οι διαφορές παντού. Από τους 8άρηδες τροχούς στους 12άρηδες. Από τις στοιχειώδεις αναρτήσεις του παλιού, σε ανάποδο πιρούνι και καλύτερα πίσω αμορτισέρ στο νέο. Από τα 68 στα… 107 κιλά! Από τα 4,3 λίτρα του ρεζερβουάρ στα 5,6. Από τα 50 κυβικά του παλαιού κινητήρα στα 125 του νέου, και από τους 3,3 ίππους στους 9,3 μαζί με τριπλάσια και βάλε ροπή! Δείτε όμως και τις άλλες διαστάσεις. Μήκος, πλάτος, ύψος, αλλά και ίχνος, και απόσταση από το έδαφος και ακτίνα στροφής. Αμ το μεταξόνιο; Από τα 895mm στα 1.155mm. Και το ύψος σέλας από τα λιλιπούτεια 660, στα 776mm.

Το νέο πιθηκάκι είναι σαφώς πιο μεγάλο, πιο ευρύχωρο, πιο δυνατό, με σωστότερες αναρτήσεις και μεγαλύτερους τροχούς, χωρώντας άνετα και ψηλότερους αναβάτες, παρέχοντας παράλληλα και μεγαλύτερη ασφάλεια στον δρόμο. Τόσο στην οδήγηση (βλ. λακκούβες που «κατάπιναν» το παλιό, φρένα «σαπούνια» και αναρτήσεις που τα έβρισκαν εύκολα σκούρα) όσο και στον εντοπισμό σας από τους άλλους οδηγούς -το προηγούμενο Monkey ήταν τόσο μικρό σε διαστάσεις που σε πολλές περιπτώσεις, σε αστικές συνθήκες, δεν φαινόταν!

Τρώγοντας το με τα μάτια

honda monkey 125 2019 bikeitgr 28

Μπορεί το παλιό καλό Monkey να ήταν χάρμα οφθαλμών, όμως το νέο είναι για εμάς ακόμα ομορφότερο. Διατηρεί το σχέδιο μικρής μοτοσυκλέτας, όμως όλα τα εξαρτήματα πάνω του έχουν μεγαλώσει. Το πιθηκάκι των 125 κυβικών είναι κορυφαίο ποιοτικά, με άριστη συναρμογή και πολύ καλά περιφερειακά. Το χρυσό ανάποδο πιρούνι με τα προστατευτικά των καλαμιών χτυπάει άμεσα στο μάτι, όπως χτυπάνε και τα μεταλλικά, χρωμιωμένα εξαρτήματα (φτερά, κάλυμμα εξάτμισης, καθρέπτες, πίσω φωτιστικό σώμα, τιμόνι, στεφάνι προβολέα, στεφάνι οργάνου, καπάκι κυλίνδρου).

Η ανάγλυφη σέλα είναι λουκουμάκι, θυμίζοντας custom κατασκευή, ενώ η διχρωμία στο ρεζερβουάρ μαζί με το ανάγλυφο Old Wing κλασικό φτερό της Honda και την τάπα αεροπορικού τύπου που κλειδώνει, αναδύουν ποιότητα.

Το στρογγυλό παίζει πολύ πάνω στο Monkey, το οποίο διαθέτει στρογγυλούς καθρέπτες, στρογγυλά φλας, στρογγυλό όργανο, και στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

honda monkey 125 2019 bikeitgr 12

Μπορεί τώρα ο πίνακας οργάνων να έχει στρογγυλό σχήμα, εσωτερικά όμως δεν βρίσκουμε κάποιο αναλογικό κοντέρ, αλλά μια ψηφιακή οθόνη με λιτή και δυστυχώς δυσδιάκριτη πληροφόρηση. Το φόντο είναι μαύρο και η γραμματοσειρά λευκή, ενώ η αντίθεση της οθόνης είναι μέτρια, με αποτέλεσμα ο αναβάτης να δυσκολεύεται να δει τις ενδείξεις. Τα 2 κλασικά κουμπιά SEL (select) & SET βρίσκονται δίπλα στο όργανο, ενώ οι ενδείξεις περιλαμβάνουν κοντέρ, ένδειξη στάθμης βενζίνης, ολικό και μερικό χιλιομετρητή. Οι λυχνίες αφορούν σε ABS, μεγάλη σκάλα φώτων, φλας, ψεκασμό, και νεκρά.

Οι όμορφες 12άρες ζάντες διαθέτουν αμφότερες τάπες πλήρωσης αέρα με στραβά στόμια, για εύκολο γέμισμα, ενώ το Monkey διαθέτει αποκλειστικά μονό σταντ.

honda monkey 125 2019 bikeitgr 3

Στα φρένα, τη δουλειά έχει αναλάβει η Nissin, με ένα δίσκο σε κάθε τροχό, διπίστονη δαγκάνα μπροστά και μονή πίσω. Προσοχή στο ABS, το οποίο επενεργεί μόνο στον μπροστινό τροχό, κάνοντας παρόλα αυτά εξαιρετική δουλειά λόγω και της IMU για τον περιορισμό της ανύψωσης του πίσω τροχού σε οριακό φρενάρισμα, που διαθέτει το πιθηκάκι.

Οι καλαίσθητοι (τυπικοί Honda) διακόπτες στο τιμόνι είναι λιτοί, καθώς στο αριστερό γκριπ έχουμε μεγάλα και μεσαία φώτα, κόρνα και φλας, και στο δεξί Run-Off και μίζα.

Για ατελείωτες βόλτες στην αστική ζούγκλα

honda monkey 125 2019 bikeitgr 36

Είναι μπιμπελό, είναι κουκλί, είναι στολίδι! Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο για την αισθητική του μικρού Ιάπωνα πίθηκου, τα καταφέρνει όμως εκείνος ανάλογα καλά και στον δρόμο;

Η απάντηση είναι ένα μεγαλειώδες ΝΑΙ, καθώς το Monkey έχει πλέον αποκτήσει όλα όσα έλειπαν από τον πρόγονο του, και έκαναν δύσκολη τη συμβίωση μαζί του σε ένα σύγχρονο αστικό κέντρο. Μιλάμε για τις διαστάσεις , το γκάζι, τα φρένα και την οδική συμπεριφορά μοτοσυκλέτας.

Το πιθηκάκι εξακολουθεί να είναι φιλικό για τα χαμηλά αναστήματα, και ο υπογράφων με ύψος 1.70 το ένιωθε σαν ποδηλατάκι. Εύκολα πατάς κάτω, τα 107 γεμάτα κιλά του κάνουν τις μανούβρες παιχνιδάκι, ενώ η φαρδιά σέλα και το ψηλό τιμόνι κάνουν άνετη την παραμονή του αναβάτη πάνω στο Monkey ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, το Monkey οδήγησε και αναβάτης ύψους 1.90, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από την άνεση που προσφέρει και στους ψηλούς το νέο πιθηκάκι.

honda monkey 125 2019 bikeitgr 26

Για να πάρει μπροστά το Monkey αρκεί ένα ελαφρύ πάτημα της μίζας, και ο ψεκαστός και αερόψυκτος κινητήρας παίρνει μπροστά στο πι και φι. Μανιβέλα δεν έχουμε, την αφήσαμε στο παλιό πιθηκοειδές.

Τα φαρδιά ελαστικά μαζί με την παχιά σέλα παίζουν τον ρόλο δεύτερης, συμπληρωματικής ανάρτησης -κρατώντας μαζί με τα διπλά αμορτισέρ άνετο τον αναβάτη στις περισσότερες ανωμαλίες του δρόμου. Την ίδια στιγμή τα ελαστικά είναι μαλακά, προσφέροντας κράτημα που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις, ακόμα και στο κακό ελληνικό οδόστρωμα.

Τα φρένα είναι δυνατά ενώ έχουν ανάλογα καλή αίσθηση, με το μονοκάναλο ABS της Bosch (9.1+) να μην ενοχλεί τον αναβάτη, καθώς επεμβαίνει μόνο εκεί που χρειάζεται.

Ο μαλακός συμπλέκτης και το «βουτυρένιο» κιβώτιο χαρίζουν ηρεμία πνεύματος και άνεση, ενώ ο αναβάτης θα εκπλαγεί από τη δύναμη του κινητήρα, και από τις «φεύγω σφαίρα» εκκινήσεις! Μα τι έγινε; Για πόσα άλογα μιλάμε;

honda monkey 125 2019 bikeitgr 1

Το εξαιρετικά ήσυχο αερόψυκτο μοτέρ παράγει 9,3hp/7.000rpm με 1.12 κιλά ροπής στις 5.250rpm, νούμερα που από μόνα τους δεν εντυπωσιάζουν, όμως παίρνουν άλλη διάσταση μαζί αν υπολογίσει κανείς πως έχουν να κινήσουν 107 κιλά. Κι όταν ο δοκιμαστής μας έχει βάρος 58 κιλά, τότε το πιθηκάκι του γίνεται πραγματικός πύραυλος, παρά το σχετικά μακρύ γρανάζωμα της μοτοσυκλέτας! Αναρωτιέμαι πώς θα πηγαίνει με μια εξάτμιση και μεγαλύτερο γρανάζι πίσω, και φτιάχνομαι εκ των προτέρων.

Το Monkey προσφέρει άριστη ενεργητική ασφάλεια στην πόλη, καθώς θα φύγετε εύκολα μπροστά στο φανάρι, ενώ η επιτάχυνση συνεχίζει το ίδιο δυνατά μέχρι τα 80 κάτι χιλιόμετρα στο κοντέρ. Έπειτα συνεχίζει πιο αργά μέχρι να πλησιάσετε την τελική του, κοντά στα 115 χλμ/ώρα στο κοντέρ σε ιδανικές συνθήκες. Με αυτή την τελική θα μπορέσετε να κινηθείτε και σε αυτοκινητόδρομο, αν και εκεί το πιθηκάκι κινείται κοντά στα όρια του.

honda monkey 125 2019 bikeitgr 24

Το μικρό βάρος, μαζί με το μικρό μεταξόνιο, τους 12άρηδες τροχούς και τη γεωμετρία-ξυράφι μεταφράζονται σε απίθανη ευελιξία τόσο στην πόλη, όσο και σε δρόμο με στροφές, με το μικρό Honda να χαρίζει απλόχερα ευδαιμονία και ενθουσιασμό στον αναβάτη του!

Μπορεί τώρα το ρεζερβουάρ να χωράει μόνο 5,6 λίτρα καυσίμου, όμως κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας μετρήσαμε το απίστευτα χαμηλό νούμερο μέσης κατανάλωσης των 2,57 λίτρων στα 100 χιλιόμετρα (τέρμα γκάζι όπως συνήθως), που μεταφράζεται σε αυτονομία 218 χιλιομέτρων! Άντε γεια πιθηκάκι, άντε γεια!

Αν θέλουμε να γκρινιάξουμε για κάτι, ο συμπλέκτης είναι σχετικά ασαφής, και τα πίσω αμορτισέρ αρκετά μαλακά για τα χειρότερα σαμάρια και τις βαθύτερες λακκούβες της Αθήνας, όμως αμφότερα τα παράπονα μας δεν αποτελούν μεγάλα μειονεκτήματα, παρά… πταίσματα.

honda monkey 125 2019 bikeitgr 41

Κάθε φορά που καβαλάς το Monkey, το μικρό μοτοσυκλέτακι της Honda σου βγάζει μια απίστευτη όρεξη για παιχνίδι, που δεν σταματάει ούτε εκεί που τελειώνει ο δρόμος. Το Monkey θα παίξει στην άσφαλτο, θα κάνει όμως και χωματάκι με άνεση, και μαζί του θα ξανανιώσετε, παίζοντας μέχρι να σας τελειώσει η βενζίνη.

Αν τέλος θέλετε να περάσετε απαρατήρητοι, καλύτερα να επιλέξετε άλλο δίκυκλο, καθώς με το Monkey θα γίνετε πρώτο θέμα στον δρόμο, με πολλά βλέμματα να καρφώνονται πάνω σας και πολλά ερωτήματα να σας απευθύνονται από μικρούς και μεγάλους. «Τι είναι αυτό;» «Πόσο κάνει;» «Εσύ το έφτιαξες;» «Monkey είχα κι εγώ στα νιάτα μου», κ.ο.κ.

Βγάζει το πιθηκάκι, ε το παιδί, από μέσα σου

honda monkey 125 2019 bikeitgr 21

Το πιθηκάκι βγάζει αβίαστα το παιδί μέσα από τον αναβάτη του, άσχετα με την ηλικία του τελευταίου. Το χαζεύεις… θέλεις να το οδηγήσεις. Το καβαλάς… θέλεις να παίξεις. Παίζεις… δεν θέλεις να σταματήσεις!

Κι αν υπολογίσει κανείς πως μέσα στο παιχνίδι περιλαμβάνονται και χρηστικά στοιχεία όπως η ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει, το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης του και οι άριστες αστικές ικανότητες μετακίνησης, τότε το θέλεις στο γκαράζ σου, ακόμα και σαν δεύτερο όχημα.

Δεν είναι να απορείς που παρά την τιμή των 4.100 ευρώ τα πηγαίνει πολύ καλά στις ταξινομήσεις της ελληνικής αγοράς δικύκλου το 2019.

The monkey is dead. Long live the monkey!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος

Αερόψυκτος SOHC 4-χρονος 2-βάλβιδος

Κυβισμός

125cc

Διάμετρος x Διαδρομή

52.4 x 57.9mm

Λόγος Συμπίεσης

9.3:1

Μέγιστη Ισχύς

9,3Hp @ 7,000rpm

Μέγιστη Ροπή

1.12Kgm @ 5,250rpm

Χωρητικότητα Λαδιού 

Πάνω1,1 L, κάτω0,9 L 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

 

Τροφοδοσία 

PGM-FI ηλεκτρονικός ψεκασμός

Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ

5.6 L

Κατανάλωση καυσίμου

2,57 L / 100 Km

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Μίζα 

Ηλεκτρική 

Μπαταρία  

YTZ5S

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Τύπος Συμπλέκτη

Υγρός πολύδισκος

Τύπος Κιβωτίου

4 τάχυτο 

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Τύπος

Ατσάλινο, τύπου ραχοκοκαλιάς 

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ)

1.710 x 755 x 1.029mm

Μεταξόνιο

1.155mm

Γωνία Κάστερ 

25°

Ίχνος 

82mm

Ύψος Σέλας

776mm

Απόσταση από το Έδαφος

160mm

Ακτίνα Στροφής

1,9m

Βάρος γεμάτο

107kg

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Εμπρός

Ανάποδο πιρούνι 31mm, διαδρομής 100mm

Πίσω

Δύο αμορτισέρ, διαδρομής 104mm 

ΤΡΟΧΟΙ

 

Τύπος Εμπρός

10-μπράτσα χυτό αλουμίνιο

Τύπος Πίσω

10-μπράτσα χυτό αλουμίνιο

Ελαστικό Εμπρός

120/80-12 65J

Ελαστικό Πίσω

130/80-12 69J

ΦΡΕΝΑ

 

Εμπρός

Μονός υδραυλικός δίσκος 220 mm με ABS βασισμένο σε IMU 

Πίσω

Μονός υδραυλικός δίσκος 190mm 

ΦΩΤΑ

 

Προβολέας

LED

Πίσω Φως

LED

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST - Honda GTR150 Supra Test – Honda SH150i 2020 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon