.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 16:33

ΒΙΚΕΙΤ - Ανασκόπηση της εβδομάδας (18-22/05/2020) - Τα νέα και οι ειδήσεις

Φως στο τούνελ” φαίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία δείχνει  πως βρίσκεται σε ύφεσην σε ορισμένα κράτη και περιοχές τουλάχιστον. Το γεγονός αυτό, ήταν αρκετό για να υπάρξει μια υποτονική, αλλά σε κάθε περίπτωση ενθαρρυντική, κίνηση στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και όχι μόνο. Οι ελπίδες όλων μας στρέφονται σε μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή και -το κυριότερο- χωρίς απώλειες, επιστροφή στην κανονικότητα. 

H ελληνική αγορά πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, παρουσίασε ύφεση, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις ταξινομήσεις , για τον μήνα Απρίλιο (scooter, παπιά, μοτοσυκλέτες).  

Μια άλλη αγορά μπορεί να παρουσιάσει όμως άνθηση, αφού σχέδιο για την επιδότηση σε ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των scooter και των ποδηλάτων εξετάζει η κυβέρνηση, στα πλαίσια της “πράσινης ατζέντας” που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με χρόνικό ορίζοντας εφαρμογής, τον Ιούνιο. 

Μια πολύ περίεργη είδηση, που αφορά σε ένα απίστευτο υβρδικό drone από την Kawasaki, μας έκανε να ψάχνουμε αν πρόκειται για κάτι πραγματικό, ή για... μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. 

Tο ZX-25R δεν αστειεύεται καθόλου όμως, παρά τα 250 κ.εκ., και στο νέο video που έδωσαν στην δημοσιότητα οι “πράσινοι”, ακούγεται ο απίστευτος ήχος του, ενώ παράλληλα αποκαλύπτονται και κάποιες νέες πληροφορίες για το μοντέλο.

ZX-25R και Drone η Kawasaki, από την άλλη όμως η Honda παρουσίασε σχέδια για κάτι πιο προσγειωμένο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με ένα naked V2 που θυμίζει τα Bros 400 / 650 των 90s. Επίσης, ανακοίνωσε ότι προσθέτει στον ήδη υπερπλήρη εξοπλισμό των Goldwing 1800 και σύστημα Android Auto, έτσι για να μην αισθάνονται “ριγμένοι” οι κάτοχοι Android απέναντι σε αυτούς που έχουν iOS smart phones, αφού ή η μοτοσυκλέτα ήδη διέθετε Aplle CarPlay σύστημα διασυνδεσιμότητας.
 
Η MV Agusta, στον δικό της executive κόσμο, ανακοίνωσε με την σειρά της, την έναρξη (περιορισμένης) παραγωγής του Rush 1000, ενός απίστευτου naked μοντέλου που αποκαλύφθηκε στην EICMA 2019. 

Η Yamaha, ανακοίνωσε με επίσημο δελτίο την διάθεση των εκδόσεων Tech MAX, για την XΜΑΧ γκάμα των scooter της σε εκδόσεις 300 και 400. 

Τα Test Ride από τις ελληνικές αντιπροσωπείες έκαναν και αυτά την εμφάνιση τους: SWM στην Ξάνθη, SYM Maxsym TL σε επιλεγμένους συνεργάτες της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ ΑΕ στην Ελλάδα και το καθιερωμένο KTM Orange Days, που από τον Μάιο μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, θα περιοδεύσει σε αρκετές πόλεις της χώρας και καταστήματα της Αθήνας. 

Πιο εύκολα θα γίνουν τα διπλώματα κατηγορίας Α2 δίνοντας την δυνατότητα στους εξεταζόμενους να οδηγούν πιο μικρές σε κυβισμό μοτοσυκλέτες από τα 400 κ.εκ. Ωστόσο μετά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην μπλέκουν με... κακές παρέες, γιατί η ΕΛ.ΑΣ καραδοκεί και αφαιρεί διπλώματα, πινακίδες και άδειες σωρηδόν, στα γνωστά “αμαρτωλά” στέκια όπου γίνονται κόντρες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 10:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon