.
×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/tests/scooter_papia/aprilia/srv850_parousiasi/statikes/ 
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/tests/scooter_papia/aprilia/srv850_parousiasi/statikes/ 
Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 02:47

Παρουσίαση - Aprilia SRV 850 2012

Επαναπροσδιορίζει τα όρια!

 

 



To Aprilia SRV 850 επαναπροσδιορίζει τα όρια στον κόσμο των scooter

Ισχύς, οδική συμπεριφορά, σπορ χαρακτήρας, στυλ: τα πάντα στο SRV 850 υποδηλώνουν την τεχνολογία, την απόδοση και την αισθητική των superbikes της Aprilia.

Στυλ από superbikes


Το στυλ παραπέμπει στον κόσμο APRILIA superbikes. Κάθε παθιασμένος οπαδός της ιταλικής εταιρίας δεν θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει  την αισθητική και τα στιλιστικά πρότυπα στο νέο SRV 850, τα οποία, μαζί με την απόδοση, συνέβαλαν στον καθορισμό των μοτοσυκλετών Aprilia σαν σημείο αναφοράς στον κόσμο των σπορ δίτροχων. 

Το Aprilia SRV 850 έχει δημιουργηθεί με βάση το GP 800, το δικύλινδρο maxi scooter που παρουσιάστηκε από το Piaggio Group το 2007, και καθιερώθηκε ως το πιο ισχυρό scooter στον κόσμο. Οι μηχανικοί της Aprilia έχουν βελτιώσει αυτό το επαναστατικό project,  μεταφέροντας στο νέο SRV 850 τη τεχνογνωσία δεκαετιών, που προέρχεται από τις νίκες σε αγώνες ταχύτητας σε όλο τον κόσμο και που η Aprilia πάντα μεταφέρει στις πιο σπορ μοτοσυκλέτες της, όπως το Aprilia RSV4, ο παγκόσμιος πρωταθλητής SBK για το 2010 αλλά και το maxi-motard Dorsoduro 1200.

Εξελιγμένη απόδοση του κινητήρα, βελτιωμένο set-up και αισθητική. Το SRV 850 μεταφέρει τη φιλοσοφία των επιδόσεων χωρίς συμβιβασμούς, που αποτελεί μέρος του DNA της Aprilia, στον κόσμο των σκούτερ.

Όχι μόνο ισχύς: Ένας μοναδικός κινητήρας

Ο κινητήρας του Aprilia SRV 850 είναι ο πρώτος και μοναδικός δικύλινδρος V90° κινητήρας που έχει τοποθετηθεί σε τέτοιο δίκυκλο, και καθιστά το maxi-σκούτερ από το Veneto το πιο γρήγορο και το πιο ισχυρό σκούτερ που κατασκευάστηκε ποτέ.

Ο κινητήρας έχει κυβισμό 839,3 cc, είναι υγρόψυκτος, εξοπλισμένος με ηλεκτρονικό ψεκασμό, με 4 βαλβίδες και δύο μπουζί ανά κύλινδρο. Χάρη σε μια νέα βελτιωμένη μονάδα ελέγχου του κινητήρα, η μέγιστη ισχύς τώρα φτάνει τα 55,9 kW (76,0 ίπποι) στις 7.750 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή τα 76,4 Nm (7,8 kgm) στις 6.000 σ.α.λ., χαρακτηριστικά που τοποθετούν το νέο SRV 850 στην κορυφή της κατηγορίας του. Δύο νέοι αισθητήρες οξυγόνου (λάμδα), επιτρέπουν στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση του μίγματος καυσίμου στους δύο κυλίνδρους, προς όφελος της κατανάλωσης, την καλύτερη λειτουργία στο ρελαντί, καθώς και προοδευτικότερη απόδοση και ροπή στις μεσαίες στροφές, στοιχεία τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική αυτού του τύπου κινητήρα.

Μείωση της αδράνειας

Το νέο σύστημα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα όσον αφορά την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές του ελέγχου.

Αλλά οι σχεδιαστές δεν είχαν στο μυαλό τους μόνο τη δύναμη όταν συνέλαβαν την ιδέα αυτού του εξαιρετικού κινητήρα: ο στρόφαλος και ο άξονας μετάδοσης έχουν σχεδιαστεί να έχουν περιστροφική κίνηση αντίθετη από αυτή των τροχών, προκειμένου να έχουμε μια σημαντική μείωση της περιστροφικής αδράνειας και της γυροσκοπικής επίδρασης, έτσι με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται ο χειρισμός και επιτυγχάνεται γρηγορότερη είσοδο στις στροφές.

Στο Aprilia SRV 850, προς όφελος της άνεσης, το ψαλίδι από αλουμίνιο εδράζεται στο πλαίσιο, εξασφαλίζοντας εξαιρετική σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, ενώ  παράλληλα η ανάρτηση του κινητήρα στο πλαίσιο με σινεμπλόκ δεν επιτρέπει τους παραγόμενους κραδασμούς να μεταδίδονται στον αναβάτη.

Η τελική μετάδοση γίνεται μέσω μιας ισχυρής αλυσίδας Z-Ring της Regina.
Η  2-σε-1 εξάτμιση, δεν στηρίζεται στο πλαίσιο για να ελαχιστοποιηθούν οι κραδασμοί, και διαθέτει διπλό τελικό με ένα μοντέρνο σχεδιαστικά προστατευτικό.

Το στυλ του maxi Aprilia

Το SRV 850 φέρνει το στυλ των maxi-μοτοσικλετών Aprilia, στον κόσμο των scooter. Αν είναι αλήθεια, ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τότε το μπροστινό τμήμα του SRV 850 δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις σχετικά με τη φύση του πρώτου δικύλινδρου scooter της Aprilia:  παραπέμπει στο στυλ που καθιέρωσε την διάσημη μοτοσυκλέτα RSV4, τη μοτοσυκλέτα που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Superbike το 2010. Ο τριπλός προβολέας, οι δυναμικές εισαγωγές αέρα κάτω από το φωτιστικό σώμα, το φέρινγκ σχεδιασμένο σε αεροσήραγγα,  είναι τα στοιχεία που το μοναδικό SRV 850 μοιράζεται με τη μοτοσυκλέτα που έχει φέρει την επανάσταση στον κόσμο των supersport. Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι παρόμοιοι του «αδερφού» RSV4, συμπεριλαμβανομένης και της διχρωμίας μαύρο/κόκκινο της έκδοσης «Factory», της μοτοσυκλέτας με την οποία πήρε μέρος ο Max Biaggi στα SBK.

Το εμπρός φτερό και καθρέφτες, που έχουν ενσωματωμένα τα φλας, ακολουθούν το αγωνιστικό στυλ της Aprilia, όπως επίσης το τιμόνι, με τα δύο αλουμινένια μπράτσα, και οι χειρολαβές πίσω τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του.

Δυναμισμός και αποφασιστικότητα

Τα γραφικά του πίνακα οργάνων, σε τέλειο στυλ της Aprilia Racing, είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά των καλύτερων σπορ μοτοσυκλετών. Τα μεγάλα αναλογικά όργανα (ταχύμετρο και στροφόμετρο) συνδυάζονται με μια μεγάλη, κεντρική οθόνη LCD , ένας αληθινός ενσωματωμένος υπολογιστής με πολλαπλές λειτουργίες (δύο μερικοί χιλιομετρητές, συνολικός χιλιομετρητής, δείκτης service, θερμοκρασία ψυκτικού υγρού) με δυνατότητα χειρισμού από το  μπουτόν «MODE», που βρίσκεται στο τιμόνι.

Το γεμάτο δυναμισμό και αποφασιστικότητα στυλ ρύγχος του SRV850 είναι σε μια τέλεια ισορροπία με την αντίθεση που δημιουργείται  με την κομψή και λεπτή ουρά.

Η μεγάλη σέλα, κατασκευασμένη από hi-tech υλικό, έχει σπορ σχεδίαση, αλλά παράλληλα προσφέρει μεγάλη άνεση για οδηγό και συνεπιβάτη. Το κομψό και λεπτό πίσω μέρος συμπληρώνεται από το πίσω φωτιστικό σώμα με τεχνολογία led, που το νέο δικύλινδρο scooter της Aprilia μοιράζεται με το Dorsoduro 1200, μια άλλη «extreme» μοτοσυκλέτα, σημαιοφόρο των maxi σπορ μοτοσυκλετών της Aprilia: μια οικογένεια οχημάτων στην οποία πλέον το SRV 850 είναι ένα πλήρες μέλος της, φέρνοντας μοναδικά σπορ χαρακτηριστικά στον κόσμο των scooter, χωρίς συμβιβασμούς, ούτε καν στο στυλ.

Πλαίσιο και περιφερειακά

Η μεγάλη ισχύς του κινητήρα του δικύλινδρου Aprilia, απαιτεί ένα εξαιρετικά άκαμπτο πλαίσιο. Το διπλό σωληνωτό πλαίσιο της Aprilia SRV 850 είναι κατασκευασμένο από χαλύβδινους σωλήνες υψηλής αντοχής.
Οι προσομοιώσεις και οι δοκιμές στο δρόμο έχουν δείξει ότι το SRV 850, σε πλήρη ισχύ, έχει ένα συντελεστή σταθερότητας παρόμοιο με μια μοτοσυκλέτα (1 rad / sec) και σχεδόν διπλάσιο από ένα συμβατικό σκούτερ. Η υψηλή ακαμψία μεταφράζεται σε μια εξαιρετική αίσθηση του ελέγχου κατά την οδήγηση, και συμβάλει στην μείωση του βάρους του SRV 850 κατά 5 κιλά. Το νέο maxi scooter της Aprilia μπορεί γέρνει στις στροφές σαν μια σπορ μοτοσυκλέτα, φθάνοντας τις 45°, διατηρώντας ουδέτερη συμπεριφορά και εξαιρετικό κράτημα.

Ακόμα και κοιτάζοντας τις αναρτήσεις είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς πώς η τεχνογνωσία της Aprilia από τον τομέα των μοτοσυκλέτων έχει μεταφερθεί στο νέο SRV 850. Το ψαλίδι είναι κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο και εδράζεται στο πλαίσιο, ενώ συνδέεται μέσω μοχλισμού με ένα αμορτισέρ, οριζόντια τοποθετημένο, με ρυθμιζόμενη προφόρτιση σε επτά θέσεις.

Κορυφαίες αναρτήσεις και φρένα


Το τηλεσκοπικό πιρούνι των 41χιλιοστών βοηθά στο δυναμικό έλεγχο του οχήματος, βελτιώνοντας την ευστάθεια κατά το φρενάρισμα αλλά και στις στροφές.
Οι ζάντες με τα 5 μπράτσα, 16" μπροστά και 15" πίσω, είναι κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου για την ελαχιστοποίηση της περιστρεφόμενης μάζας, με αποτέλεσμα τον καλύτερο έλεγχο κατά την οδήγηση. Οι μεγάλες επιδόσεις του SRV έχουν αρωγή από radial ελαστικά, με διαστάσεις 120/70 και 160/60, μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Τα φρένα αποτελούνται εμπρός από δύο δαγκάνες 2 εμβόλων της χρυσής σειράς της Brembo και δύο 300 χιλ. semi-floating ατσάλινους δίσκους, ενώ στο πίσω τμήμα υπάρχει μια δαγκάνα με δύο αντικριστά έμβολα και ένας ατσάλινος δίσκος 280 χιλ. Τα σωληνάκια που διαθέτουν μεταλλικό πλέγμα και οι μανέτες που μπορούν να ρυθμιστούν σε 4 θέσεις, είναι στοιχεία που  φανερώνουν τη μεγάλη προσοχή που έχει δοθεί και στο σύστημα πέδησης. Το Aprilia SRV 850 είναι εξοπλισμένο με χειρόφρενο που λειτουργεί με ένα πρακτικό μοχλό στην δεξιά πλευρά της ποδιάς.

Αξεσουάρ

Μια πλήρης γκάμα αξεσουάρ συνοδεύει το SRV 850 και ενισχύουν το hi-tech πνεύμα του.

- Τελικό εξάτμισης από τιτανίο και ανθρακονήματα, σχεδιασμένο από την Arrow, με ενσωματωμένο σιγαστήρα, σημαντικά ελαφρύτερο σε σχέση με το στάνταρ τελικό.  Η εξάτμιση Euro 3 είναι εγκεκριμένη από την ΕΕ για χρήση δρόμου και εξασφαλίζει ένα βαθύτερο και πιο σπορ ήχο.

- Sport Gel σέλα, με μια απόλυτα σπορ σχεδίαση, προσφέρει μέγιστη άνεση, χάρη σε ένα ένθετο ισοθερμικό gel στο σημείο που κάθεται ο αναβάτης.

- Top box με quick release, που μπορεί να χωρέσει ένα flip-up κράνος και ένα full-jet κράνος με ζελατίνα. Είναι βαμμένο στο χρώμα του οχήματος και διαθέτει πλάτη συνεπιβάτη στο υλικό και χρώμα της σέλας για ακόμη μεγαλύτερη άνεση ακόμα και σε μακρινά ταξίδια.

- Ηλεκτρονικός συναγερμός με καλωδίωση.

- Φιμέ παρμπρίζ, από υψηλής ποιότητας μεθακρυλικό υλικό, που εγγυάται καλύτερη προστασία και μέγιστη άνεση κατά την οδήγηση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

- Προστασία ποδιών που προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στον αναβάτη από το κρύο και τη βροχή. Εξοπλισμένη με ειδική ασφάλεια για να μην κλέβεται και εύκολη στην εγκατάσταση, η προστασία ποδιών παρέχει επίσης μέγιστη σταθερότητα

ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες ενώ αυξάνει την παθητική ασφάλεια χάρη στα ειδικά ανακλαστικά. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο αδιάβροχο κάλυμμα σέλας.

- Κουκούλα οχήματος εξωτερικού χώρου. Αδιάβροχη, προστατεύει το όχημα από σκόνη και γρατζουνιές. Ελαστική, εφαρμόζει άψογα στο όχημα ενώ διαθέτει θήκες για τα αξεσουάρ όπως βαλιτσάκι και παρμπρίζ. Έχει επίσης ανακλαστικά στοιχεία, ειδικό διαφανές κάλυμμα πινακίδας, θερμοκολλημένες ραφές και το λογότυπο Aprilia στο πλάι.

- Ταπέτα ανοδιωμένου αλουμινίου, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς τροποποιήσεις στις ήδη υπάρχουσες υποδοχές στα πλαστικά του scooter. Αυτά ενσωματώνονται αρμονικά με τα ταπέτα του στάνταρ εξοπλισμού, διατηρώντας την αντιολισθητική ιδιότητά τους.

- Μηχανική κλειδαριά ασφαλείας τιμονιού, ένα γρήγορο, πρακτικό και βολικό σύστημα το οποίο, όταν δεν χρησιμοποιείται, παραμένει ασφαλισμένο μεταξύ των δυο πλευρών της σέλας. Διαθέτει επίσης ειδική προέκταση ώστε να μπορεί ο αναβάτης να ασφαλίσει το σκούτερ σε σταθερό σημείο.

- «Carbon look» μπροστινό φτερό και πλευρικά καπάκια, που ενισχύουν το sport χαρακτήρα του Aprilia SRV 850.

- Κιτ στήριξης GPS navigator Tom Tom.

Τεχνικά χαρακτηριστικά



 

Κατασκευαστής

Aprilia
Μοντέλο SRV 850
Αντιπρόσωπος Piaggio Hellas
Τιμή Αναμένεται
Εγγύηση 2 Χρόνια
Κινητήρας
Τύπος Δικύλινδρος, 4-χρονος, 4-βάλβιδος, V 90°
Κυβισμός 839 cc
Διάμετρος/Διαδρομή 88 x 69 mm
Σχέση συμπίεσης 10,5 ± 0,5 : 1
Τύπος μετάδοσης Αυτόματο με ιμάντα, συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT
Τροφοδοσία ηλεκτρονικός άμεσος ψεκασμός
Καταλύτης / Εξάτμιση Σύστημα closed loop με τριοδικό καταλύτη και αισθητήρα λ
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική MAGNETI MARELLI
Σύστημα λίπανσης ξηρό κάρτερ
Σύστημα ψύξης με υγρό
Σύστημα εκκίνησης Μίζα
Τύπος συμπλέκτη Αυτόματος Ξηρός Φυγοκεντρικός
Πλαίσιο
Τύπος Σωληνωτό Δικτύωμα, από ατσάλι υψηλής αντοχής 
Μήκος 2230mm
Πλάτος 800mm
Μεταξόνιο 1585mm
Βάρος κενό 260 kg
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 18,8 lt
Αναρτήσεις
Μπροστά Yδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 135 mm.
Πίσω Aιωρούμενος βραχίονας με υδραυλικό αμορτισέρ - διαδρομή 130 mm
Φρένα
Μπροστά Δύο υδραυλικά ανοξείδωτα δισκόφρενα Ø 300 mm με πλευστές δαγκάνες και δύο ζεύγη εμβόλων
Πίσω Υδραυλικό ανοξείδωτο δισκόφρενο Ø 280 mm με πλευστή δαγκάνα και δύο ζεύγη εμβόλων
Τροχοί
Μπροστά κράματος αλουμινίου, 3,50x16” 
Πίσω κράματος αλουμινίου, 4,50x15”
Ελαστικά
Μπροστά Χωρίς αεροθάλαμο 120/70-16” M/C 57H 
Πίσω Χωρίς αεροθάλαμο 160/60-15” M/C 67H
Επιδόσεις
Μέγιστη ισχύς  76 hp - 7750 rpm
Μέγιστη ροπή  75 Nm - 6000 rpm
Μέγιστη ταχύτητα 194 Km/h
Εκπομπές θορύβου
Εκπομπές καυσαερίων Euro III

Φωτογραφίες οδήγησης

 

Τεχνικές φωτογραφίες

{gallery}tests/scooter_papia/aprilia/srv850_parousiasi/statikes/ {/gallery}

 

Κινητήρας

Δικύλινδρος, 4-χρονος, 4-βάλβιδος, V 90°

Κυβισμός

839 cc

Διάμετρος/Διαδρομή

88 x 69 mm

Σχέση συμπίεσης

10,5 ± 0,5 : 1

Μέγιστη ισχύς

76 hp - 7750 rpm

Μέγιστη ροπή

75 Nm - 6000 rpm

Τύπος μετάδοσης

Αυτόματο με ιμάντα, συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT

Τροφοδοσία

ηλεκτρονικός άμεσος ψεκασμός

Καταλύτης / Εξάτμιση

Σύστημα closed loop με τριοδικό καταλύτη και αισθητήρα λ

Ανάφλεξη

Ηλεκτρονική MAGNETI MARELLI

Σύστημα λίπανσης

ξηρό κάρτερ

Σύστημα ψύξης

με υγρό

Σύστημα εκκίνησης

Μίζα

Τύπος συμπλέκτη

Αυτόματος Ξηρός Φυγοκεντρικός

Πλαίσιο

Σωληνωτό Δικτύωμα, από ατσάλι υψηλής αντοχής

Ανάρτηση εμπρός

Yδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 135 mm.

Ανάρτηση πίσω

Aιωρούμενος βραχίονας με υδραυλικό αμορτισέρ - διαδρομή 130 mm

Φρένο εμπρός

Δύο υδραυλικά ανοξείδωτα δισκόφρενα Ø 300 mm με πλευστές δαγκάνες και δύο ζεύγη εμβόλων

Φρένο πίσω

Υδραυλικό ανοξείδωτο δισκόφρενο Ø 280 mm με πλευστή δαγκάνα και δύο ζεύγη εμβόλων

Τροχός εμπρός

κράματος αλουμινίου, 3,50x16”

Τροχός πίσω

κράματος αλουμινίου, 4,50x15”

Ελαστικό εμπρός

Χωρίς αεροθάλαμο 120/70-16” M/C 57H

Ελαστικό πίσω

Χωρίς αεροθάλαμο 160/60-15” M/C 67H

Μήκος/Πλάτος/Μεταξόνιο

2230/800/1585 mm

Βάρος κενό

260 kg

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

18,8 lt

Μέγιστη ταχύτητα

194 Km/h

Εκπομπές θορύβου

Εκπομπές καυσαερίων

Euro III

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 12:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon