.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 01:36

Test – Honda ANF 125 Innova 2011

 

Σταθερή αξία

 

 


Όντας ένα σημαντικό δίκυκλο για την Honda, το Innova 125 εξακολουθεί την πορεία του στην Ελληνική αγορά, για την οποία ουσιαστικά και σχεδιάστηκε. Φρέσκο και όμορφο, αποτελεί ένα αξιόπιστο και νεανικό “παπί” που καλύπτει τις σύγχρονες προδιαγραφές. Ντυμένο στα λευκά και με έμφαση στην πρακτικότητα, προσφέρει τις υπηρεσίες του ακούραστα.

Σύγχρονη αισθητική


Όντας ένα από τα πιο φιλικά παπιά της αγοράς, το Honda Innova 125 συνεχίζει την ιστορία των παπιών της εταιρίας με σήμα το φτερό. Είναι νεανικό, είναι φιλικό, είναι χρηστικό και οικονομικό. Με το πέρασμα του χρόνου δέχθηκε την αναγκαστική αλλαγή στο σύστημα τροφοδοσίας που γίνεται από ψεκασμό, με νέα πλέον ηλεκτρονική μονάδα PGM FI, και κάλυψε τις προδιαγραφές Euro 3 που απαιτείτο.
Οι επιδόσεις του δεν φιμώθηκαν από αυτή την αλλαγή, μιας και ο σχεδιασμός του κινητήρα είχε γίνει με τέτοια πρόβλεψη. Ο νέος συμπλέκτης και ο καινούριος καταλύτης που χρησιμοποιεί, είναι στοιχεία τα οποία ενισχύουν την αξιοπιστία του ήδη δοκιμασμένου κινητήρα. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, διαθέτει συμβατικές λύσεις στις αναρτήσεις με τηλεσκοπικό πιρούνι και δύο αμορτισέρ λαδιού πίσω. Ένας δίσκος με δαγκάνα δύο εμβόλων και ένα ταμπούρο έχουν αναλάβει την πέδηση.

Το τελευταίο μοντέλο που είναι ντυμένο στο λευκό χρώμα, που του πάει και πάρα πολύ, είναι το πιο όμορφο Innova που έχει κυλίσει τους τροχούς του από τη γραμμή παραγωγής. Διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, καινούρια φλας τα οποία έχουν ενσωματωθεί στην ποδιά, ενώ νέα είναι και η καρίνα της ποδιάς. Πρακτικός είναι ο χώρος που διαθέτει κάτω από τη σέλα, ο οποίος το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα παπιά μιας και χωράει μικροαντικείμενα, γάντια, ακόμη και αδιάβροχο. Η σέλα του παραμένει μεγάλων διαστάσεων, τέτοια που θα φιλοξενήσει δύο επιβαίνοντες, με τον συνεπιβάτη να διαθέτει και χειρολαβή για συγκράτηση.

Ποιοτική μετακίνηση

Είναι όμορφο και ποιοτικό, και διαθέτει το βασικό στοιχείο που αναζητά κανείς σε ένα τέτοιου είδους δίτροχο, έπειτα από τα προαναφερθέντα, που είναι η χρηστικότητά του. Το Innova 125 προσφέρει πολύ καλή ποιότητα κύλισης, ενισχύοντας το όνομα Honda που φημίζεται για τα παπιά εδώ και πενήντα πέντε περίπου χρόνια. Ο κινητήρας του αποδίδει ομαλά, δίχως εξάρσεις ενώ οι μακριά κλιμακωμένες σχέσεις στο τεσσάρι κιβώτιο, βοηθούν στην απροβλημάτιστη μετακίνηση.

Η κλιμάκωση των σχέσεων είναι τέτοια που επιτρέπει στον αναβάτη να κινείται για μέσα στην πόλη δίχως πολλές εναλλαγές, στον αντίποδα όμως, η τελευταία, 4η σχέση, θα φανεί πολύ “μακριά” για την ιπποδύναμη του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά περιορίζεται η τελική ταχύτητα, αφού ο δείκτης στο αναλογικό ταχύμετρο θα περάσει τα 100 με την βοήθεια κάποιας κατηφόρας. Χωρίς να φημίζεται για τις επιδόσεις του το Innova 125, κάνει ακριβώς αυτό που περιμένει ο κάτοχός του.

Σε μεταφέρει σε κάθε απόσταση με την ανάλογη ταχύτητα, κάνοντάς σε να πιστεύεις ότι έχει χαλάσει ο δείκτης της βενζίνης. Κυκλοφορείς για μέρες και δεν λέει να κουνηθεί από τη θέση του, κάτι που αυτό τον καιρό ειδικά, παίζει σημαντικό ρόλο.
Όντας ποιοτικό, αντανακλά αυτή την αισθητική ακόμη και στην οδήγηση, προσφέροντας ένα συμπαγές και ομοιόμορφο σύνολο. Ελαστικότητες από πλευράς πλαισίου δεν καθίστανται ποτέ ενοχλητικές, το Innova στρίβει με ασφάλεια ακόμη και με δύο επιβαίνοντες, και θα απαιτήσει περισσότερη δύναμη στα φρένα, μόνο όταν ο αναβάτης κινείται γρήγορα, ή βρίσκονται πάνω του δύο επιβαίνοντες.

Σύγχρονο και τίμιο

Το Honda Innova 125 συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στην καθημερινή μετακίνηση. Παραμένει σύγχρονο σχεδιαστικά με πινελιές που το καθιστούν σπορ και προσφέρει αντίστοιχη αίσθηση στην οδήγηση. Είναι ένα τίμιο και οικονομικό μέσο μετακίνησης το οποίο στα 2.195euro που κοστίζει βρίσκεται στα πλαίσια του Ιαπωνικού ανταγωνισμού, προσφέροντας ποιότητα και όνομα με ιστορία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Honda
Μοντέλο Innova ANF125i
Αντιπρόσωπος Σαρακάκης ΑΕΒΕ
Τιμή  2.195euro
Εγγύηση 2 Χρόνια
Πλαίσιο
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό
Μήκος 1896mm
Πλάτος 727mm
Ύψος 1079mm
Ύψος σέλας 778mm
Μεταξόνιο 1.240mm
Γωνία κάστερ 26° 30'
Ίχνος 73.6mm
Απόσταση εδάφους 139mm
Ρεζερβουάρ 3,7lt
Βάρος 105kg
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, αερόψυκτος, διβάλβιδος
Διάμετρος x διαδρομή 52.4 ´ 57.9mm
Κυβισμός 124,8cc
Συμπίεση 9,3:1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός PGM-FI με σώμα διαμέτρου 22mm
Κιβώτιο ταχυτήτων Ημιαυτόματο
Σχέσεις 4
Πρωτεύουσα 3.350  (67/20)
1η  2.500  (35/14)
2η  1.550  (31/20)
3η  1.150  (23/20)
0.923  (24/26)
Τελική μετάδοση Γρανάζια / αλυσίδα - 2.500  (35/14)
Αναρτήσεις
Μπροστά Συμβατικό πιρούνι Showa διαμέτρου 26mm με διαδρομή 80,5mm
Πίσω Δύο αμορτισέρ με διαδρομή 81,6mm
Ελαστικά
Μπροστά 70/100–17M/C
Πίσω 80/90–17M/C 
Φρένα
Μπροστά Δίσκος 220mm με δαγκάνα 2 εμβόλων της Nissin
Πίσω Ταμπούρο διαμέτρου 110mm
Επιδόσεις
Ισχύς 9hp /7.500σ.α.λ.
Ροπή 1,01kg / 3.000σ.α.λ.

 

Φωτογραφίες οδήγησης


Στατικές φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 16:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Honda Vision NSC 110 2012 Παρουσίαση - Νέο Honda Vision 50 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon