.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 10:59

R.I.P. Καίτη Κυριακοπούλου (1922-2020)

Έφυγε από τη ζωή η επιχειρηματίας με πολυσχιδή δράση, μεταξύ άλλων και από το τιμόνι της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Yamaha.

Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών στην Αθήνα η γνωστή επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου.

Γεννημένη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το 1922, μεγάλωσε στην Αγγλία και Γαλλία κι ήρθε στα 13 της στην Ελλάδα. Σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική στις Η.Π.Α., ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο Mount Holyoke της Μασσαχουσέτης.

Παντρεύτηκε τον Πάρι Κυριακόπουλο και απέκτησε δύο παιδιά, τον Οδυσσέα και την Φλωρίκα. Με τον θάνατο του πατέρα της, το 1970, ανέλαβε την διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων Βωξίται Παρνασσού, Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης (μετέπειτα S&B Βιομηχανικά Ορυκτά), θέση στην οποία παρέμεινε ως το 1989, όταν και παρέδωσε τη σκυτάλη στον γιο της Οδυσσέα – ο οποίος έχει θητεύσει ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).

Η σχέση της οικογένειας Κυριακόπουλου με τη Yamaha κρατά αρκετά χρόνια, καθώς κατείχε πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία Μοτοδυναμική που αποτέλεσε μετεξέλιξη της εταιρείας Αφοί Ηλιόπουλοι Α.Ε.Ε. και πλέον αντιπροσωπεύει την Ιαπωνική εταιρεία σε αρκετές χώρες των Βαλκανίων, μαζί με τις Porsche, Sixt, καθώς και σειρά επώνυμων προϊόντων όπως οι εξατμίσεις Termignioni, τα είδης ένδυσης και υπόδησης Alpinestars, τα κράνη Shark κ.ά.

Για το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό της έργο της έχουν απονεμηθεί δεκάδες διακρίσεις, ανάμεσά τους το γαλλικό παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το ανώτατο βραβείο του Διεθνούς Ρόταρυ, ενώ είχε ανακηρυχτεί «Γυναίκα της Χρονιάς» από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Βιογραφίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon