Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 11:21

Harley-Davidson - Ετοιμάζει κινητήρα με VVT

Πατέντες που κατέθεσε η Harley-Davidson δείχνουν πως η αμερικάνικη εταιρεία δουλεύει πάνω σε κινητήρα με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων.

Επίσημα οι πατέντες δεν αφορούν ειδικά στο σύστημα VVT (Variable Valve Transmission), αλλά έναν νέο modualar αντικραδασμικό άξονα που μπορεί να τοποθετηθεί είτε στη μία, είτε στην άλλη άκρη του στρόφαλου.

Παρόλα αυτά, στις πατέντες η Harley-Davidson καταδεικνύει πως ο μεταβλητός χρονισμός συνδυάζεται με τον νέο αντικραδασμικό.

Οι πατέντες χρησιμοποιούν για αναφορά ένα Fat Bob, αν και αυτό δεν σημαίνει πως το σύστημα θα φορεθεί στη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.

Το νέο VVT σύστημα μπορεί να γεμίσει την καμπύλη της ιπποδύναμης, αν και το πιθανότερο είναι ο κύριος στόχος της Harley-Davidson να είναι η μείωση των ρύπων.

Όπως έχει οι κινητήρες της Harley-Davidson, ειδικά η γκάμα των Sportster, δεν καταφέρνουν να περάσουν τις Euro 5 προδιαγραφές, κάτι που σημαίνει πως στα τέλη του 2020 δεν θα μπορούν να πωλούνται στην Ευρώπη. Αναμένουμε να δούμε αν θα δοθεί παράταση λόγω Covid-19, ώστε να εξοπλιστούν οι αμερικάνικες μοτοσυκλέτες με το νέο μοτέρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT